-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ερευνα-Σοκ! Τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι είναι οι πιο διεφθαρμένοι…

Γράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου

Διάβαζα σχετικά με την έρευνα της διαΝΕΟσις. Ερώτηση: «Ποια κατηγορία ανθρώπων είναι κατά την γνώμη σας η πιο διεφθαρμένη;». Πρώτη απάντηση (και με διαφορά) τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι.Το πρόβλημα εδώ προφανώς και είναι πιο σοβαρό από όσο φαίνεται.

Εδώ μιλάμε για την πλήρη αποσύνδεση της δημοσιογραφίας με εκείνους που θεωρητικά απευθύνεται. Τους πολίτες. Και φυσικά αν αναλυθεί ένα βήμα παρακάτω, έχουμε να κάνουμε τελικά με σοβαρο θεσμικό πρόβλημα που στον πυρήνα του χτυπάει την δημοκρατία. Γιατί προφανώς η πληροφορία είναι κοινωνικό αγαθό και όταν απαξιώνεται, η δημοκρατία διαστρεβλώνεται. Αυτονόητα θα πει κάποιος αλλά μάλλον δεν είναι έτσι.

Τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό τα ΜΜΕ αποτελούν μέρος του όλου προβλήματος για την χώρα και όχι της λύσης του. Η μεταβολή του ενημερώνω σε χειραγωγώ, γίνεται σε πολλές περιπτώσεις με τόσο άγαρμπο τρόπο που το καταλαβαίνει και ένα παιδί πως ο σκοπός δεν είναι καμία ενημέρωση αλλά η επιβολή της γνώμης ή το χειροκρότημα από «στρατούς». Η γνώμη που έρχεται ως συμπλήρωμα του ρεπορτάζ υπερισχύει πλέον πολύ συχνά του ίδιου του ρεπορτάζ, σαν κάποιοι δημοσιογράφοι να είναι ασταμάτητα τρολ.

Και προφανώς έτσι αποκόπτεται ο όποιος δεσμός μέσου – αναγνώστη/ τηλεθεατή/ακροατή.Τα κόμματα, ως θεσμικοί παράγοντες, αντί να δημιουργήσουν αντίβαρα με την στάση τους στην κατρακύλα, τροφοδοτούν αυτή την διαστρέβλωση με αποτέλεσμα την δημιουργία παράλληλων υδροκέφαλων συστημάτων που αλληλοαναπάραγονται μέσα σε ένα περίκλειστο δωμάτιο και νομίζουν πως τάχα έτσι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Και έξω από αυτό το δωμάτιο η κοινή γνώμη σε ποσοστό 78,2% έχει άλλη άποψη. Αν η απόσταση δεν μειωθεί και δεν επανέλθει στοιχειώδης κανονικότητα οι εκπλήξεις στο μέλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Πηγή:http://www.press-gr.com
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.