-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ο αποπεμφθείς πρώην ΥΠΕΞ προκαλεί


Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε πολύ να επιβάλει στους Έλληνες, παρά τη θέλησή τους, την εθνικά επιζήμια και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Για λόγους που μόνο εκείνος και ο πρωθυπουργός γνωρίζουν, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να προσφύγουν σε δημοψήφισμα, ως όφειλαν στον λαό και στο έθνος, χάρισαν το ιερό όνομα της Μακεδονίας στην εθνοτική κουρελού των Σκοπίων, αναγνώρισαν γλώσσα και εθνότητα «μακεδονική» και έβαλαν την πατρίδα σε περιπέτειες από τις οποίες δύσκολα θα εξέλθει αλώβητη.

Τώρα, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και να πείσει ότι μπορεί ακόμα να διαδραματίσει κάποιον ρόλο. Σε συνέντευξη που έδωσε στον News24/7 στους 88,6 ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού «αποχρωματίζοντας» με τον τρόπο του το σκάνδαλο της Novartis. Χωρίς να αρνείται ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου, θολώνει τα νερά χρησιμοποιώντας τη λέξη «σκανδαλολογία».

Μεταξύ άλλων, είπε ο κ. Κοτζιάς: «Eχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει. Εάν τα σκάνδαλα υπάρχουν -που πιστεύω ότι υπάρχουν- και έχουν αποδειχθεί, πρέπει να βοηθηθεί η γενική ατμόσφαιρα να κάνει αποδεκτό ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Δεν μπορεί, όμως, να γίνεται μοναδικό θέμα αντιπαράθεσης. Αυτό δείχνει ένα γήπεδο το οποίο, σας θυμίζω, την περίοδο '89-'93 δεν το κέρδισε η Αριστερά».

Ο Νίκος Κοτζιάς αποπέμφθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και, ως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψε σε κανέναν. Αντιθέτως, η κοινωνία δέχτηκε με ανακούφιση και χαρά την είδηση για την αποπομπή του αρχιτέκτονα του εθνικού εξευτελισμού των Πρεσπών. Από πολλούς θεωρείται πολιτικά νεκρός και είναι ιδεολογικά αντιπαθής σε εκατομμύρια Eλληνες. Η δημόσια παρουσία του μόνο όχληση και δυσφορία προκαλεί, μια και διαρκώς βρίσκεται σε διαρκή αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα.

Η επαναφορά του σε θέση ευθύνης στην Ελλάδα, μετά τις Πρέσπες, φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Iσως να μπορούσε να διεκδικήσει κάποιον ρόλο στα πολιτικά πράγματα, αν περισσεύει, στα Σκόπια...

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.