-->

Header Ads

Οι τεχνικές της κομματικής προπαγάνδας

Ν. Λυγερός

Αυτά που ζούμε αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα λόγω Σκοπιανού, τα ζήσαμε ήδη στην Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν. Και τότε μάς έλεγαν πως όλα είναι δεδομένα κι ότι έπρεπε να συμφωνήσουμε με την νέα κατάσταση των πραγμάτων, μάταια όμως. Διότι ο κυπριακός λαός αντιστάθηκε έως το τέλος, δηλαδή την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Τώρα βλέπουμε τα ίδια και μάλιστα με άτομα που συμφωνούσαν και για το Σχέδιο. Διότι και πάλι το Προσύμφωνο των Πρεσπών προσπαθεί να πληγώσει τον Ελληνισμό, επειδή ακολουθεί μια ιδεολογία που τον μισεί εκ φύσης. Έτσι αντιμετωπίζουμε ανάλογους εχθρούς με τις ίδιες τεχνικές που προέρχονται από την κομματική προπαγάνδα. Διότι η κυβέρνηση παρόλο που είναι στην εξουσία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως κόμμα και μάλιστα της αλήθειας, όπως λένε οι σοβιετικοί. Ενώ έχει αποδεχθεί τα πάντα από τα Σκόπια, επειδή από την αρχή τα θεωρούσε ως Μακεδονία με μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα, προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι έκανε τα πάντα για να πετύχει αυτό το Προσύμφωνο. Η πραγματικότητα όμως λέει το αντίθετο και ξέρουμε όλοι ότι ακολούθησε κατά γράμμα μια καθυστερημένη ιδεολογία, υπεύθυνη για διωγμούς και γενοκτονίες όπου μπόρεσε να πάρει την εξουσία στον κόσμο. Άλλωστε για τον ίδιο λόγο οι φανατικοί του Προσυμφώνου δεν αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διότι τα χέρια τους δεν είναι καθαρά ούτε σε αυτήν την υπόθεση. Και γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για να τη σταματήσουμε.


Από τις κομματικές αντιπαραθέσεις στις εθνικές θέσεις

Ν. Λυγερός

Στην πολιτική σκηνή βλέπουμε όλο και περισσότερο κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα επιφαινόμενο που κρύβει ένα πολύ πιο σοβαρό υπόβαθρο που αφορά στις εθνικές θέσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχουν τα απαραίτητα μεγέθη δίχως όμως να βάζουν στο περιθώριο τα άλλα κόμματα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να καταλάβουμε ότι ακόμα κι αν η αντιπαράθεση γίνεται πάνω σε σκάνδαλα και ειδικά μερικούς απαράδεκτους πολιτικούς, η ουσία είναι στα εθνικά θέματα. Όλοι είδαμε πως η κυβέρνηση διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται το Σκοπιανό και το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις για τους διαγωνισμούς πάνω στην ελληνική ΑΟΖ, το πρόβλημα της αναγνώρισης σε διεθνές επίπεδο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η διαχείριση του κυπριακού και της κυπριακής ΑΟΖ, το πρόβλημα της Βορείου Ηπείρου μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την απαράδεκτη συμπεριφορά για τη ψηφοφορία των ομογενών. Όλα αυτά τα προβλήματα φαίνεται με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση είτε δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει είτε δεν το θέλει. Και το χειρότερο είναι ότι όλα τα βλέπει με το βλέμμα της ιδεολογίας που δεν θέλει να εξετάσει με το πρίσμα του Ελληνισμού. Είναι λοιπόν καλό πίσω από τη σκανδαλολογία να βλέπουμε και τη στρατηγική φύση των κινήσεων των κομμάτων που θέλουν να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο σκέψης.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.