-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η ...λεπτομέρεια που «καίει» τον Φλαμπουράρη

ΗΘΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί είναι μπακαλόχαρτο το συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών - Η ...λεπτομέρεια που «καίει» τον Φλαμπουράρη

Διάτρητο το ιδιωτικό συμφωνητικό - Υποκρύπτει κι άλλα... ζητήματα η επικύρωση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας;

Από λάθος σε λάθος ή για να χρησιμοποιήσουμε την αγαπημένη πλέον ΣΥΡΙΖΑϊκή έκφραση «από δημιουργική ασάφεια σε ασάφεια» προχωρά ο Αλέκος Φλαμπουράρης μη μπορώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Με τη ΝΔ να εγκαλεί τον τέως υπουργό Επικρατείας για το ότι περιέργως το ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσίασε φέρει επιβεβαίωση γνησίου της υπογραφής από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πνευματικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων.

Να δώσει εξηγήσεις για τις γκρίζες ζώνες αυτού του συμφωνητικού που αντί να φωτίζει την υπόθεση των εργολαβιών που έχει λάβει από το Δημόσιο και τη μετοχική του σύνδεση με την ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ συσκοτίζει ακόμα περισσότερο:

- Για ποιο λόγο δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας ή διαλυτική αίρεση στο συμφωνητικό ότι οι μετοχές θα επανέλθουν στον ίδιο τον Αλέκο Φλαμπουράρη αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι του συμφωνητικού; Πολλώ δε μάλλον για ένα τόσο μεγάλο ποσό που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ; Ως είθισται ο κάθε πωλητής μετοχών πάντα έχει τέτοιου είδους προβλέψεις και μέριμνες, κάτι για το οποίο ο κ. Φλαμπουράρης δείχνει να αδιαφορεί. Η μεταβίβασή του λοιπόν προς τον κ. Γιάννη Κοτταρίδη δείχνει υπέρ το δέον χαριστική. Ποιοι οι λόγοι αυτής της τόσο μεγάλης διευκόλυνσης;

- Ο κ. Κοτταρίδης που υποτίθεται στις 26 Ιανουαρίου αποφάσισε να κάνει μια τόσο μεγάλη αγορά, είχε το αναλογούν οικονομικό υπόβαθρο και πόθεν έσχες για να αγοράσει τις μετοχές; Πολύ περισσότερο, το πόθεν έσχες του είναι ικανό να δικαιολογήσει αγορά ένα εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας ή θα πρέπει η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ να λάβει κι άλλα κρατικά έργα για να του δοθεί η δυνατότητα να ξεχρεώσει τον κ. Φλαμπουράρη;

- Για ποιο λόγο ο κ. Φλαμπουράρης έδειξε τόσο μεγάλη βιασύνη να υπογράψει και μάλιστα ενώπιον του αναρμόδιου Αρχηγείου της Αστυνομίας το ιδιωτικό συμφωνητικό ενώ κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται; Μια τέτοια πρακτική θα είχε λογική αν ο αντισυμβαλλόμενος ήταν άγνωστος. Μήπως αυτή η ενέργεια έγινε για να υπάρχει μια επίφαση νομιμότητας; Μήπως πήγε ο κ. Φλαμπουράρης στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να καταστεί δήθεν «βεβαίως χρονολογίας» κι επομένως με ένα λάθος να καλύψει ένα άλλο «λάθος» ή ενδεχομένως και μια παρανομία;

- Το Αρχηγείο της Αστυνομίας δεν είναι αρμόδιο για την επικύρωση γνησίων της υπογραφής. Θα ήταν ενδιαφέρον να βρεθεί κι άλλος ένας έστω πολίτης που να έχει πάρει γνήσιο υπογραφής σε συμφωνητικό του από εκεί, όταν καλά – καλά ούτε καν ο Διευθυντής ενός απλού αστυνομικού τμήματος δεν μπορεί να υπογράψει κάτι τέτοιο. Μόνο ο αρμόδιος και εντεταλμένος αξιωματικός υπηρεσίας μπορει να κάνει κάτι τέτοιο.

- Για ποιο λόγο – ως όφειλαν εκ του νόμου – οι δύο συναλλασσόμενοι κ.κ. Κοτταρίδης και Φλαμπουράρης δεν κατέθεσαν στην εφορία το ιδιωτικό συμφωνητικό εντός 3 μηνών και 20 ημερών από την υπογραφή του όπως ο νόμος σαφώς ορίζει;

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν δύο ημέρες βέβαια μετά την αρχική δήλωση του κ. Φλαμπουράρη πως «δεν υπάρχει πρόβλημα υπουργός να έχει μετοχές» και πως και ο ίδιος είναι μέτοχος.

Τώρα, για προφανείς λόγους ο τέως υπουργός αλλάζει τα λεγόμενά του, υποστηρίζοντας πως έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του.

Την ίδια στιγμή μία ουσιώδους σημασίας λεπτομέρεια που φαίνεται να διέλαθε της προσοχής του πρώην υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη αποκαλύπτει το Capital.gr. Πρόκειται για την ΠΟΛ 1032 του 2015 που ο ίδιος επικαλείται για να τεκμηριώσει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στον Γιάννη Κοτταρίδη στην αρμόδια φορολογική αρχή».

Ας δούμε όμως, πότε δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη ΠΟΛ για «τη φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από μεταβίβαση τίτλων και ολόκληρης επιχείρησης μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του νέου Κ.Φ.Ε. (ν. 4172/2013)».

Το έγγραφο που συνέταξε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015. Μέχρις εδώ όλα καλά, μιας και ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει ότι κατήρτισε το ιδιωτικό συμφωνητικό στις 26 Ιανουαρίου. Η ημερομηνία, δηλαδή, της ΠΟΛ, που ο ίδιος επικαλείται, με την ημερομηνία κατάρτισης του συμφωνητικού είναι κοινή.

Στο σημείο όμως, αυτό η κατάσταση περιπλέκεται. Και αυτό επειδή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό της την εν λόγω ΠΟΛ στις 29 Ιανουαρίου.

Εν ολίγοις, η ΠΟΛ έγινε γνωστή, στις 29 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά την κατάρτιση του ιδιωτικού συμφωνητικού (26/1).

Διέθετε, λοιπόν, ο πρώην υπουργός πληροφόρηση από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ή και νωρίτερα -όταν δηλαδή η προεκλογική μάχη είχε κορυφωθεί- ότι επίκειται η έκδοση της συγκεκριμένης ΠΟΛ;

Ας το επαναλάβουμε για να γίνει σαφές.

Η συγκεκριμένη ΠΟΛ, που επικαλείται ο κ. Φλαμπουράρης, έγινε γνωστή σε δικηγόρους και λογιστές, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου. Και στις εφορίες αρκετές μέρες αργότερα, αφού κοινοποιούνται προς αυτές με σχετική καθυστέρηση.

Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, ένας συναλλασσόμενος, ιδίως όταν πρόκειται για υπουργό αριστερής κυβέρνησης να σπεύσει να ρωτήσει, έστω την εφορία, τι προβλέπεται για μεταβιβάσεις μετοχών;


Δ.Μαρκόπουλος
protothema.gr

Η εταιρεία του Φλαμπουράρη έχει περισσότερα μετρητά από ότι ο Όμιλος ΑΚΤΩΡ !

Ωραία πράγματα βλέπει κανείς στους ισολογισμούς της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, του Υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη. Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει σε μετρητά, στο χρηματοκιβώτιο της, την 31/12/2013, περισσότερα χρήματα απ΄όσα έχει ο...

κολοσσός ΑΚΤΩΡ, και περισσότερα από όσα έχουν μαζί VODAFONE+ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ+ΜΟΤΟΡ OIL μαζί !

Στον ισολογισμό κάθε χρήσης, απεικονίζονται τα υπόλοιπα των λογαριασμών, τα μεσάνυχτα της 31/12 κάθε χρονιάς.
Δηλαδή,

η εταιρεία Φλαμπουράρη, με τζίρο 3 εκατομμύρια ευρώ, είχε ταμείο (χαρτονομίσματα και κέρματα) 1.632.496 ευρώ, ενώ

ο ΑΚΤΩΡ, με τζίρο 900 εκατομμύρια ευρώ, με τις δεκάδες θυγατρικές σε όλο τον πλανήτη και τα δεκάδες χρηματοκιβώτια, είχε 172.000 ευρώ σε μετρητά!

Οι τεχνικές εταιρείες, είναι αδιανόητο να έχουν μεγάλο ταμείο , αφού δεν εισπράττουν μετρητά. Συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ (για τη χρήση 2013) έπρεπε να γίνονται μόνο μέσω επιταγών ή τραπέζης.
Οι διακυμάνσεις του ταμείου της ΔΙΑΤΜΗΣΗ δείχνουν ότι ο Φλαμπουράρης ήταν πολύ ....χαλαρός με τα λογιστικά. Ένας απλός έλεγχος, θα απεκάλυπτε πράγματα και θαύματα.

Η ελεγκτική επιστήμη, γράφει ότι "Μεγάλο ταμείο (θεωρητικά) έχουν οι εταιρείες που εκδίδουν εικονικά τιμολόγια, τα οποία ο λήπτης εξοφλεί δήθεν με μετρητά, επομένως γίνεται χρέωση ταμείου του εκδότη".

Τέλος, στο συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών του σε συνεταίρο του, γράφει ότι μεταβίβασε 650.130 μτχ, που έχουν αξία κτήσης 650.130,00 ευρώ και στο συμφωνητικό γράφει την αξία πώλησης (προφανώς την αντικειμενική) 1.059.711,90. Οπότε, προκύπτει υπεραξία 409.581,90, για την οποία οφείλεται φόρος 15% = 61.437 ευρώ, που θα πρέπει να πληρωθούν με το εκκαθαριστικό του 2016.
Φυσικά, οι αρχές θα πρέπει να ψάξουν τους λογαριασμούς του κ.Υπουργού από εδώ και πέρα (αλλά και το πόθεν έσχες του αγοραστή), για να αποδείξει ο αγοραστής ότι όντως κατέβαλε τα ποσά που λέει το συμφωνητικό και για τα οποία υπάρχει πλέον τεκμήριο.

Αλλά ο Υπουργός φαίνεται να κάνει τις δουλειές του πολύ ...χύμα. Έχοντας την άνεση του ανθρώπου που δεν θα τον ελέγξουν ποτέ κι έτσι δεν πολυνοιάζεται για ..τυπικότητες.


Ο ΑΚΤΩΡ έχει 172 χιλιάδες ευρώ ταμείο, ενώ συνολικά τα ενοποιημένα στοιχεία ομίλου, που αποτελείται από 42 θυγατρικές και 138 (!) συμμετοχές σε κοινοπραξίες, δείχνουν ταμείο (μετρητά) 1.695.000 σε σύνολο 117 εκατομμυρίων ευρώ ταμειακών διαθεσίμων. Δηλαδή, η μητρική και οι 42 θυγατρικές, είχαν στις 31-12-2012 , 172 χιλιάρικα σε μετρητά, ενώ η εταιρεία Φλαμπουράρη 1,6 εκατομμύρια !!!

makpress

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ - Ψεύδονται με την ίδια ευκολία που αναπνέουν - Αυτό είναι το μετοχολόγιο της εταιρείας Φλαμπουράρη - Εχει το 50% !!!
Το μετοχολόγιο της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ του Αλέκου Φλαμπουράρη αποκαλύπτει σήμερα το iefimerida.gr.

Οπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας και «πολιτικός μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα ήταν μέτοχος σε ποσοστό 50,01% (650.130 μετοχές) όταν η εταιρεία κατέθεσε τον φάκελο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να πάρει το έργο.

Δείτε σε μορφή pdf το μετοχολόγιο της εταιρείαςΜόλις η υπόθεση με την ανάθεση του έργου, προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ, είδε το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης είπε ότι μεταβίβασε τις μετοχές του στον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της εταιρείας Γιάννη Κοτταρίδη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στον Βήμα FM: «Λίγο πριν ή μόλις μου ανακοινώθηκε ότι θα γίνω υπουργός μεταβίβασα τις μετοχές μου στον υπάρχοντα διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο. Στον Γιάννη Κοτταρίδη. Στην εταιρεία αυτή, που την είχα φτιάξει εγώ, είμαστε τρεις συνεταίροι. Στον ένα από αυτούς τους συνεταίρους μου μεταβιβάστηκαν οι μετοχές».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτός (σ.σ.: ο κ. Κοτταρίδης) ήταν διατεθειμένος να τις αγοράσει, τις αγόρασε, θα τις πληρώνει με δόσεις, δεν είναι και εύκολο». Υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπάρχει «κανένα ηθικό θέμα». «Τη δουλειά που έχει πάρει την έχει πάρει το 2014. Βρύση ψεμάτων είναι το δημοσίευμα. Ότι μέσα σε τέσσερις μήνες πήρε τα λεφτά. Η εταιρεία δεν έχει πάρει καμία δραχμή, κανένα ευρώ τώρα, ενώ δικαιούνταν να πάρει το 10% της προκαταβολής και της το κόψανε. Δεν της δίνουν παράταση και της λένε "σε δυο μήνες να τελειώσεις". Αν πάντως στο Βραχάτι το έργο κοντεύει να τελειώσει, από ό,τι λέει το χαρτί, και μου το έστειλε και εμένα, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ».

Χθες, σε άλλη συνέντευξή του (στον 9,84) είχε τονίσει ότι δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές κάποιος που είναι υπουργός. «Η πρώην εταιρεία μου πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλα τα χαρτιά μου για σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.

Ωστόσο, σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «δεν είμαι μέτοχος στην εταιρεία και έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου. Δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας κοινός θνητός».

Σκιές: Ο κ. Φλαμπουράρης άλλαξε σήμερα το πρωί το μετοχολόγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema, ο λογιστής του Αλέκου Φλαμπουράρη έσπευσε σήμερα το πρωί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας για να καταθέσει νέο, αναθεωρημένο πρακτικό γενικής συνέλευσης, αλλάζοντας το προηγούμενο με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2015.

Ουσιαστικά, επιχειρήθηκε να καλυφθούν τα ίχνη του κ. Φλαμπουράρη και να παρουσιαστεί αναδρομικά μια νέα μετοχική και διοικητική εικόνα στην εταιρεία που έχει δοσοληψίες με το Δημόσιο, ώστε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες ο πρώην υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες, έως και σήμερα το πρωί ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθούσε να είναι μέτοχος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ποσοστό 50,01% και πάνω από 650.000 μετοχές. Αυτό το έγγραφο κατατέθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όταν υπέγραψε την ανάληψη της επίμαχης εργολαβίας, προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ.

Μπορεί λοιπόν στις 4 Φεβρουαρίου 2015 ο τέως υπουργός να αποχώρησε από τη διοίκηση της εταιρείας, όμως κανονικά παρέμενε βασικός μέτοχος μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και επιχειρήθηκε παρέμβαση.

Τι απάντησε σήμερα ο κ. Φλαμπουράρης

«Βρύση ψεμάτων» χαρακτηρίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης το δημοσίευμα που αναφέρεται στο θέμα της σύμβασης με το Δημόσιο που υπέγραψε κατασκευαστική εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος ο πρώην υπουργός.

«Δεν τίθεται κανένα ηθικό θέμα», λέει σε συνέντευξή του στον Βήμα FM 99,5, τονίζοντας ότι μόλις του ανακοινώθηκε η υπουργοποίησή του μεταβίβασε τις μετοχές του στον υπάρχοντα διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο.

Μιλώντας νωρίτερα στο Mega, έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ νομίζω ότι υπάρχει προσπάθεια σπίλωσής μου και -εμμέσως- του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή 50 χρόνια στην Αριστερά ανιδιοτελώς, όπως γνωρίζουν όλοι, 40 χρόνια στο επάγγελμα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό και βγαίνει το "Πρώτο Θέμα" με στοιχεία του 2011 και 2012 και προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ είμαι μέτοχος στην εταιρεία Διάτμηση, που ήμουν μέτοχος το 2012 και το 2013 και το 2014, γιατί ήταν η δουλειά μου, από αυτή ζούσα. Εγώ την είχα ιδρύσει το 2002», είπε στο Mega.

Και συνέχισε παραθέτοντας τις περαιτέρω κινήσεις του: «Όταν τη Δευτέρα 26 του Γενάρη μού ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμαι σήμερα ή αύριο, εγώ έτρεξα αμέσως και έκανα τις εξής ενέργειες: Έδωσα εντολή να φύγω από το ΔΣ της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ (είναι το πτυχίο του εργολάβου στο ΥΠΕΧΩΔΕ), τρίτον μεταβίβασα το μετοχολόγιο, έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, τακτοποίησα εκκρεμότητες με ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότησή μου».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δεν τον πήρε τηλέφωνο για να εξηγήσει ο ίδιος τι ακριβώς έχει γίνει.

Σχετικά με το εάν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας επηρέαζε θετικά λόγω της υπουργικής του ιδιότητας την εταιρεία, απάντησε ότι σε έγγραφο της εταιρείας που εστάλη, για διαφύλαξη του κύρους της, «αποδεικνύεται ότι όχι μόνο αν ήμουν εγώ μέτοχος δεν μπορούσα να επηρεάσω, αλλά επηρέασα και αρνητικά, διότι ενώ δικαιούνται με βάση το νόμο να πάρουν 10% προκαταβολή, κάνανε την αίτηση και δεν πήραν τίποτα».


iefimerida.gr


Πόθεν Έσχες: Ο Φλαμπουράρης ομολογεί ότι δεν είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του ως όφειλε


Στην παραδοχή ότι είναι ένα από τα δύο πολιτικά πρόσωπα του οποίου η δήλωση πόθεν έσχες έχει παραλείψεις και παραπέμπεται προς περαιτέρω δικαστικό ελέγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής προχώρησε την Τρίτη ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Φλαμπουράρης προχώρησε στην ομολογία ότι δεν είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του ως όφειλε, γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση για το «Πρώτο Θέμα» και τα ρεπορτάζ του, ένα μήνα μετά τις εκλογές.

Ο κ. Φλαμπουράρης φέρεται να δήλωσε στο Mega: «Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω την μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν».

Στην πράξη, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχεται πως η δήλωση που κατέθεσε στην Βουλή τον Απρίλιο του 2015 και αφορά στο οικονομικό έτος 2014 τον εμφανίζει ως βασικό μέτοχο της εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα καταγραφεί στο επόμενο πόθεν έσχες για την τρέχουσα χρονιά.

Όμως, αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες με θητεία στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζουν ότι βάσει νόμου ο κ. Φλαμπουράρης είναι παράνομος.

Συγκεκριμένα, εξηγούν ότι το πόθεν έσχες του υπουργού αφορά τυπικά στο έτος 2014, οφείλει όμως να καταγράφει όλες τις μεταβολές που έγιναν έως την ημέρα κατάθεσή του, δηλαδή έως τον Απρίλιο του 2015.

«Ο κ. Φλαμπουράρης θα έπρεπε να δηλώσει την μεταβίβαση στο κουτάκι με τις μετοχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εάν όντως η μεταβίβαση των μετοχών έγινε την περίοδο που επικαλείται ο κ. Φλαμπουράρης, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2015, και αυτή αποδεικνύεται χωρίς «σκιές» και αστερίσκους τότε η εμπλοκή του θα είναι κυρίως τυπική και όχι ουσιαστική.

Το protothema.gr μετέδιδε νωρίτερα την Τρίτη ότι μία από τις δύο περιπτώσεις με τα πόθεν έσχες αφορούσε σε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης η υπόθεση του οποίου είχε απασχολήσει την επικαιρότητα κατά την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε προέκυπτε πως διατηρούσε μετοχές σε εταιρία, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε υπουργό ο οποίος επί τρία χρόνια «ξεχνούσε» να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους 1.000.000 ευρώ! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «αφηρημένος» υπουργός λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε μόνος του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση για την ύπαρξη των χρημάτων. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής με φορολογικές εκκρεμότητες.

πηγή: protothema.gr


Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.