-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ως κοινωνία έχουμε ανάγκη τον Στέλιο, όχι τον Πολάκη

Έχει όρια η αθλιότητα; Aκόμα και αν είχε.. ο κ. Πολάκης (αναπληρωτής υπουργός Υγείας!!) τα ξεπέρασε μέσα από το βούρκο που ο ίδιος έχει ανάγει σε πολιτική έκφραση.

Έχει όρια η αθλιότητα;

Aκόμα και αν είχε.. ο κ. Πολάκης (αναπληρωτής υπουργός Υγείας!!) τα ξεπέρασε μέσα από το βούρκο που ο ίδιος έχει ανάγει σε πολιτική έκφραση..

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Κυμπουρόπουλο, ότι δε μπορεί να επικαλείται πως δεν ζητά μόρια και επιδόματα, ενώ προσελήφθη στο ΕΣΥ ως άτομο με αναπηρία και όχι με τη συνήθη διαδικασία. Φυσικά η ανάρτηση είναι διανθισμένη με το λεξιλόγιο που είναι προσφιλές και χαρακτηρίζει το ήθος του κ. Πολάκη.

Η ανάρτηση αυτή, αφενός στερείται το αυτονόητο πολιτισμικό επίπεδο , που πρέπει να διέπει την σκέψη και τη συμπεριφορά ενός πολιτικού και αφετέρου καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο, την παντελή άγνοια του Υπουργού για τη νομική και την πολιτική σημασία του όρου «ίσες ευκαιρίες».

Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. Πολάκη, ότι ίσες ευκαιρίες δε σημαίνει αντιμετώπιση ανόμοιων περιπτώσεων με όμοιο τρόπο.

Στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως και σε άλλα ευρωπαϊκά Συντάγματα, αναγνωρίζεται η δυνατότητα του Κράτους να λαμβάνει θετικά μέτρα δράσης, για την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Με τον τρόπο αυτό αναπληρώνεται το υπάρχον νομοθετικό κενό και παρέχονται ίσες ευκαιρίες στους συμπολίτες μας με αναπηρία να συμμετέχουν σε ίση βάση με τους άλλους στον κοινωνικό ιστό.

Τα θετικά μέτρα δράσης μαζί με την οριζόντια ένταξη της αναπηρίας σε όλες τις δημόσιες πολιτικές, συνιστούν τους δύο βασικούς πυλώνες, για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ένας Υπουργός μιας επονομαζόμενης προοδευτικής κυβέρνησης και δη Υπουργός Υγείας που προβάλλει ως κορωνίδα της πολιτικής της το υποτιθέμενο κοινωνικό της πρόσωπο, να καταφέρεται με τέτοιες εκφράσεις εναντίον ενός ατόμου, ενός πολίτη της χώρας – που αποτελεί πρότυπο για όλους μας – διότι ο,τι έχει καταφέρει είναι απόρροια διαρκούς αγώνα, με ακατάβλητη θέληση, ήθος και αξιοπρέπεια και κυρίως μόνος του..

Aυτό ίσως είναι που δεν αρέσει στον κ. Πολάκη…

Τελικά ποια Ελλάδα θέλουμε;

Την Ελλάδα των ύβρεων και της χυδαιότητας ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας;

Tην Ελλάδα των fake προοδευτικών ή την Ελλάδα της αλήθειας;

Την Ελλάδα του Πολάκη ή την Ελλάδα του Κυμπουρόπουλoυ;

Η απάντηση είναι προφανής!

Του Στέλιου δεν του χαρίστηκε κανείς!

Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας!

Εμείς ως κοινωνία έχουμε ανάγκη τον Στέλιο!


του Γιώργου Σταμάτη
helpis.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.