-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η αθλιότητα της προπαγάνδας ή η προπαγάνδα της αθλιότητας


Παλαιότερα, στη δεκαετία του 1960, οργίαζε στο φοιτητικό κίνημα αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία η προπαγάνδα, περί του κομμουνιστικού «παραδείσου» στους εκείθεν του «παραπετάσματος» λαούς (της Σοβιετίας και των δορυφόρων της).

Η προπαγάνδα αυτή, μιλούσε για δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, γερά μεροκάματα και για μηδενική φτώχεια.

Οφείλω να πω ότι μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, είχε πιστέψει αυτή τη μονότονη και συστηματική προπαγάνδα. Χρειάστηκε να καταρρεύσει το σοβιετικό σύστημα, να ανοίξουν τα σύνορα, για να φανεί η αθλιότητα, η φτώχεια και η ανέχεια κάτω από την οποία ζούσαν οι λαοί αυτοί και ταυτόχρονα να καταρρεύσει και η άθλια προπαγάνδα – η οποία φαίνεται είναι κληρονομική, απορρέει από το σταλινικό DNA – από το οποίο, όχι μόνο δεν έχει απαλλαγεί ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, αλλά την έχει καταστήσει συνειδητά επικοινωνιακή του πρακτική. Η προπαγάνδα σήμερα, η οποία δήθεν εξωραΐζει το έργο της κυβέρνησης και κάνει λόγο για την ανερχόμενη ευημερία του ελληνικού λαού, αλλά και για δήθεν πρωτόγνωρη κοινωνική πολιτική, έρχεται σε σύγκρουση με την οδυνηρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Έτσι γίνεται καταγέλαστη. Γιατί – ώ άθλιοι προπαγανδιστές – δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ αυτής της προπαγάνδας και της ζωής των Ελλήνων, όπως υπήρχαν μεταξύ της παλαιάς προπαγάνδας και του σοβιετικού «παραδείσου».

Γι’ αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Προέκταση αυτής της προπαγάνδας είναι και η επινόηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» της οποίας μια ακόμη φιέστα ρεταλιών, ήταν η χθεσινή στο κλειστό του Γαλατσίου.
Αναμπαλάρει παλαιές συσκευασίες ρεταλιών που ζητούν την πολιτική τους επιβίωση στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα παιδιά του Άκη, κάτι Κοκκινοβασίληδες, κάτι Δανέληδες (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κλαπανάρα) και άλλα ρετάλια γυρολόγων και αδέσποτων.

Εμφανίζεται ως συνιστώσα η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και ακούω κι αυτουνού τα κόκκαλα να τρίζουν.
Τους πληροφορώ ότι ολόκληρη η κίνηση είναι ενσωματωμένη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝ.ΑΛ, όπως πάντα. Το λέω αυτό για να μην παραπλανηθεί κανένας πολίτης, κανένας ψηφοφόρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και παρασυρθεί από την νεοκομμουνιστική (σταλινική) προπαγάνδα του κ. Τσίπρα.

Ματαιοπονεί λοιπόν. Και η προπαγάνδα θα πέσει στο κενό .

Όλοι μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ (ΠΑ.ΣΟ.Κ).

Παναγιώτης Ν. Κρητικός
Πρώτο Θέμα
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.