-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Συμμετοχή με τον όρο «Μακεδονική» για τα Σκόπια, σε διεθνή έκθεση στο Ανόβερο

Σε μια ακόμη μεγάλη διεθνή έκθεση, την Hannover Messe 2019 που γίνεται στο Ανόβερο, στο Φόρουμ για τον Βιομηχανικό Εξοπλισμό φιγουράρει και πάλι ο όρος «Μακεδονικός» από τον Σύνδεσμο που εκπροσωπεί τον συγκεκριμένο κλάδο της γειτονικής χώρας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης μάλιστα οργανώθηκε συζήτηση για τις δυνατότητες της μεταλλουργίας της χώρας, αλλά βεβαίως αυτό που προβάλλεται είναι o «Μακεδονικός Μεταλλουργικός Ηλεκτρολογικός Σύνδεσμος»(ΜΑΜΕΙ).

Μετά τα όσα έχουν γίνει η ίδια η βορειομακεδονική πλευρά (στην ιστοσελίδα που συνεχίζει βεβαίως να ονομάζεται www.investinmacedonia.com) υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει το επίσημο όνομα της χώρας, όμως παντού και σε όλες τις εκδηλώσεις κυριαρχούσε το σκέτο «Μακεδονία». Και μάλιστα όπως έγινε και με την προηγούμενη έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, αναδεικνύονται οι αρνητικότατες συνέπειες των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, που νομιμοποίησε με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης την ελεύθερη χρήση του «Μακεδονία, Μακεδονικός ,Μακεδόνας» για κάθε φορέα η οργάνωση που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Με την....επεξήγηση ό,τι αφορά την ιδιαίτερη κουλτούρα, επικράτεια και πολιτισμό της Βόρειας Μακεδονίας που δεν έχει σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας…

Έτσι, όλοι οι επισκέπτες της σημαντικής αυτής διεθνούς έκθεσης ενημερώνονται για τις δυνατότητες του «Μακεδονικού» κλάδου της μεταλλουργίας και μάλλον ελάχιστοι από τους επισκέπτες θα έχουν υπόψη τους το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών η ακόμη το άρθρο 1 παρ.3 εδάφιο ζ….

liberal
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.