-->

Header Ads

Ανθρώπινες Μακεδονικές Σχέσεις

Ν. Λυγερός

Η εκστρατεία στην Αμερική και στον Καναδά λόγω του νέου Μακεδονικού Αγώνα απέδειξε άλλη μια φορά πόσο ισχυρές γίνονται οι ανθρώπινες μακεδονικές σχέσεις. Διότι η αγωνιστικότητα των ανθρώπων μας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά μας ενώνει και δημιουργεί σχέσεις που ξεπερνούν τις απλές τυπικές επαφές. Οι κοινότητες λειτουργούν μαζί για να πετύχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, το οποίο είναι απαράδεκτο για τον Ελληνισμό και την Ιστορία. Η χυδαία στάση της κυβέρνησης ενάντια στους Έλληνες Ομογενείς επειδή αντιστέκονται στην πολιτική της ιδεολογία, τους έχει ενώσει και ο καθένας αποδέχεται την αξία του άλλου λόγω του αγώνα που δίνει σε πρακτικό επίπεδο. Η ελληνική Ομογένεια δείχνει έμπρακτα ότι δεν πρόκειται να γονατίσει μπροστά στην κυβέρνηση που κάνει τις απεγνωσμένες της κινήσεις για να σωθεί.
Κανένας πια δεν πιστεύει στα μέτρα, διότι βλέπουμε ότι πρόκειται για τεχνάσματα που επιδιώκουν να καλύψουν τους λανθασμένους χειρισμούς για το Σκοπιανό. Έτσι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ενώσει την Ομογένεια εναντίον της και η δύναμη της Ομογένειας λειτουργεί καταλυτικά για όλο τον Ελληνισμό χωρίς εξαίρεση. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να περιμένει η κυβέρνηση κάποιον εφησυχασμό εκ μέρους των Ελλήνων που αγωνίζονται για το όνομα της Μακεδονίας.


Ο αγώνας των Ελληνοκαναδών

Ν. Λυγερός

Ο αγώνας των Ελληνοκαναδών δεν περιορίζεται στον νέο Μακεδονικό Αγώνα, αλλά ασχολείται με όλα τα εθνικά θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και ειδικά με την αιωνόβια γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είδαμε με τα μάτια μας την αγάπη τους για την πατρίδα και την ιστορία. Δεν ξεχνούν τίποτα από το παρελθόν, διότι ξέρουν ότι αυτό γεννά το μέλλον κι όχι μόνο το παρόν. Προσέχουν ακόμα και τα εξοπλιστικά θέματα, διότι γνωρίζουν πόσο σημαντικά είναι για την άμυνά μας. Όμως τα 100 χρόνια από την έναρξη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τους έχουν σημαδέψει και αγωνίζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά ενάντια στις επιθέσεις της λήθης. Τίποτα δεν σταματά τους Ελληνοκαναδούς όταν πρόκειται να υποστηρίξουν τη μνήμη και την ιστορία του Ελληνισμού. Διότι κανένας δεν φοβάται τις κινήσεις της κυβέρνησης που προσπαθεί μάταια να επιβάλλει και στην ομογένεια την καθυστερημένη ιδεολογία της. Επειδή όλοι θυμούνται τις θυσίες των Καναδών τόσο στην Καλλίπολη το 1915 όσο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα. Έτσι καμιά σταλινική προσέγγιση δεν μπορεί να τους πείσει όσο και να προσπαθεί.


Οι Ελληνοκαναδοί της Οττάβας και του Τορόντο

Ν. Λυγερός

Τόσο στην Οττάβα όσο και στο Τορόντο είδαμε Ελληνοκαναδούς που αγαπούν με γνήσιο τρόπο την Ελλάδα και δεν φοβούνται να μπουν σε αντιπαράθεση ακόμα και με κυβερνητικά στελέχη που προωθούν μια βάρβαρη ιδεολογία. Διότι και στις δύο πόλεις οι Ελληνοκαναδοί συνεχίζουν να σέβονται τις παραδόσεις μας και αποτελούν μια σημαντική ομάδα του Καναδά που προωθεί τα συμφέροντα των δύο χωρών. Μέσω του Καναδά προσφέρουν έμπρακτα βοήθεια στην Ελλάδα ό,τι και να γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν αποδέχονται με τίποτα μια πολιτική που προσπαθεί απεγνωσμένα να πληγώσει τη μνήμη του Ελληνισμού τόσο με το όνομα της Μακεδονίας όσο και με τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Διότι η αμφισβήτηση της ύπαρξης της Μακεδονίας και της γενοκτονίας δεν είναι από τα πράγματα που μπορούν ν΄ αποδεκτούν οι Ελληνοκαναδοί και γι΄ αυτόν τον λόγο οι Έλληνες της Ελλάδας μπορούν να βασιστούν πάνω τους, διότι αποτελούν ένα στήριγμα και σε στρατηγικό επίπεδο. Στην Οττάβα και στο Τορόντο γνωρίσαμε ανθρώπους που μας γνωρίζουν εδώ και χρόνια επειδή τους αγγίζει ο Ελληνισμός και γι΄ αυτό έχει ενισχυθεί ο αγώνας μας.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.