-->

Header Ads

Βίκυ Φλέσσα: «"Πράβντα" του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησαν την ΕΡΤ»

Στην πρώτη της συνέντευξη ως υποψήφια ευρωβουλευτής, η επί σειρά ετών παρουσιάστρια της εκπομπής «Στα Ακρα», Βίκυ Φλέσσα, μιλά για την ΕΡΤ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δημόσιας τηλεόρασης του αύριο, αλλά και την απόφασή της να αποδεχθεί την πρόταση που της έγινε να μπει στην ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση έχει καταντήσει την ΕΡΤ τηλεοπτική ‘Πράβντα’ του ΣΥΡΙΖΑ», καταγγέλλει στη σκιά της απόφασης της διοίκησης της ΕΡΤ για το κόψιμο της εκπομπής της λόγω ακριβώς της υποψηφιότητάς της με τη ΝΔ.

Ωστόσο όπως λέει, «αυτοί που λυμαίνονται τώρα τη δημόσια τηλεόραση, σύντομα θα φύγουν και θα αναπνεύσουν οι δημιουργικές δυνάμεις της ΕΡΤ, οι άξιοι άνθρωποί της, υπομονή…».

«Ο Πολάκης ντροπιάζει την Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου και τον πολιτισμό της, που είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης»

Ερωτηθείσα τι την έκανε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και να πει «ναι» στην πρόταση που της έγινε να κατέβει υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η δημοσιογράφος ήταν σαφής:

«Γιατί είναι σταθερά προσηλωμένος στην αριστεία και την Παιδεία». «Εάν γινόταν ένα ΑΣΕΠ πολιτικών αρχηγών, θα ήταν ο μόνος που θα περνούσε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της υποψήφιας ευρωβουλευτή στο «Πρώτο Θέμα»:

– Αν και χρόνια στην τηλεόραση, παραμένετε «άγνωστη» στο ευρύ κοινό δεδομένου ότι διατηρείτε χαμηλό προφίλ και αποφεύγετε συνεντεύξεις και εμφανίσεις. Είναι επιλογή σας, στάση ζωής ή τυχαίο;

Πράγματι, φέτος συμπλήρωσα 20 χρόνια στην τηλεόραση. Ηταν επιλογή μου, ζήτημα αρχής. Ανέκαθεν πίστευα ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να κάνουμε ερωτήσεις και όχι να δίνουμε απαντήσεις! Ουδέποτε αισθάνθηκα τηλεοπτική σταρ.

Οπως λοιπόν δεν παίρνουμε συνέντευξη από κάποιον που γράφει σε μία εφημερίδα και κάνει συνεντεύξεις, γιατί να το κάνουμε με κάποιον που κάνει ερωτήσεις στην τηλεόραση;

– Μετά από μια μακρά διαδρομή στη δημόσια τηλεόραση ποια είναι τα βασικά σημεία του απολογισμού σας;

Αισθάνομαι υπερηφάνεια για τα χρόνια μου στην ΕΡΤ. Σε ένα περιβάλλον περιορισμένων πόρων, μόχθησα πολύ σκληρά, με αφοσίωση, για να δώσω ένα βήμα σε ανθρώπους που σπανίως εμφανίζονται στην τηλεόραση. Χαιρόμουν πολύ όταν τηλεθεατές μού έλεγαν ότι μόλις τελείωνε η εκπομπή η συζήτηση συνεχιζόταν με φίλους στο σπίτι τους ή στο τηλέφωνο.

Οταν ξεκίνησα, το 2002, τις εκπομπές συνεντεύξεων και καλούσα άγνωστους στο ευρύ κοινό διανοούμενους, όπως τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο ή τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο, τον ψυχίατρο Ματθαίο Γιωσαφάτ, τον καθηγητή του ΕΜΠ Θεοδόση Τάσιο και άλλους υπέστην (κι εγώ!) bullying: «Τι μας λέει τώρα αυτή, που θέλει να μας κάνει την κουλτουριάρα… Αν είναι δυνατόν να φέρνει αυτούς από το πουθενά και να τους ρωτάει για τον Θεό και τον θάνατο, μακάβρια θέματα!».

Επέμεινα με πείσμα, και στο τέλος έγιναν mainstream (ελληνιστί!) πρόσωπα αυτοί οι «άγνωστοι» καλεσμένοι μου. Χάρη στην εκπομπή «Στα Ακρα» η ελληνική τηλεόραση διευρύνθηκε, η διανόηση έβγαινε στο γυαλί. Αυτή είναι η προσφορά μου στην ελληνική τηλεόραση.

– Γιατί υπήρξε διένεξη με την ΕΡΤ με αφορμή τη διακοπή προβολής της εκπομπής σας;

Ζήτησα απλώς να ασκήσω το δικαίωμα των δύο εμφανίσεών μου ως υποψήφια στην ΕΡΤ2 όπου προβάλλεται η εκπομπή μου. Αντί δηλαδή να σχολιάσω πολιτικά ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. να προβληθούν δύο από τις 10 εκπομπές μου «Στα Ακρα» που έχω ήδη έτοιμες. Αρνήθηκαν. Αναμενόμενο…

– Γιατί ήταν αναμενόμενο;

Η κυβέρνηση έχει καταντήσει την ΕΡΤ τηλεοπτική «Πράβντα» του ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπομαι να συναντώ τηλεθεατές και να μου λένε «δεν βλέπω πια ΕΡΤ, δεν αντέχω!». Αυτοί που λυμαίνονται τώρα τη δημόσια τηλεόραση σύντομα θα φύγουν και θα αναπνεύσουν οι δημιουργικές δυνάμεις της ΕΡΤ, οι άξιοι άνθρωποί της, υπομονή…

– Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Δική σας ήταν η απόφαση ή λόγω της πρόσκλησης που δεχτήκατε;

Το αποφάσισα μετά την πρόταση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη διότι εκτιμώ ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να εξασφαλίσει η χώρα μας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλω να το δω και να το ζήσω αυτό πριν φύγουμε εμείς. Απάντησα λοιπόν «ναι» όταν μου ζήτησε να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η χώρα μας να επανακτήσει το κύρος της στην Ευρώπη με το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που είναι ο πολιτισμός. Να προσπαθήσουμε ώστε να γίνει ένα rebranding της Ελλάδας. Σκέφτηκα -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- πως θα έχω τη συνείδησή μου καθαρή, ότι προσπάθησα για την πατρίδα μου – κι ας «στραπατσαριστώ». Να μην υπάρχει το άλλοθι «όλοι ίδιοι είναι…». Οχι, λοιπόν, δεν είναι όλοι ίδιοι και στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε.

– Γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Γιατί είναι σταθερά προσηλωμένος στην αριστεία και την Παιδεία. Εάν γινόταν ένα ΑΣΕΠ πολιτικών αρχηγών, θα ήταν ο μόνος που θα περνούσε!

– Γιατί επιλέξατε να διεκδικήσετε μία θέση στην Ευρωβουλή;

Η Ευρώπη βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της. Η χώρα μας επίσης. Είναι η ώρα, λοιπόν, να υψώσουμε την Ελλάδα και πάλι στα μάτια των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

– Πώς σας φάνηκε όλο αυτό που συνέβη μεταξύ Κυμπουρόπουλου – Πολάκη;

Ο Πολάκης ντροπιάζει την Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου και τον πολιτισμό της, που είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης, διότι η Ιστορία της Δύσης ξεκινά με τον μινωικό πολιτισμό. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αξίζει τον θαυμασμό όλων μας και όχι τον οίκτο μας, επειδή ουδέποτε έζησε, ούτε θα ζήσει όπως εμείς. Στο βλέμμα και το χαμόγελό του καθρεφτίζονται η στωικότητα, η αρετή και η χαρά της ζωής.

protothema
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.