-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Το υπ. Υγείας «έδιωξε» δωρεά του «Στ. Νιάρχος»

Το ίδρυμα ακυρώνει την προσφορά του για δράσεις σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις εξαιτίας της κρατικής αδράνειας

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αδυναμία του υπουργείου Υγείας να διασφαλίσει μια σημαντική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δράση που αφορούσε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, την οποία το ίδρυμα ακύρωσε, καθώς «η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ, που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης», όπως αποκαλύπτεται μέσα από την 4η τακτική τριμηνιαία ενημέρωση προόδου εργασιών για τον έναν χρόνο από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΙΣΝ.

Αναλυτικά, αναφέρεται πως «με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και για διάστημα μεγαλύτερο των 15 μηνών, το ΙΣΝ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για τον σχεδιασμό της εν λόγω δράσης.

Ωστόσο, η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ, που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης.

Ως εκ τούτου, και δεδομένων των μονομερών εξελίξεων, το ΙΣΝ ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά του για την εν λόγω δράση δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως είχε εξαρχής σχεδιαστεί και, κατά συνέπεια, ακυρώνεται».

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η συγκεκριμένη είδηση, κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη επεσήμαναν ότι δεν χάθηκε όλο το πόσο της χορηγίας, που άγγιζε τα 300.000.000 ευρώ, αλλά... μόνο τα 4.000.000 ευρώ!

«Προχωράει...»

Ειδικότερα αναφέρουν πως «η υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς προχωρά κανονικά στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, και συγκεκριμένα στη δημιουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων (Κομοτηνής και Παίδων Θεσσαλονίκης, που αφορά περίπου 200.000.000 από τα 300.000.000 ευρώ), στην αγορά και συντήρηση των αεροπλάνων και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ (27.000.000 ευρώ περίπου) για τα PET και τα κυκλοτρόνια, για την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στο “τραύμα'' και στις κινητές μονάδες κ.λπ.

Πρόσκαιρη εμπλοκή παρουσιάστηκε μόνο κατά το σκέλος της δωρεάς που αφορούσε την εκπαίδευση ενάντια στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις (πρόγραμμα που δεν φτάνει ούτε τα 4.000.000 ευρώ συνολικά), κι αυτό επειδή υπάρχει σε εξέλιξη αντίστοιχο πρόγραμμα από τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ)».

dimokratianews
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.