-->

Header Ads

Να βρούμε ένα ψευδώνυμο για τον Τσίπρα!

Γιατί δηλαδή, ο Τσε Γκεβάρα που τον λένε «Τσε», ήταν καλύτερος;

Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ιστορίας έχουν ένα ψευδώνυμο που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους. Ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνοφ ήταν ορμητικός όταν σάλταρε πάνω στα τανκς για να μιλήσει στους επαναστατημένους που ζητούσαν ψωμί. «Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ», τους υποσχέθηκε και τον χειροκρότησαν με ενθουσιασμό ίσως γιατί νόμιζαν ότι έτσι λέγονται οι φούρνοι. Είχε πείσμα όταν οι σύντροφοί του υποστήριζαν ότι πρέπει να γίνει συνθηκολόγηση, αλλά αυτός διέταξε τους μπολσεβίκους να περικυκλώσουν τα Χειμερινά Ανάκτορα ώστε να ρίξουν την προδοτική κυβέρνηση Κερένσκι και να τους κάνει ταινία ο Αϊζενστάιν.

Ορμητικός, πεισματάρης... Όπως το ποτάμι! Μετά από αυτό, τι πιο λογικό από το να πάρει το όνομά του από τον ποταμό Λένα και να μείνει αναλλοίωτος στο χρόνο όχι μόνο ως ΛΕΝΙΝ, αλλά και ως μούμια που την προσκυνάνε οι οπαδοί του επιστημονικού υλισμού περιμένοντας την Ανάστασή του.

Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ ζούσε ζωή χαρισάμενη μέχρι που αποφάσισε να λάβει μέρος στην εκδρομή της 3ης Σταυροφορίας ώστε να γνωρίσει τους Αγίους Τόπους και να δει από κοντά το πασχαλινό θαύμα με το Άγιο Φως. Όταν γύρισε ανακάλυψε ότι είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια της ιδιοκτησίας του και τότε κατάλαβε ότι οι πλούσιοι είναι άπληστοι. Αποφάσισε λοιπόν να τους ληστεύει στήνοντας παγίδες στο δάσος του Σέργουντ που βρίσκεται στο Νότιγχαμ. Σκοπός του ήταν να μοιράζει την λεία στους φτωχούς, αλλά επειδή έτσι οι φτωχοί θα γινόντουσαν πλούσιοι και θα έπρεπε να ληστεύει και αυτούς, τα κρατούσε όλα για τον εαυτό του, γιατί ήταν κοινωνικά ευαίσθητος. Δικαιολογημένα τον απεκάλεσαν ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, με αυτό το όνομα πέρασε στην ιστορία και μάλιστα είχε τη χαρά και την τιμή να ταυτιστεί με τον Έρολ Φλιν, τον Κέβιν Κόστνερ και τον Ράσελ Κρόου και τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Κλαρκ Κεντ μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα και όταν βαριόταν πεταγόταν μέχρι το βόρειο πόλο, έκτιζε ένα θεόρατο παλάτι από πάγο μέσα σε δέκα λεπτά, μετά ξετρύπωνε από τα έγκατα της Ανταρκτικής μία συμμορία από μαφιόζους που είχαν μεταμφιεστεί σε Εσκιμώους και όταν γύριζε σπίτι σήκωνε ψηλά ένα υπερωκεάνιο για να μη συγκρουστεί με ένα κοπάδι από φάλαινες που ορμούσαν κατά πάνω του. Ταυτόχρονα, με την υπερόραση του έβλεπε την Λόις Λέιν να λιμάρει τα νύχια της, με την υπερακοή του άκουγε τον Μπάτμαν να λέει γλυκόλογα στον Ρόμπιν, με το υπερφύσημά του έσβηνε τα κεράκια γενεθλίων της μητέρας του και ένα ηφαίστειο που βρισκόταν εκεί κοντά. Με τέτοια υπέρ προσόντα ήταν λογικό να τον φωνάζουν «Υπεράνθρωπο», δηλαδή ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ για εμάς τους αγγλομαθείς.

Ο Γιώργος Θαλάσσης ήταν ένα ατρόμητο ελληνόπουλο που έκανε αντίσταση κατά των Γερμανών. Εμφανιζόταν μπροστά στον Χίτλερ τη στιγμή που αυτός πήγαινε για πικνίκ στις Άλπεις και φυσικά τον αιχμαλώτιζε. Όταν οι κοκορόφτεροι ιταλοί γέμιζαν τις αποθήκες τους με παρμεζάνες και πεκορίνα, αυτός ξεφύτρωνε από το πουθενά και με ένα χτύπημα καράτε που του είχε μάθει ένας κινέζος φιλέλληνας, τους έχωνε δύο μέτρα κάτω από τη γη και μετά γινόταν καπνός φορτωμένος με τις λιχουδιές που τόσο άρεσαν στον αχόρταγο φίλο του Σπίθα. Όταν οι μοχθηροί Γερμαναράδες το έριχναν στον ύπνο, αυτός τους έβλεπε μέσα στο σκοτάδι γιατί είχε κάνει μία εγχείρηση στα μάτια, μετά ηρεμούσε τα άγρια σκυλιά τους με ένα σφύριγμα που του είχε μάθει ένας τσομπάνης από την Πίνδο και γλιστρώντας σαν σκιά έκλεβε ένας σμήνος αεροπλάνα με τα οποία βομβάρδιζε το Βερολίνο. Ο μικρός αυτός ήρως με τα κοντά παντελόνια, πέρασε στην ιστορία του αντιφασιστικού-αντιναζιστικού αγώνα ως ΠΑΙΔΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ.

Όλους αυτούς τους έχει ο Τσίπρας! Μόνος του είναι όλοι τους, για να θυμηθούμε και τον θεωρητικό του μαρξισμού σ. Παυλή Πολάκη. Είναι αποφασισμένος κομμουνιστής σαν τον Λένιν, ληστεύει τους περαστικούς για να τα μοιραστεί με τους φίλους του όπως ο Ρομπέν των Δασών, με την εξωγήινη υπερόραση του βλέπει πράγματα που αδυνατούν να αντιληφθούν οι κοινοί θνητοί (π.χ. την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την αξιοπρέπεια κλπ) όπως ακριβώς ο Σούπερμαν και σκορπίζει τον τρόμο στους παλιοΓερμαναράδες θυμίζοντας το Παιδί Φάντασμα!

Το μόνο στο οποίο υστερεί είναι ένα αγωνιστικό παρατσούκλι! Ήρθε η ώρα να του το δώσει ο λαός, δηλαδή ΕΣΕΙΣ! Επειδή προσκυνούμε τη Χάρη σας, σας βοηθούμε με συγκεκριμένες προτάσεις που δεν μας ήρθαν στα κουτουρού, αλλά συνδέονται με τις τεράστιες ικανότητές του Ηγέτη.

Πρώτη υποψηφιότητα

Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς έντιμος πολίτης ότι ο σ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε με σθένος και μας έφερε ένα Μνημόνιο που μπορεί να το ψήφισε, αλλά δεν το ήθελε γι’ αυτό και έβγαλε έρπη.
Προτεινόμενο ψευδώνυμο: ο Διαπραγματευτής.

Δεύτερη υποψηφιότητα

Επιβάλλεται να εκτιμήσουμε την ικανότητά του να γελάει στα μούτρα των ξένων δυναστών όταν πάνε να τον στριμώξουν, κυρίως όταν δεν καταλαβαίνει τι του λένε στα αγγλικά.
Προτεινόμενο ψευδώνυμο: ο Χάχας.

Τρίτη υποψηφιότητα

Πάνω απ' όλα πρέπει να αναλογιστούμε τις αστείρευτες γνώσεις τους σε όλα τα θέματα, μία γνώση που παραπέμπει στην θεά της σοφίας Αθηνά που ως σήμα είχε μία κουκουβάγια.
Προτεινόμενο ψευδώνυμο: ο Μπούφος.

Αγωνιστικό κάλεσμα

Νονοί του σ. Τσίπρα θα γίνετε εσείς! Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην μεγάλη ψηφοφορία που διοργανώνουμε. Αν μάλιστα έχετε μία δική σας πρόταση, γράψτε την. Υποσχόμαστε ότι θα συμπεριλάβουμε τις πιο δημοφιλείς σε επόμενο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου δεσμευόμαστε ότι θα υιοθετήσουμε, εκτός κι αν δεν μας συμφέρει.


Βαγγέλης Περρής
AthensVoice
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.