-->

Header Ads

Οι παροχές της κάλπης

Είναι σαφής ο προεκλογικός χαρακτήρας των παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Αυτό έγινε αντιληπτό ακόμα και από τους συμπολίτες μας που δεν καταγίνονται με τα πολιτικά. Βρισκόμαστε ελάχιστες ημέρες πριν από τις τριπλές εκλογές για τους δήμους, τις Περιφέρειες και την Ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα καταφεύγει στην πεπατημένη: Υπόσχεται πολλά και δίνει μερικά.

Αν εξετάσουμε προσεκτικά την πρόσφατη ιστορία του δημοκρατικού βίου μας, θα διαπιστώσουμε ότι το «κόλπο» δεν έχει λειτουργήσει όπως το περίμεναν εκείνοι που κατέφευγαν σε αυτό. Οι πολίτες ευχαρίστως δέχονταν όποιες παροχές, αλλά στις εκλογές λειτουργούσαν με την κεκτημένη ταχύτητα της εκδικητικής διάθεσης προς την κυβέρνηση, την οποία άθροιζαν στο πέρασμα του χρόνου της θητείας της. Οι πολιτικοί αρχηγοί πόνταραν πολλά στον αντίκτυπο των παροχών, αλλά τελικά «εισέπρατταν» μικρά εκλογικά οφέλη.

Όμως, αυτή η περίοδος που διάγουμε δεν είναι συνηθισμένη. Δεν περνάμε... φυσιολογικές ημέρες. Δεν νιώθουμε κανονικά. Οι Έλληνες αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε υπό διωγμόν από την πρώτη κιόλας ημέρα της υπαγωγής της πατρίδας μας στο έλεος των -κατά Παπανδρέου- «δανείων δυνάμεων».

Η ανεργία, η φτωχοποίηση, ο ξενιτεμός για το μεροκάματο, οι αυτοκτονίες λόγω πρωτογενούς πλεονάσματος απελπισίας, οι άστεγοι που αυξάνονται και πληθύνονται, και τα «λουκέτα» συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα ερημοποίησης της Ελλάδας μας. Οι πολίτες μετρούν και εκτιμούν και το τελευταίο ευρώ. Τίποτε δεν το θεωρούν περιττό ή αμελητέο. Γι' αυτό δεν μπορεί να προεξοφληθεί η αποτυχία -σε εκλογικό επίπεδο- του «πακέτου» των παροχών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Επίσης, αυτή η πρωτοβουλία είναι θετική διότι υποχρεώνει και την επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί τα κεκτημένα των πολιτών. Θα είναι στ' αλήθεια αδιανόητο και απάνθρωπο να ξεκινήσει όποια διάδοχη κατάσταση... περικόπτοντας όσα έδωσαν με τα χίλια ζόρια οι νυν.

Οι Έλληνες έχουν άμεση ανάγκη από οικονομικές ανάσες, και η ανάγκη, ως γνωστόν, είναι πανίσχυρη. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι μπορεί να πείσει ακόμα και τους θεούς...

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.