-->

Header Ads

«Είσαι κάφρος» - «Κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ»…

ΣΥΣΣΩΜΟΙ οι σύλλογοι Κρητών αντέδρασαν έντονα στην προσβλητική και για τους ίδιους κάλυψη που έδωσε ο Α. Τσίπρας στο ρατσιστικό ξέσπασμα του Πολάκη.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να καλύψει το alter ego του λέγοντας: «Ο Π. Πολάκης είναι από τα Σφακιά, γι’ αυτό είναι αψύς». Η προσβολή δεν έμεινε αναπάντητη σχεδόν απ’ όλους τους συλλόγους Κρητών, οι οποίοι -δικαίως- αντέδρασαν με σφοδρότητα. Μάλιστα ένας σύλλογος από την Ιεράπετρα χαρακτήρισε «κάφρο» τον Πολάκη, προσθέτοντας ότι «το έχει παραξεφτιλίσει με την άθλια συμπεριφορά του». Του μίλησαν στη γλώσσα του. Αλλωστε στην Κρήτη γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους. Βέβαια, εξ αντικειμένου, ο ίδιος χαρακτηρισμός στρέφεται και εναντίον του Α. Τσίπρα, ο οποίος υιοθέτησε το ρατσισμό του υπουργού του και τον δικαιολόγησε μέσω της καταγωγής του.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον Πολάκη δεν είναι γνωστός μόνο στην Κρήτη, ούτε έγινε γνωστός με την αθλιότητα που διέπραξε σε βάρος ενός ΑμΕΑ. Η άνανδρη και φασιστική επίθεση που του «βγήκε» εναντίον του Στ. Κυμπουρόπουλου ήταν η θρυαλλίδα. Που έκανε χίλια κομμάτια ένα ήδη ραγισμένο και σπασμένο «γυαλί». Ο Πολάκης είναι γνωστός από παλιά. Οι συμπατριώτες του τον θυμούνται ως δήμαρχο Σφακίων να κοκορεύεται ότι διατηρούσε διπλά βιβλία. Κι αργότερα το έμαθαν και οι περισσότεροι. Οταν σαν κοινός καταδότης δημοσίευε φωτογραφίες από το σπίτι του κ. Συνολάκη. Οταν σαν δικαστής σε κάποια δίκη της Μόσχας εξέδιδε δικαστικές αποφάσεις. Οταν σαν «κάφρος», όπως λένε οι Κρητικοί από την Ιεράπετρα, έβριζε το νεκρό Β. Μπεσκένη. Οταν σαν μέλος κάποιας συμμορίας «έθαβε δυο μέτρα κάτω από το χώμα» δημοσιογράφους. Οταν αδίστακτα «έθαβε» την υπόθεση της ξαδέλφης του αναισθησιολόγου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο ενός 4χρονου κοριτσιού. Οταν σαν τρόφιμος της Τρούμπας περιύβριζε τους 100 νεκρούς στο Μάτι γιατί «θόλωσαν την εικόνα της κυβέρνησης». Οταν, όταν, όταν…

ΜΟΝΟ που αυτή κατ’ εξακολούθηση συμπεριφορά -την οποία νομιμοποίησε πλήρως ο Α. Τσίπρας- έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με το φασισμό. Ο τραμπουκισμός, η δυσανεξία στη διαφορετικότητα και κυρίως την πολιτική διαφωνία, η ολοκληρωτική αντίληψη για το κράτος και η ωμή εργαλειοποίηση όλων των θεσμών και των λειτουργιών του, η βία (φυσική και λεκτική) ως μέσον άσκησης της πολιτικής, το «γράψιμο» του Συντάγματος στα παλαιότερα των υποδημάτων και η αδίστακτη νοοτροπία της «κατάληψης της εξουσίας» είναι στοιχεία του φασισμού. Και όποιος τα έχει, απλώς είναι φασίστας.

ΑΛΛΑ το θέμα δεν είναι τελικά ο Πολάκης. Ανήκει στο είδος των ανθρώπων που δεν θα απασχολούσαν ποτέ την κοινωνία για κάποιο θετικό λόγο, εκτός ίσως της Δικαιοσύνης. Το θέμα είναι ο Α. Τσίπρας, ο οποίος καλύπτοντας τον Πολάκη υιοθετεί πλήρως ό,τι εκφράζει «ο Κασιδιάρης του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό το ατόπημα του Πολάκη οδήγησε σε κανονικά αποκαλυπτήρια τον ίδιο τον Α. Τσίπρα.

«Κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ»…
Ο κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση της «Αριστεράς» φαίνεται ότι ζήλεψαν το αλησμόνητο σλόγκαν της χούντας: «Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο». Κι απλώς το παράλλαξαν λίγο. «Κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ».

Η Βουλή και η κοινοβουλευτική δημοκρατία ζουν στιγμές απίστευτου κάλλους. Το «νομοσχέδιο Γαβρόγλου» εκτός από ολετήρας για την Παιδεία, αποδεικνύεται και βιομηχανία απίστευτων «βουλευτικών τροπολογιών», με τις οποίες ιδρύονται τα πιο απίθανα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα πιο απίθανα μέρη. Απλώς και μόνο χάριν του λαϊκισμού και του χυδαίου ρουσφετιού.

Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτη και χωρίς την παραμικρή διασύνδεση με την πραγματικότητα και την αγορά εργασίας, η κυβέρνηση την ώρα της αποδρομής της… ιδρύει ανώτατα ιδρύματα ακόμα και στην… Κάτω Αγουλινίτσα, για κυνικούς ψηφοθηρικούς λόγους. Οι οποίοι δεν μπορεί παρά να είναι και αντιεκπαιδευτικοί και αντιπαραγωγικοί, όπως και είναι. Η κυβέρνηση, όπως αδιαφόρησε αυτά τα 4,5 χρόνια για τη χώρα, αδιαφορεί τώρα και για την Παιδεία της. Αλλωστε ξέρει ότι φεύγει και «αγοράζει» ό,τι αγοράζεται ακόμα.

«Θα σας πάω μέχρι τέλους»
Μαζί με την αρχειοθέτηση του φακέλου για τον Α. Σαμαρά στην υπόθεση Novartis, που έρχεται, έρχεται και το δεύτερο ημίχρονο της σκευωρίας. Η αρχειοθέτηση σε ό,τι αφορά τον τέως πρωθυπουργό θεωρείται δεδομένη. Με αποτέλεσμα να γίνονται 5 οι αρχειοθετήσεις για τα 10 πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν από το «παραδικαστικό του Μαξίμου» για να στηθεί η μεγαλύτερη σκευωρία «από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Ομως μαζί με την κατάρρευση της σκευωρίας επικαιροποιείται αυτό που είχε πει από την αρχή αυτής της υπόθεσης ο Α. Σαμαράς: Το «θα σας πάω μέχρι τέλους». Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει αναθεωρήσει σε τίποτα την «αρχική δέσμευσή» του κι απλώς περιμένει το «πλήρωμα του χρόνου»…

Κατέστρεψαν και τη ΔΕΗ
Το… κατάφερε κι αυτό η κυβέρνηση που έχει σαν… ατού της την οικονομία: Η ΔΕΗ βρίσκεται κι επισήμως πλέον στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οπως ανακοινώθηκε η άλλοτε κραταιά ΔΕΗ, που ήταν και από τις ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας, παρουσίασε στο 9μηνο του 2018 ζημίες 300 εκατ. ευρώ! Αναγκάζεται μάλιστα να βάλλει ενέχυρο τη θυγατρική της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», προκειμένου να πάρει δάνειο.

Η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων παρέδωσε τη ΔΕΗ στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με κέρδη 400 εκατ. ευρώ. Και μέσα σε 4,5 χρόνια κατάφεραν να χαθούν 700 εκατ. ευρώ. Ηδη, ο τότε αρμόδιος υπουργός, Γ. Μανιάτης, λέει ότι αν χρεοκοπήσει η ΔΕΗ «θα αναζητήσουμε και ποινικές ευθύνες»…

Έναρξη της κούρσας Βέμπερ από την Αθήνα
Από την Αθήνα άρχισε την εκστρατεία του για το ύπατο αξίωμα της Ε.Ε. ο Μ. Βέμπερ. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε χωρίς αντίκρισμα για τη χώρα. Ο Μ. Βέμπερ, που διατηρεί στενή φιλία με τον Κ. Μητσοτάκη επέλεξε την Ελλάδα για αρχή, γιατί ήθελε να εκπέμψει ένα μήνυμα που αφορά όλη την Ευρώπη.

Τον κίνδυνο του λαϊκισμού, είτε με την Ακροδεξιά είτε με την αριστερή μορφή του. Γι’ αυτό είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση μεταλαϊκισμού». Το μήνυμα το έκανε ακόμα πιο σαφές ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός μπορεί να έρθει και από την Ακρα Δεξιά, αλλά και από την Ακρα Αριστερά. Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας συνεργάστηκε με την Ακρα Δεξιά (…) Είναι υποκριτικό να μιλά για μετατόπιση προς τα δεξιά».

Απορίες
1. Δηλαδή, αν… δεν ήταν… «πολιτική η κριτική», τι θα έλεγε; «Στα τσακίδια, σακάτη»;

2. Σε ποια άλλη Δημοκρατία είναι προτιμότερο το ντιμπέιτ από έναν διάλογο στην Ολομέλεια της Βουλής;

3. Μήπως ο κρυφός πόθος του είναι να παρουσιάσει το «Masterchef» στο Star;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.