ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Είμαστε η τελευταία γενιά πολιτών που ζει ελεύθερα» Τζούλιαν Ασάνζ

Παράδοση του Τζούλιαν Ασάνζ έναντι δανείου του ΔΝΤ! Η Μητροπολιτική Αστυνομία Λονδίνου συνέλαβε τον Τζούλιαν Ασάνζ

Moon of Alabama
Πριν από μία ώρα (σημ. μτφ.: χτες 11.4.2019), η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε τον Julian Assange, εκδότη και συντάκτη των  Wikileaks , στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Η RT διέδιδε  βίντεο  σχετικά με τη σύλληψη παρμένο έξω από τη πρεσβεία.

Μια δήλωση της αστυνομίας  λέει:
Ο Julian Assange, 47 ετών (03.07.71), συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αξιωματικούς της αστυνομίας Met (MPS) στην πρεσβεία του Ισημερινού, Hans CrescentSW1, με βάση του εντάλματος που εκδόθηκε από το δικαστήριο του Γουέστμινστερ στις 29 Ιουνίου 2012, επειδή δεν παραδόθηκε στο δικαστήριο.
Η MPS είχε καθήκον να εκτελέσει το ένταλμα, εξ ονόματος του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ, και κλήθηκε εντός της πρεσβείας από τον Πρέσβη, μετά την απόσυρση του ασύλου του από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ.
Τέθηκε υπό κράτηση σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο, όπου θα παραμείνει, προτού υποβληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ το συντομότερο δυνατό.

Ήταν αναπόφευκτο.

Ο Ισημερινός έχει μια νέα κυβέρνηση που ζήτησε να λάβει δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι ΗΠΑ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για το δάνειο με τον όρο της άρσης του ασύλου για τον Assange που του είχε χορηγήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Ισημερινού.

Μετά από κάποια νομική βαβούρα στη Βρετανία, η οποία θα χρειαστεί χρόνο, οAssange πιθανόν να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης κρατά  τουλάχιστον ένα ένταλμα εναντίον του.

Τa Wikileaks  ήταν η μιντιατική έξοδος για αρκετές ενοχλητικές διαρροές μυστικών εγγράφων της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Δεν είναι σαφές για ποια από αυτές τις δημοσιεύσεις  θα τον κατηγορήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αλλά η υπόθεση κατά του Assange δεν αφορά τη δικαιοσύνη. Η δημοσίευση κρατικών μυστικών ήταν προφανώς πράξη δημοσιογραφίας και ελευθερίας του λόγου. Αλλά το βαθύ κράτος ενοχλήθηκε και απαιτεί εκδίκηση.

Το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει ο Assange, αφού ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, είναι χάρη από τον προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καταχωρήθηκε από b στις 11 Απριλίου 2019 στις 06:31 πμ | Permalink

infognomonpolitics

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια