-->

Header Ads

Η αντισυστημική δεξιά κάνει πάρτι: Διπλασιάζει τις δυνάμεις της στην επόμενη Ευρωβουλή;

File Photo: Italian Interior Minister and Deputy Premier, Matteo Salvini (L) speaks to the media next to French Member of Parliament and president of the far-right 'Rassemblement National' party, Marine Le Pen (R), as they attend 'the economic growth and social prospects in a Europe of nations' meeting, in Rome, Italy. EPA, ALESSANDRO DI MEO
 Ακόμη και τα ποντίκια στις Βρυξέλλες έχουν καταλάβει ότι έρχεται χαμηλό βαρομετρικό και σπεύδουν να κρυφτούν στους υπονόμους. Πανικόβλητοι οι υπηρέτες του γερμανικού ευρωσυστήματος, βλέπουν εκτός από την καταιγίδα και σεισμό τεκτονικό που απειλεί να τους γκρεμίσει τα σπίτια.

Ολοι μυρίζουν στην ατμόσφαιρα το μπαρούτι των Ευρωεκλογών. Ολοι εκτός από την δική μας, την ανέμελη και ανυποψίαστη…ιμιτασιόν Δεξιά του Κυριάκου που νομίζει ότι θα μείνει στεγνή και ατσαλάκωτη. Κρυμένη κάτω από την ομπρέλα ενός Γερμανού φασουλή ο οποίος κάνει όνειρα να πάρει την θέση του Γιούγκερ.
  • Δεν έχουν καταλάβει οι καψεροί ότι κι αυτός ο απίθανος «φιλέλληνας» Βέμπερ που αρχίζει την περιοδεία του από την Αθήνα, όχι επειδή είναι φιλέλληνας αλλά επειδή μόνο ο Κυριάκος τον παίρνει σοβαρά, στις 26 Μαίου θα τρέχει να χωθεί κάτω από το φουστάνι της Μέρκελ. Και  Κύριος Οιδε αν το Βερολίνο θα τον στηρίξει ή θα αποφασίσει να πάει σε μια πιο εύκολη συμβιβαστική λύση για να βγουν τα κουκιά.
Γιατί τα κουκιά του συστήματος, μην έχετε αμφιβολία, θα είναι λίγα. Πολύ λιγότερα απ΄όσα φαντάζονταν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι Γερμανόφιλοι πριν μερικές εβδομάδες.
Το πράγμα φωνάζει. Στην Φινλανδία η παραδοσιακή δεξιά κατέρρευσε και οι «Αληθινοί Φινλανδοί» έχασαν στο νήμα την πρωτιά από τους Σοσιαλδημοκράτες με κάτι λιγότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα. Το κόμμα αυτό της αντισυστημικής πατριωτικής δεξιάς που έχει παρεμφερείς θέσεις με αυτές του Τράμπ για το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή ανήκει βεβαίως στον συνασπισμό «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας»(ΕΝF) που με μπροστάρη τον Ιταλό υπουργό εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ετοιμάζεται να αλώσει τα έδρανα της δεξιάς στο Στρασβούργο.
Στον ίδιο συνασπισμό ανήκει και ο «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν. Αν υπήρχαν έστω και αμυδρές αμφιβολίες για την πρωτιά της στις ευρωεκλογές, μετά τα πρόσφατα γεγονότα το ερώτημα είναι που ακριβώς θα βρει τη ψήφο του ο Μακρόν. Ενας τύπος που ξεκίνησε με λαμπρές προοπτικές και την διθυραμβική υποστήριξη των καθεστωτικών ευρωπαικών μέσων για να περάσει σύντομα στα αζήτητα της ιστορίας, ως ο Πρόεδρος που…ερωτεύτηκε τη γιαγιά του, έπνιξε στο αίμα την εξέγερση των Κίτρινων Γιλέκων και επί ημερών του κάηκε η Παναγία των Παρισίων!
  • Στην Ιταλία η Lega του Ματέο έχει πάρει όλο το χαρτί. Ακόμη και η παραδοσιακή Δεξιά “Forza Italia” του αειθαλούς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φυλλορρoεί ενώ πολλοί βουλευτές της περιμένουν «με το ντουφέκι» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να κηρύξουν εξέγερση και να προσχωρήσουν μαζικά  στις τάξεις του κόμματος του αναδυόμενου άστρου της ιταλικής πολιτικής σκηνής.
Οι δημοσκοπήσεις καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολο αν η Forza Italia περάσει το κατώφλι του 10% από το 14% που έλαβε στις περυσινές εθνικές εκλογές και τα «35άρια» των παλιών καλών εποχών μοιάζουν μακρινή ανάμνηση.  Στο 35% αντίθετα βλέπουν οι μετρήσεις τον Σαλβίνι με ποσοστά αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής που αγγίζουν το 60%! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Lega θα είναι το πρώτο κόμμα των ευρω-εκλογών στην Ιταλία και θα πάρει την μερίδα του λέοντος των 73  εδρών που αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη χώρα.
Πρόσφατα ο Σαλβίνι προκάλεσε ρήγμα και στην ίδια την Γερμανία προσκαλώντας στην αντισυστημική του πολιτική «παρέα» και την Afd, την «Εναλλακτική για την Γερμανία» που βλέπει επίσης ανερχόμενα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και βεβαίως αναμένεται να ενισχύσει σε έδρες το ΕΝF.
Στην Ουγγαρία ο Ορμπαν μετά την προσωρινή αναστολή συμμετοχής του στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα με πρωτοβουλία του Βέμπερ ο οποίος στεναχωρήθηκε από την…κακομεταχείριση του Σόρος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Περιμένει να δει τα αποτελέσματα των ευρω-εκλογών και μην εκπλαγείτε αν προσχωρήσει και αυτός στην συμμαχία του Σαλβίνι.
Και βέβαια  η «Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» δεν είναι ο μοναδικός σκληρός δεξιός πυλώνας που αναμένεται να ενισχυθεί στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει η επίσης ευρωσκεπτικιστική ομάδα των Ευρωπαίων Συνητρητικών και Μεταρρυθμιστών (ΕCR)με 71 σήμερα ευρωβουλευτές. Εκεί ανήκει(προς το παρόν) η κυβερνώσα δεξιά της Τσεχίας και της Πολωνίας και βεβαίως οι Βρετανοί συντηρητικοί!
  • Συμπερασματικά λοιπόν: Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη(και παντελώς ευρωσυστημική)δημοσκόπηση του Politico, το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα  του Βέμπερ αναμένεται να χάσει τουλάχιστον 48 έδρες και οι Σοσιαλδημοκράτες, άλλες 35. Το ENF με ηγέτη πλέον τον Σαλβίνι οδεύει σε θρίαμβο με την προσθήκη 25 εδρών υπό τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις.
Αν στον χορό μπει και η Βρετανία(εφόσον την αφήσουν να ψηφίσει )  ζήτω που καήκαμε. Ο θρυλικός «εθνολαικιστής»-Νάιτζελ Φάρατζ (έτσι τον λένε στη ψωροκώσταινα οι «ευπρεπείς» αναλυτές επειδή έκανε ρόμπα στο παρελθόν τον Ρομπάι τον Γιούγκερ και διάφορους άλλους ευρω-παλιάτσους) έφτιαξε στα γρήγορα κόμμα που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μακράν πρώτο! Και προσέξτε όχι κόμμα ευρωσκεπτικιστικό, αλλά ευθέως αντιγερμανικό που ονομάζεται  «Κόμμα του Βrexit».
Τα προγνωστικά του δίνουν 28% με…double score από τους Συντηρητικούς που γκρεμίζονται στο 15%, αφού στην κυριολεξία τα έχουν θαλασσώσει, αποφεύγοντας να εκπληρώσουν την βούληση του βρετανικού λαού. Προσθέστε λοιπόν κι εδώ καμιά 30αρια έδρες στο μπλοκ της αντισυστημικής συμμαχίας και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Γι αυτό σας λέω, έρχεται σεισμός και μεγάλα γλέντια. Προσδεθείτε…
hellasjournal

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.