-->

Header Ads

Αυστρία: Κυρώσεις για χρέος και παράνομους μετανάστες

Σκληρότερες κυρώσεις για χώρες που δημιουργούν χρέος, ποινές για εκείνες οι οποίες δεν καταγράφουν παράνομους μετανάστες και τους αφήνουν να διέρχονται από το έδαφός τους, καθώς και βαριές συνέπειες για παραβιάσεις κατά του κράτους δικαίου και της φιλελεύθερης δημοκρατίας ζήτησε εκ νέου ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Αυτές οι γνωστές ήδη από καιρό απαιτήσεις του περιλαμβάνονται στην πρότασή του για μία επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία πρόκειται να παρουσιάσει και κατά το σημερινό άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Σιμπίου, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ρουμανίας στην ΕΕ.

Στη σημερινή συνέντευξή του, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – το οποίο ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων — χωρίς να τα κατονομάζει, έκανε λόγο για «κράτη τα οποία ευχαρίστως παίρνουν τα χρήματά μας και είναι ευχαρίστως πρόθυμα να εισπράξουν τα χρήματά μας».

Ως προς την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λισαβόνας, την οποία απέρριψε ήδη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ισχυρίστηκε πως υπάρχουν θετικά σημάδια από πολλούς άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων, «κυρίως νεαρής ηλικίας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους» – τους οποίους όμως δεν κατονόμασε – «οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάξουμε».

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, εάν δεν αλλάξει το «status quo» τότε η ΕΕ δεν θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να έχει καλή εξέλιξη και θα λειτουργεί «όπως-όπως», ευρισκόμενη πολύ μακριά από το να μπορεί να είναι ανταγωνιστική απέναντι στην Κίνα ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΕΕ πρέπει να επικεντρώσει σε μεγάλα ζητήματα όπως η εξωτερική πολιτική και η πολιτική άμυνας, ενώ τάχθηκε επίσης υπέρ της μείωσης του αριθμού των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε οι συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνονται μόνο στις Βρυξέλλες και όχι και στο Στρασβούργο.

Ο Αυστριακός καγκελάριος είχε ζητήσει ήδη το περασμένο Σάββατο, σε συνέντευξή του που είχε δημοσιευτεί ταυτόχρονα σε μία σειρά αυστριακών εφημερίδων, την επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή, όπως είπε, ενόψει των νέων προκλήσεων απαιτείται μια επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Την απαίτησή του αυτή ο Σεμπάστιαν Κουρτς προέβαλε την ίδια ημέρα και κατά την πανηγυρική έναρξη στη Βιέννη του προεκλογικού αγώνα του κόμματός του για τις εκλογές της 26ης Μαίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία του επικεφαλής υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και διεκδικητή του αξιώματος του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ως προς τους «δεξιούς λαϊκιστές» στην Ευρώπη — στην ομάδα των οποίων στο Ευρωκοινοβούλιο συμμετέχει το συγκυβερνών, με το Λαϊκό Κόμμα του, ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων — ο Σεμπάστιαν Κουρτς διατεινόταν πως αυτοί δεν θα συμπεριλαμβάνονται στους συμμάχους κατά την περαιτέρω εξέλιξη της ΕΕ, καθώς, όπως είπε, «δεν θέλουμε να παραδώσουμε την ΕΕ στους αριστερούς και στους δεξιούς χαοτικούς, αλλά χρειάζεται μία ισχυρή πολιτική του κέντρου».

slpress.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.