ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Επισκέψεις με ιδιαίτερο νόημα για τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς σε Έβρο- Ξάνθη-Ροδόπη

Ο Διοικητήςτης 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του επισκέψεων των υφιστάμενων του Σχηματισμών, βρεθηκε στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού. Πηγή φωτογραφίας ΓΕΕΘΑ

Ιδιαίτερου συμβολισμού είναι οι επισκέψεις του διοικητή της 1ης Στρατιάς τόσο στον Έβρο αλλά και σε Ροδόπη και Ξάνθη

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην ευαίσθητη περιοχή είναι διαρκής και μάλιστα γίνονται πολλές προσπάθειες από τον Στρατό Ξηράς. Ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του επισκέψεων των υφιστάμενων του Σχηματισμών, βρέθηκε στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού και συγκεκριμένα επισκέφθηκε την XVI Μ/Κ ΜΠ, την 50 Μ/Κ ΤΑΞ και την ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ στην περιοχή του Έβρου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του περιελάβανε ενημερώσεις σε έδρες Σχηματισμών και Μονάδων, παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επισκέψεις σε αριθμό Επιτηρητικών Φυλακίων, όπου ο Διοικητής της ΣΤΡΑΤΙΑΣ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς από τους τοπικούς Διοικητές όλων των κλιμακίων για το επιτελούμενο έργο.

Διεπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας-διαθεσιμότητας των μέσων, την άρτια οργάνωση της εκπαιδεύσεως του προσωπικού και το ακμαίο ηθικό του στρατεύματος, παράγοντες οι οποίοι πιστοποιούν το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ικανότητας και αξίας του συνόλου των Σχηματισμών.

Τέλος ο Διοικητής της ΣΤΡΑΤΙΑΣ είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε μεγάλο μέρος του προσωπικού του Σώματος Στρατού, μέσω ομιλιών σε κεντρικά Στρατόπεδα της περιοχής όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη εικόνα των Σχηματισμών – Μονάδων και μεταξύ άλλων ανέπτυξε περιληπτικά και συνοπτικά τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΣΤΡΑΤΙΑΣ, υπό το πρίσμα της αποστολής, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση και εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των εθνικών συμφερόντων στην περιοχή, δια της προβολής ισχύος και της διαρκούς προς πόλεμου προπαρασκευής των Σχηματισμών, σ΄ αυτή τη σημαντικότατη και ευαίσθητη ακριτική περιοχή.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε σε θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες, με κυρίαρχους τομείς την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την ετοιμότητα, την συντήρηση και διατήρηση του υλικού και μέσων και εν κατακλείδι όλων εκείνων των ζητημάτων που διασφαλίζουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελληνικών Όπλων, στο απαιτητικό και γεμάτο νέες προκλήσεις γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν και σήμερα, 30 Μαΐου 2019, σε Σχηματισμούς-Μονάδες της περιοχής Ροδόπης-Ξάνθης.

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια