-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Πλάγια ρωσική επίθεση - Από τις ουρές του Προσυμφώνου στην Ακύρωσή του - Κυβέρνηση ενάντια στην Ομογένεια

Ν. Λυγερός

Όσοι πίστευαν ότι είναι η Ρωσία που θα μας έσωζε για το θέμα του Σκοπιανού, θα δυσκολευτούν και πάλι. Μάλλον δεν θυμόνταν ότι η Ρωσία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και τώρα είναι και πάλι από τις πρώτες χώρες που αποδέχονται τη νέα ονομασία, πριν καν τελειώσει η νατοϊκή διαδικασία με τις ψηφοφορίες των 29 κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Έχει ενδιαφέρον και πάλι αυτή η κίνηση, διότι επί της ουσίας προσπερνά το Προσύμφωνο των Πρεσπών το οποίο θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο κι ότι καταπιέζει τον Σκοπιανό λαό επειδή δίνει πρόσβαση στο ΝΑΤΟ. Έτσι η Ρωσία εξηγεί στα Σκόπια ότι είναι μαζί τους όπως και να αποφασίσουν για το όνομά τους, αλλά βέβαια έχει αντιρρήσεις για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Με πλάγιο τρόπο, η Ρωσία παίρνει μια πρωτοβουλία για να φανεί ότι είναι από τις πρώτες χώρες που είναι θετικές προς τα Σκόπια. Και ταυτόχρονα δεν δίνει καμιά σημασία στη θέληση του ελληνικού λαού, ενώ ξέρει ότι αντιστέκεται στη χρήση αυτής της ονομασίας.
Έτσι η Ρωσία πήγε πιο γρήγορα από την Αμερική και την Γερμανία ενώ αυτές είναι καπιταλιστικές και ιμπεριαλιστικές. Η Ρωσία έκανε απλώς αυτό που υπολόγισε δίνοντας σημασία αποκλειστικά στα δικά της συμφέροντα.


Από τις ουρές του Προσυμφώνου στην Ακύρωσή του

Ν. Λυγερός

Ακόμα και πριν τελειώσει η νατοϊκή διαδικασία την κύρωση του Προσυμφώνου, οι ουρές τους πληθαίνουν και εμφανίζονται όλο και πιο αρνητικές για την Ελλάδα. Οι φανατικοί του Προσυμφώνου δεν μπορούν να τις κρύψουν και δέχονται από παντού όλο και περισσότερες κριτικές. Ειδικά στη Μακεδονία δεν μπορούν να εμφανιστούν χωρίς να τους υποδεχθούν βρισιές από τον ελληνικό λαό, για το έγκλημα που έχουν διαπράξει. Βλέπουμε επίσης ότι το κυβερνών κόμμα δυσκολεύεται να στείλει με επιτυχία τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, διότι και αυτά δεν μπορούν να μαζέψουν κόσμο. Όσο για τους υποψήφιους σε κάθε επίπεδο εκλογικής αναμέτρησης υπάρχει έλλειψη διότι όλοι προβλέπουν την τεράστια ήττα του κόμματος και δεν θέλουν να υποστούν ακόμα μια θυσία δίχως αποτελέσματα. Ταυτόχρονα πληθαίνουν και στους ψηφοφόρους, οι άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι μόνο η ακύρωση του Προσυμφώνου αποτελεί μια στρατηγική επίλυση του θέματος, η οποία δεν αφήνει ουρές και μας επιτρέπει να παραμείνουμε στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Μάλιστα ακόμα κι αυτή αν μας ενοχλεί τόσο πολύ η δέσμευση του Άρθρου 11 μπορεί να λήξει με τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 23. Έτσι μεγαλώνει η πίεση προς τους υποψηφίους των κομμάτων που είναι κατά του Προσυμφώνου, για να εκδηλωθούν ξεκάθαρα όσον αφορά στο θέμα της ακύρωσης από την επόμενη Βουλή των Ελλήνων.


Δεν υπάρχει λόγος να μην αντισταθούμε

Ν. Λυγερός

Ο καθένας στο επίπεδό του με τις προσβάσεις του μπορεί να παράγει ένα έργο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει λόγος να μην αντισταθούμε. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την Μακεδονία μας επειδή η κυβέρνηση θα ήθελε να τη θάψει μέσα στη λήθη μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε την ΑΟΖ μας στα χέρια της Τουρκίας επειδή το θέλει η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το Κυπριακό επειδή δεν αγγίζει τον σταλινισμό. Είμαστε Έλληνες κι έχουμε μάθει να αντιστεκόμαστε και να μην γονατίζουμε μπροστά στους εχθρούς. Διότι εδώ δεν είναι μόνο προδότες όπως λένε μερικοί, χωρίς να σκεφτούν ότι ο προδότης ήταν κάποτε μαζί σου πριν σε προδώσει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εχθρούς του Ελληνισμού διότι τον μισούν και δεν βλέπουν τι αντιπροσωπεύει για την Ανθρωπότητα. Μπορεί μάλιστα μερικοί να το βλέπουν και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν πιο πολλές άγριες διαθέσεις. Δεν μπορούν να αποδεχθούν το έργο του Ελληνισμού και αμφισβητούν τα πάντα. Και αυτό επειδή αποτελεί αντιπαράδειγμα της θεωρίας τους. Όμως ο Ελληνισμός θα είναι εδώ ακόμα και μετά το τέλος τους, διότι είναι ανθεκτικός και ξέρει να παλεύει και με ύπουλους εχθρούς.


Μετά το Σκοπιανό έρχεται η ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Όταν βλέπουμε με ποιον τρόπο χειρίστηκε και διαχειρίζεται το Σκοπιανό η κυβέρνηση, μόνο που σκέφτεται να μιλήσει για το θέμα της ΑΟΖ είναι ήδη σήμα κινδύνου. Όταν θα αρχίσει να μιλά για τις ακτές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε και η Κύπρος που σε επίσημο επίπεδο αδιαφόρησε για το θέμα του Σκοπιανού, θα φοβηθεί. Διότι το σκεπτικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ριζικά διαφορετικό από την προηγούμενη κυβέρνηση που προωθούσε τα κοινά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Η τωρινή κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της στο Σκοπιανό και φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και τώρα προσπαθεί να αναμειχθεί στο θέμα της ΑΟΖ με το δικό της ύφος. Βλέπουμε ότι υπολογίζει ελάχιστα το Δίκαιο της Θάλασσας, σε βαθμό που αναρωτιόμαστε αν της είναι γνωστό και κάνει δηλώσεις με τουρκικά επιχειρήματα. Το γεγονός ότι θέλει να αναμείξει την Τουρκία στην ενεργειακή σκακιέρα της Μεσογείου αντιστοιχεί με την αδιαφορία περί συμμαχικού άξονα μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και του τριπλού σημείου επαφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Είναι σαν να μην ξέρει τίποτα για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και για το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector. Και βέβαια κάνει σαν να αγνοεί παντελώς την υψηλή στρατηγική των συμβολαίων των θαλάσσιων οικοπέδων στην ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας.


Οι ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου δεν είναι για πούλημα

Ν. Λυγερός

Πρέπει να δώσουμε να καταλάβει στο κυβερνών κόμμα ότι οι ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου δεν είναι για πούλημα, ακόμα κι αν έχει τα χαρακτηριστικά του ραγιαδισμού μέσω της ιδεολογίας που δεν σέβεται τον Ελληνισμό. Έχει δείξει δείγματα γραφής στο θέμα του Σκοπιανού και ξέρουμε πώς μπορεί να λειτουργήσει και στα Ελληνο-τουρκικά θέματα. Μόνο που δεν έχει αντιληφθεί ότι η Τουρκία δεν είναι παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο, διότι αυτή δεν είναι στο Αιγαίο. Οι χώρες που λειτουργούν πάνω στη σκακιέρα είναι βέβαια ο Λίβανος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα με ζώνη επαφής με τη Λιβύη και την Ιταλία. Η Τουρκία θέλει δεν θέλει δεν μπορεί να παίξει στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των ΑΟΖ που υπάρχουν στην περιοχή. Η Τουρκία βέβαια παίζει στη Μαύρη θάλασσα επειδή γενοκτόνησε τους Έλληνες του Πόντου και τους Αρμένιους, για να μην ξεχνάμε τα ιστορικά δεδομένα, ειδικά φέτος που διανύουμε τα εκατό χρόνια της αιωνόβιας γενοκτονίας. Έτσι όταν άτομα της κυβέρνησης προσπαθούν να μας εξηγήσουν ότι ο Ελληνισμός καταπατά τα τουρκικά συμφέροντα επειδή έχει μεγάλη ακτογραμμή, θα ήταν καλό να κάνουν μια επικαιροποίηση των γνώσεών τους για τα ιστορικά θέματα, για να μην ξεφύγουν ανορθόδοξα από την υψηλή στρατηγική του Ελληνισμού.


Κυβέρνηση ενάντια στην Ομογένεια

Ν. Λυγερός

Η κυβέρνηση επειδή αντιλαμβάνεται τον ρόλο που παίζει η Ομογένεια σε αυτόν τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, προσπαθεί πάση θυσία με χρήματα και με επαφές επί τόπου να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση όπου οι ομογενείς να μην είναι τόσο ανοιχτά εναντίον του Προσυμφώνου, έτσι ώστε να μην επηρεάζουν τους Έλληνες της Ελλάδας που θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις τεχνικές που έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα για να φιμώσει τους δημοσιογράφους σε διάφορες περιοχές της χώρας δίνοντας οικονομικά κίνητρα, λες και η πατρίδα εξαγοράζεται με αυτόν τον τρόπο. Ο στόχος της κυβέρνησης στο εξωτερικό είναι πάντα οι κοινότητες, διότι πάντα υπάρχει μια κυβερνητική σχέση λόγω δομής. Έτσι ποντάρει πάνω σε αυτήν την αδυναμία. Όμως η Ομογένεια έμαθε να αντιστέκεται, διότι στην προκειμένη περίπτωση μιλούμε για κανονικές επιθέσεις σταλινικού τύπου με λογοκρισία και απαγορεύσεις. Διότι μπορεί να υπάρχουν κομματικά στελέχη που προσπαθούν να ελέγχουν την κατάσταση, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία έχει καταλάβει το κυβερνητικό παιχνίδι που παίζεται και παλεύει για ν’ απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτή τη μορφή σταλινισμού, διότι παραμένει η πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.