Γνωστή στον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ η γυναίκα που ανέβασε τις παραποιημένες φωτογραφίες

Σήμερα το πρωί η «Νέα Σελίδα» δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση παραποιημένες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη στα Χανιά, υπό τον τίτλο «Μητσοτάκης: Απίστευτο μοντάζ στα Χανιά – Διπλασίασαν τον κόσμο (photo)». Σύμφωνα με το tomanifesto.gr, στο κείμενο που συνοδεύει την παραποιημένη φωτογραφία αναφέρεται ότι «… ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε μπροστά σε ομολογουμένως λιγοστούς Κρητικούς, όπως καταδεικνύουν και οι πανοραμικές φωτογραφίες. Ομολογουμένως; Όχι, αφού στη Νέα Δημοκρατία δούλεψε καλά το φώτοσοπ και στην κυριολεξία έκανε θαύματα…».

Ψάχνοντας λοιπόν από πού ξεκίνησε η διάδοση της φωτογραφίας, ανακαλύψαμε πως πρώτος την ανέβασε στο facebook ένας λογαριασμός προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ με όνομα «Τιμολέων Σοφός». Η ανάρτηση έγινε την 20.5.2019 και ώρα 07.18΄, ήτοι δηλαδή 3 περίπου ώρες πριν ανεβάσει το άρθρο της η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.

Το ακόμα πιο αποκαλυπτικό της ανάρτησης του Σοφού είναι πως ο ίδιος αναφέρει πως οι φωτογραφίες προέρχονται από την Κατερίνα Κνήτου. Δεν γνωρίζουμε γιατί το αναφέρει (πιθανώς για να αποδώσει credits…), αλλά ωστόσο ψάξαμε να δούμε ποια είναι η κυρία Κνήτου.

Η κα. Κνήτου είναι δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και (τουλάχιστον) τέσσερις φορές διορισθείσα σε διάφορες θέσεις της κυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς.

Η κυβερνητική της σταδιοδρομία ξεκινά μαζί με την ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, αφού την 16/2/2015 διορίζεται μετακλητή στο Υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο της Θ. Φωτίου (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 135/2015)
Την 31/8/2017 διορίζεται μέλος σε ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία έχει ως αντικείμενο τη γραπτή δοκιμασία των υπό πολιτογράφηση αλλοδαπών (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 424/2017)
Ακολούθως, την 28/12/2017 διορίζεται ως μέλος στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 704/2017)
Τέλος, την 04/4/2019 αναδιορίζεται ως μέλος στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής με τριετή θητεία (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 172/2019).
Επειδή λοιπόν η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ισχυρίζεται ότι τις φωτογραφίες διέδωσε στα social media η Νέα Δημοκρατία, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας πει η κα. Κνήτου επισήμως (με όποια ιδιότητά της επιθυμεί), από ποιον λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας τις βρήκε.

*Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την χθεσινή συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά και φυσικά είναι… χωρίς ευρυγώνιο φακό που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια του για να σώσει τον πανικόβλητο Τσίπρα, ο οποίος συνηθίζει να μιλάει σε άδειες πλατείες και άδεια στάδια.fimotro.gr