-->

Header Ads

Η τεχνητή κομματική σιγουριά-Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα Σκόπια τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ν. Λυγερός

Αφού η κυβέρνηση και οι φανατικοί που προωθούν την πλήρη εφαρμογή του Προσυμφώνου των Πρεσπών, είναι σίγουροι για τα πάντα και θεωρούν ότι όλα είναι δεδομένα, γιατί αναρωτιούνται αν τα Σκόπια εισέλθουν στη διαδικασία ακύρωσης; Αφού όλα πάνε καλά γιατί περιμένουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στα Σκόπια; Αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί να δώσει χρήματα στην κυβέρνηση των Σκοπίων; Στην πραγματικότητα λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων, η κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τα επικοινωνιακά λάθη των Σκοπίων τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Αυτό που είναι το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα Σκόπια τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και το γελοίο της υπόθεσης θα είναι να ακυρώσουν οι Σκοπιανοί το Προσύμφωνο, ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση προσπαθεί να πει ότι δεν γίνεται, ακόμα κι αν περιμένει ακόμα το τέλος της νατοϊκής διαδικασίας.
Έτσι με όλα αυτά τα προβλήματα οι φανατικοί δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν για να μην εκνευρίσουν τους ψηφοφόρους, που είναι όλο και περισσότεροι να ζητούν ένα δημοψήφισμα για αυτό το εθνικό θέμα. Σε βαθμό που αυτό αρχίζει να βάζει σε σκέψη και τη ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση που βλέπει όλο και πιο ξεκάθαρα πώς λειτουργεί η πλειοψηφία του εκλογικού συστήματος σε σχέση με τις εξελίξεις του όλου θέματος.


Το ελληνικό στρατιωτικό πνεύμα

Ν. Λυγερός

Ό,τι και να κάνει μια κυβέρνηση, το πρέπον για το ελληνικό στρατιωτικό πνεύμα παραμένει το ίδιο και αυτό είναι να υπηρετεί τον Ελληνισμό κι όχι βέβαια τον κομματισμό, ειδικά όταν αυτός δεν σέβεται καν την ιστορία. Έτσι κάθε προσπάθεια να επηρεαστεί το στράτευμα για να μην αντισταθεί σε μια παράλογη ιδεολογία είναι εντελώς απαράδεκτη, ειδικά από θεσμό που υποτίθεται ότι πρέπει να το καθοδηγεί. Έχουμε δει σε πολλές χώρες του κόσμου στρατιωτικούς που δεν σέβονται τον λαό. Έχουμε δει άλλους να μη σέβονται τους ίδιους. Αλλά τώρα στην Ελλάδα μέσω αυτής της κυβέρνησης βλέπουμε και την αλλοίωση αυτού του πνεύματος και αυτό γίνεται στο πλαίσιο του Σκοπιανού και του ονόματος της Μακεδονίας. Άλλωστε πώς μπορεί κάποιος που χειροκροτούσε την ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, να ζητά σε όλους τους άλλους να παραμείνουν ουδέτεροι όταν κινδυνεύει η πατρίδα που δέχεται τόσες επιθέσεις αυτήν την περίοδο. Όμως όλα αυτά εξηγούνται μέσω της περιόδου της εκλογικής αναμέτρησης σε πολλαπλό επίπεδο. Είναι λοιπόν μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιρροής. Είναι όμως μάταια γιατί δεν πρόκειται ν' αγγίξει το ελληνικό στρατιωτικό πνεύμα, επειδή αυτό είναι ανθεκτικό σε τέτοιου τύπου επιθέσεων. Έτσι απλώς βλέπουμε που μπορεί να φτάσει ο κομματισμός και βέβαια ποια είναι τα όρια του όταν δεν μπορεί ν' αλλάξει την πραγματικότητα και κάνει κάθε παράλογη προσπάθεια για να πείσει τους άλλους, χωρίς όμως αποτελέσματα.

http://www.lygeros.org/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.