-->

Header Ads

Και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να πάρει ξεκάθαρες θέσεις

Ν. Λυγερός

Αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ξεκάθαρα ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, τότε αντί να ασκεί απλώς κριτική κατά της κυβέρνησης, να βγει να πει με τρόπο ντόμπρο και σταράτο ότι θα την ακυρώσει πριν να έχει σοβαρές επιπτώσεις πάνω στην πατρίδα μας. Πρέπει να σταματήσουν οι κομματικές αντιπαραθέσεις που παραμένουν στα λόγια. Η ακύρωση χρειάζεται πράξεις και οι ψηφοφόροι δεσμεύσεις. Αλλιώς πολύ απλά θα απευθυνθούν αναγκαστικά σε άλλα κόμματα που δηλώνουν με πιο άμεσο τρόπο τις προθέσεις τους για το μέλλον του Ελληνισμού. Δεν καλύπτει κανέναν η κριτική που δεν ακολουθείται από πρακτικές επιπτώσεις. Διότι η πατρίδα μας έχει ήδη προβλήματα λόγω ονομασίας, λόγω γλώσσας, λόγω εθνότητας, αλλά βέβαια και λόγω επιχειρήσεων. Διότι τα προβλήματα που προκαλεί το Προσύμφωνο είναι πρακτικά και ουσιαστικά. Επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να πάρει θέση για το βιβλίο της ιστορίας που ετοιμάζεται για το Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να είναι συμβατό με τα άρθρα του Προσυμφώνου, σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και για θέματα αρχαιολογίας, ιστορίας και εκπαίδευσης, διότι οι μαθητές δεν πρέπει να μείνουν απροστάτευτοι.
Άλλωστε ακόμα και νομικά αυτή η επιτροπή μπορεί να παγώσει διότι είναι απαράδεκτο ότι το Άρθρο 8.5 που λειτουργεί χάρη στο Άρθρο 20.4, να λειτουργεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη δύο κρατών και να επιβάλλουν τα πορίσματά του πάνω στον ελληνικό λαό. Όλοι περιμένουν από την αξιωματική αντιπολίτευση ξεκάθαρες προτάσεις και απαντήσεις κι όχι κομματικές κριτικές.


Οι φανατικοί της κυβέρνησης

Ν. Λυγερός

Όταν οι φανατικοί της κυβέρνησης μας εξηγούν ότι πρέπει να παραμείνουμε ουδέτεροι πάνω στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι γελοίο, διότι βρίζουν την ίδια τους τη νοημοσύνη. Κι αν δεν ξέρουν ακόμα ότι ένα προσύμφωνο δεν είναι συμφωνία, ότι μια διμερής σχέση δεν είναι διεθνής συνθήκη κι ότι κανένας δεν δεσμεύει κανένα με μια πράξη που δεν είναι συνταγματική, δεν φταίει ο ελληνικός λαός. Αν ήταν οι ίδιοι ουδέτεροι, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το στάδιο. Αλλά αυτή η ιδεολογική εμμονή που τους χαρακτηρίζει και η προσπάθεια να εκδικηθούν την ιστορία που δεν έχει την πορεία που ήθελαν, τους ανάγκασε να κάνουν κινήσεις τόσο απαράδεκτες για τον Ελληνισμό που προκάλεσαν την αντίσταση του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν φοβάται κανένα κυβερνητικό σχήμα από όποια κυβέρνηση κι αν είναι. Επίσης πρέπει να ξέρουν ότι ο Ελληνισμός ποτέ δεν στάθηκε ουδέτερος μεταξύ θύματος και θύτη, κατά συνέπεια δεν πρόκειται να το κάνει για την ίδια του την ιστορία όσο και να το θέλουν. Διότι ο φανατισμός έχει και αυτός τα όρια του με τις εκλογές.


Οι ελληνικές δυνάμεις

Ν. Λυγερός

Οι ελληνικές δυνάμεις είναι όσες αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, που νομίζει ότι εκβιάζοντας ανθρώπους με κάθε τρόπο, θα καταφέρει να επιβάλει τις ιδεολογικές της θέσεις, ακόμα και αν αυτές λειτουργούν ενάντια στον Ελληνισμό, επειδή δεν σέβονται την ιστορία. Ο ελληνικός λαός πιστεύει στις αρχές μόνο όταν αυτές ακολουθούν τις αξίες του κι όχι βέβαια όταν τις αμφισβητούν ή τις ανατρέπουν. Διότι δεν είμαστε του Κρέοντα όσο ισχυρός κι αν είναι, και παραμένουμε τα παιδιά της Αντιγόνης. Υπάρχουν άγραφοι νόμοι που πρέπει να τηρήσει κάθε κυβέρνηση κι ένας από αυτούς είναι να σέβονται την Ιστορία, όχι επειδή είναι δική μας, αλλά επειδή είναι η Ιστορία της ίδιας της Ανθρωπότητας. Διότι ο Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ανθρωπότητας. Έτσι όσο και να τον μισεί η ιδεολογία της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, διότι θα έχει πάντα εναντίον της τις ελληνικές δυνάμεις, που δεν έχουν μάθει ούτε να γονατίζουν ούτε να σκύβουν το κεφάλι. Κατά συνέπεια καλό είναι να το ξέρει αυτή η ιδεολογία, διότι ποτέ δεν την αποδεχτήκαμε στην πατρίδα μας.


Η αξία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ν. Λυγερός

Επειδή φέτος η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου γίνεται αιωνόβια είδαμε ειδικές αναφορές σε αυτήν τόσο στην παρέλαση της Βοστώνης όσο και της Νέας Υόρκης. Έτσι η Ομογένεια έδειξε το παράδειγμα της αντίστασης στη λήθη και στους συμβιβασμούς. Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά έγιναν οι διαλέξεις για την αιωνόβια γενοκτονία και ετοιμάζονται οι ανάλογες στην Ευρώπη και ειδικά στο κέντρο της στις Βρυξέλλες. Είναι λοιπόν σημαντικό και στην Ελλάδα να αξιοποιήσουμε αυτή την εκατονταετία και να μην σπαταλούμε χρόνο κάνοντας συμβατικές εκδηλώσεις που απλά θυμίζουν τις προηγούμενες. Με το πρακτικό παράδειγμα τους οι Αρμένιοι έδειξαν ότι στην εκατονταετία τους μπόρεσαν και υποστήριξαν και άλλες αναγνωρίσεις άλλων γενοκτονιών πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερα στο πλαίσιο της διεθνοποίησης, διότι όλοι έμαθαν για αυτούς που αναγνώρισαν τους άλλους. Μάλιστα χάρη σε αυτό το πλαίσιο αναγνώρισαν και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Φέτος στην εκατονταετία δεν πρέπει να περιμένουμε όλοι από τους άλλους, πρέπει και εμείς να πράττουμε το πρέπον. Μπορεί να μην υπάρχει καμία βοήθεια από την κυβέρνηση για λόγους ιδεολογικούς, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, διότι οι ίδιοι οι σύλλογοι και βέβαια σε παμποντιακό επίπεδο μπορούν να δημιουργήσουν γεγονότα εξωστρέφειας που θα υποστηρίξουν τις κινήσεις μας στο εξωτερικό, έτσι ώστε να πετύχουμε και άλλες αναγνωρίσεις. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από εμάς και τις δράσεις μας, διότι φέτος συναντούμε την ιστορία σε κάθε περίπτωση αφού η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου γίνεται αιωνόβια.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.