-->

Header Ads

TO ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝ

“Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν µένει”- Ἡράκλειτος ὁ Ἐφέσιος
___________________________________________

1. Ο Ρυθμός Αναγέννησης του ΣύμΠαντος

Το γεγονός του σχηματισμού, του αποσχηματισμού και του μετασχηματισμού των μορφών της ζωής (ύλη + ενέργεια) μέσα στο Σύμπαν, το αντιλαμβανόμαστε συνεχώς, με αμέτρητους τρόπους και παραλλαγές.

Από τα υπο-ατομικά σωματίδια μέχρι τα υπερ-σμήνη των Γαλαξιών, ο κύκλος της γέννησης, της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης των μορφών αυτών, μας προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα, το οποίο μας αποκαλύπτεται σε ρυθμούς εξέλιξης, που η δική μας αδημονία ονομάζει "Νόμους", λόγω της Αέναης –ως προς εμάς- επανάληψής τους.

Ταυτόχρονα όμως με τους διαχωρικούς και διαχρονικούς Ρυθμούς της Σύνθεσης αυτής, το Σύμπαν μας αποκαλύπτει την ενιαία του σύλληψη, την οποίαν ο Νοήμων Άνθρωπος, μη αντιλαμβανόμενος, δεν μπορεί παρά να αποδώσει σε Έναν και Μόνον "Ύψιστο Νού", τον οποίο αποκαλεί με διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων τα συνηθέστερα είναι "Θεός", "Δημιουργός", "Συμπαντική Συνείδηση", "Παγκόσμια Δύναμη" κα.

Αυτό που οφείλουμε ως επιστήμονες να κατορθώσουμε, είναι να διαβούμε όλα τα στάδια, όλους δηλαδή τους Ρυθμούς της Εξελικτικής Πορείας του Σύμπαντος, αντικειμενικά και χωρίς παραλείψεις και άλματα διανοητικά, διότι διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε την [ Συνοχή και την Συνέχεια των Συμπαντικών αυτών Ρυθμών ].

Η εξελικτική πορεία του Σύμπαντος από το απλό στο σύνθετο, και από το σύνθετο στο πολύπλοκο, και ακόμη πιο πέρα, που πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής, θα συνεχίσει να πραγματοποιείται μέσα στα τεράστια χρονικά διαστήματα κατά τα οποία συντελούνται οι Διαστολές και οι Συστολές του Σύμπαντος.

Η εξελικτική αυτή πορεία μας διδάσκει ακριβώς τους τρόπους και τις μεθόδους προσέγγισης της Τελικής Μορφής που θα λάβει το Σύμπαν, αλλά και της δικής μας τελικής μορφής, ως Συγκλίνουσα Ακολουθία και Αλληλουχία Συνειδητοποιήσεων, Μετασχηματισμών και Μεταμορφώσεων της Ύλης μας και της Ενέργειας που μας Ζωοποιεί.

Αυτό που αναπτύσσεται εδώ, δεν είναι ούτε μαγεία ούτε προφητεία. Είναι μια καθαρά Επιστημονική Ανακάλυψη, που συνοδεύεται από την Μαθηματική της διατύπωση αλλά και την Συναισθηματική της αξία.

Έχουμε να διανύσουμε μεγάλη πορεία!
Ο Ύψιστος Νους, με την Πανσοφία του, μας οδηγεί μέσα από την Δομή μας, Συμπαντική και Ατομική, την οποία οφείλουμε πρώτα να Γνωρίσουμε, μετά να Κατανοήσουμε και, τέλος, να Ακολουθήσουμε.

Αυτή η άποψη, δεν είναι κάποια θεοκρατική αντίληψη στην οποία καταφεύγουμε όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, κατά την διείσδυσή μας στα Μυστήρια της Εξέλιξης, Ατομικής ή Συμπαντικής, την οποία οφείλουμε να γνωρίσουμε, χωρίς να καταφεύγουμε σε αόριστες δοξασίες και παραπλανητικές εικόνες, οι οποίες παρελκύουν την Διανοητική Αναζήτηση, εξ αιτίας των ανθρώπινων υπερβολών, υστερήσεων ή επιδιώξεων για κυριαρχία.

Είναι βαθιά η πεποίθησή μας, ότι εμείς οι Έλληνες, που διδάξαμε κάποτε την Ανθρωπότητα να Σκέπτεται Φιλοσοφικά και Επιστημονικά....
Εμείς οφείλουμε να την Οδηγήσουμε και πάλι στην Ελευθερία και Ανεξαρτησία του Ορθού μας Λόγου, Συμπαντικού, Μαθηματικού ή άλλου….

______________________________________________
[ AΚΟΛΟΥΘΕΙ, το 2ο Μέρος της Επίσημης Ανακοίνωσης]
[ 06.04.2019 ] Q-Project /Advanced Physics Research,
Τhe Scientific Team / Eπιστημονική Ομάδα
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.