-->

Header Ads

Οι σκοποί της εταιρείας Π

Ν. Λυγερός

Ιδρύσαμε την εταιρεία Π υψηλής νοημοσύνης για ανθρώπους που έχουν δείκτη νοημοσύνης υψηλότερο από 176 στην κλίμακα Stanford-Binet πριν δέκα χρόνια λόγω της εμπειρίας μας στις εταιρείες υψηλής νοημοσύνης Mensa (132), Tops (137), Oath (150), Glia (150) και Mega Foundation. Η αρχική ιδέα ήταν κλασσική στον τομέα, αφού ήταν η πρόσβαση που έδινε στον καθένα σε παγκόσμιο επίπεδο να βρεθεί με άλλους ανθρώπους που είχαν τις ίδιες ικανότητες και αυτό έγινε. Η Pi Society επιτρέπει διαλόγους υψηλού επιπέδου σε επιστημονικό, τεχνικό αλλά και καλλιτεχνικό πεδίο δράσης. Ασχολείται με κάθε είδος προβλημάτων που αφορούν στην Ανθρωπότητα, άλλωστε τα μέλη της κατέχουν περισσότερα διδακτορικά από το πλήθος τους και μάλιστα σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων.
Επίσης το γεγονός ότι τα μέλη είναι από όλον τον κόσμο της δίνει τη δυνατότητα να βλέπει ολιστικά και πολυπλευρικά θέματα που είναι πολυπαραγοντικά και που εμπεριέχουν μια δυναμική πολυπλοκότητα. Έτσι η ικανότητα που εμφανίζεται μια φορά στο εκατομμύριο μπορεί να μοιραστεί και να αποτελεί κοινό παράγοντα μιας πολυμορφικής σκέψης που θέλει πραγματικά να επινοήσει καινοτόμες επιλύσεις δύσκολων προβλημάτων που ενδιαφέρουν την Ανθρωπότητα.


Η Ανθρωπότητα των Αυτόχθονων λαών

Ν. Λυγερός

Μέσω των Δικαιωμάτων των Αυτόχθονων λαών και της Διακήρυξης του 2007 από τα Ηνωμένα Έθνη, έχουμε πρόσβαση σε μία άγνωστη πλευρά της Ανθρωπότητας, διότι σπάνια ασχολούμαστε με τους Αυτόχθονες Λαούς και τα προβλήματα που έχουν να λύσουν σ’ ένα κράτος που έχει γεννηθεί στην περιοχή τους ακόμα και αιώνες μετά την παρουσία τους. Όμως αυτή η παρουσία και η ποικιλία της είναι ενδεικτική της φύσης της Ανθρωπότητας και μάλιστα πολύ περισσότερο από τα κράτη έθνη που βασίζονται πιο πολύ πάνω στην έννοια της κοινωνίας παρά στην ίδια την Ανθρωπότητα. Το πλαίσιο των Αυτόχθονων Λαών είναι λοιπόν πολύτιμο με αυτήν την έννοια, αφού δίνει έμφαση σε μία θεμελιακή διαφορετικότητα που αποτελεί καινοτομία για τον τρόπο σκέψης του Έθνους χωρίς ουσιαστικά κρατικό φορέα. Έτσι βλέπουμε πώς λειτουργεί και η Ανθρωπότητα απελευθερωμένη από αυτό το πεδίο δράσης και ταυτόχρονα πώς καταπιέζεται από τα κράτη που θέλουν να λειτουργήσουν δίχως ποτέ να σεβαστούν αυτό που διαφέρει από την οντότητά τους. Έτσι αντιλαμβανόμαστε καλύτερα και την ίδια την Ανθρωπότητα, πράγμα που αποδεικνύει πόσο πολύτιμη είναι για αυτή η ύπαρξη των Αυτόχθονων Λαών.


Τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας στα Ηνωμένα Έθνη

Ν. Λυγερός

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται αποτελεί ακόμα στόχο να μιλήσουμε σε ανοιχτή διάλεξη για τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας στο κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Διότι παρόλο που υπάρχει η Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών από το 1948 και η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Αυτόχθονων Λαών από το 2007, η ίδια η έννοια της Ανθρωπότητας παραμένει περίπλοκη για τους θεσμούς. Επειδή είναι μια μοναδική συλλογικότητα και μια διαχρονική υπερδομή, τα Δικαιώματά της φαίνονται πιο αφαιρετικά, όχι μόνο σε πρακτική εφαρμογή αλλά και διανοητικά. Έτσι το όραμα μιας διάλεξης εντός των Ηνωμένων Εθνών παραμένει δύσκολο, διότι χρειάζεται μία προετοιμασία ακόμα και σε θέματα οργάνωσης, διότι πολύ απλά είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με την έννοια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαρκούν μόνο που δεν δίνουν πρόσβαση στην Ανθρωπότητα και ο λόγος είναι απλός: επικεντρώνονται στις ψηφίδες και όχι στο ψηφιδωτό. Η έννοια του Δικαιώματος της Ανθρωπότητας γενικεύει την αντιμετώπιση του Lemkin για το θέμα της γενοκτονίας που οδήγησε στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει κι ένα νέο πεδίο δράσης για πρακτικές εφαρμογές του όλου πλαισίου των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας.


Έγκλημα κατά του χριστιανικού Πάσχα στη Σρι Λάνκα

Ν. Λυγερός

Ξέραμε ήδη από καιρό ότι υπάρχουν ισχυρά θρησκευτικά ρεύματα ενάντια στον Χριστιανισμό στη Σρι Λάνκα, διότι υπάρχουν ακραίες θρησκευτικές ομάδες στη χώρα, αλλά τώρα πέρασαν σε ένα άλλο στάδιο ακόμα πιο βάρβαρο, αφού αυτή η τρομοκρατική επίθεση που έγινε με πολλαπλό τρόπο είχε ως στόχο τον αφανισμό των πιστών την ώρα της λειτουργίας των εκκλησιών, για να είναι όσο περισσότερα δυνατόν τα θύματα. Είναι εμφανές ότι οι θύτες δεν ήθελαν να προκαλέσουν απλώς ένα πλήγμα, αλλά αυτή η επίθεση μέσω της οργανωμένης βαρβαρότητας της να αποτελεί είδηση που θα διαδοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι ώστε η απήχηση της να είναι η μέγιστη. Επίσης το γεγονός ότι αυτή η πολλαπλή επίθεση έγινε την ώρα του Πάσχα και μάλιστα την Κυριακή, έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα, διότι είναι από τους κυριότερους χριστιανικούς εορτασμούς. Έτσι οι ακραίες θρησκευτικές ομάδες που βρίσκονται στη Σρι Λάνκα στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, αλλά ειδικά προς τους Χριστιανούς. Και γίνεται κατανοητό ότι αυτή η πίστη γίνεται στόχος εξόντωσης για την τρομοκρατία. Αλλά ξεχνούν ότι πιστεύουμε στην Ανάσταση μετά τη Σταύρωση.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.