-->

Header Ads

Κρύος ιδρώτας λούζει το Μαξίμου για το προσύμφωνο με τα σκόπια...

Το έριξαν και στην σταλινική προπαγάνδα με προσκείμενα σε αυτούς ΜΜΕ όπως είναι το ντοκουμέντο του Βαξεβάνη όπου γράφουν ότι το τραγούδι εμβατήριο: Μακεδονία ξακουστή,  δεν είναι Ελληνικό αλλά εβραϊκό - από σεφαραδήτες Εβραίους, γραμμένο για εγκαίνια του σχολείου τους στην Θεσσαλονίκη ή από κάποιον δυτικό προς τιμήν του Σουλτάνου!!!

Υπάρχει άλλη όμοια μελωδία στα εβραϊκά-σεφαραδήτικα; Και ΑΝ ναι, σημαίνει ότι το Μακεδονία ξακουστή δεν είναι Ελληνικό;

Το χειρότερο είναι που το Ελληνικό υπουργείο άμυνας αφαίρεσε τον ύμνο από την ιστοσελίδα του εδώ: http://www.army.gr/files/Media/SALPISMATA/makedoniaxakousti.mp3

Είναι αυτό Υπουργείο Εθνικής Ελληνικής άμυνας;;;!!! Ή υπουργείο κομματικής-ΣΥΡΙΖΑίϊκης υποστήριξης στην προδοσία της Μακεδονίας;;;
Η Μακεδονία ξακουστή είναι τίτλος πατριωτικού τραγουδιού για τη Μακεδονία που ακούγεται σε εορτές και εθνικές επετείους και καθιερώθηκε ως ύμνος της Μακεδονίας.

Ο παραδοσιακός «Μακεδονικός χορός» είναι ένα από τα Ελληνικά παραδοσιακά άσματα που η ρίζα τους ξεκινάει από τους Ακρίτες υπερασπιστές του Βυζαντίου. Ο στίχος του είναι γραμμένος σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, ο δε ρυθμός του είναι 2 τετάρτων και χορεύεται σε ρυθμό χασάπικο.

Η Μακεδονία Ξακουστή γράφτηκε μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τραγουδιέται σε εθνικές επετείους κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα συνήθως πριν τον εθνικό μας ύμνο.

Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, με το πέρασμα του χρόνου τροποποιήθηκαν κάποιοι στίχοι.Έτσι, η φράση που έδιωξες τους Βούλγαρους αντικαταστάθηκε από την που έδιωξες τους βάρβαρους. Υπάρχει επίσης και μια σκωπτική παραλλαγή των στίχων, όχι ιδιαίτερα γνωστή, που θυμίζει τραγούδια που έσωσε η Δόμνα Σαμίου.

Εμβατήριο

Το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» είναι διασκευή του Μακεδονικού χορού σε στρατιωτικό εμβατήριο που γράφτηκε μετά τους Βαλκανικούς πολέμους.

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε παραστάσεις ή ανεπίσημες παρουσιάσεις μακεδονικών παραδοσιακών χορών στην περιοχή της Μακεδονίας ή ευρύτερα.

 Ενώ τοπικές κοινωνίες της ελληνικής Μακεδονίας του αποδίδουν κεντρική θέση στο τοπικό μουσικοχορευτικό σύνολο, δεν είναι λειτουργικά δεμένο με την κοινωνική ζωή, μη χρησιμοποιούμενο σε περιστάσεις που συνδέονται με τον κύκλο της ζωής, π.χ. γάμους.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κων.Ζιαζιάς γράφει περί Εμβατηρίων και “απαγορεύσεων”


Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α

Τα εμβατήρια είναι δημιουργήματα του έθνους-κράτους, αν και η μουσική χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για στρατιωτικούς λόγους και σημερα χρησιμοποιούνται από όλους τους στρατούς του κόσμου . Τα στρατιωτικά εμβατήρια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθόσον ως επι το πλείστον χρησιμοποιούνται στις παρελάσεις, εκδηλώσεις με συμμετοχή στρατευμάτων, εορτασμούς Εθνικών εορτών και Επετείων ενώ στα πλαίσια των Μονάδων κατά βάση, για την επίτευξη συγχρονισμού και ορθού βηματισμού του στρατιωτικού προσωπικού. Τα στρατιωτικά εμβατήρια και άσματα εξυψώνουν το φρόνημα και την ηθικοπλαστική καλλιέργεια του στρατεύματος, αλλά και γενικότερα δύνανται να ανυψώσουν το ηθικό των Ελλήνων κατά τη διάρκεια κρίσεων-επιχειρήσεων. Με τα στρατιωτικά εμβατήρια συντηρείται η Εθνική μνήμη, προάγεται η Ιστορία της Πατρίδος μας, αλλά και η Εθνική συνείδηση του χρέους μας προς τους προγόνους και της τιμής να ονομαζόμαστε Έλληνες . Ένα από τα εθνικά εμβατήρια , που καθοριζεται από την σχετική Πάγια Διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι το εμβατήριο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ», το οποίο διασκευάστηκε από παραδοσιακό Μακεδονικό χορό και διατηρεί την μελωδική γραμμή του αλλά έχει έντονη ρυθμική αγωγή και δύναται να παιανίζεται ως εμβατήριο , για να υμνήσει τη νίκη του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς πολέμους και είναι ύμνος σ’ αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας . Ορθώς έγινε και η αντικατάσταση της λέξης «Βούλγαροι» με το «βάρβαροι» για λόγους καλής γειτονίας .

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ , ΑΠΕΙΛΟΥΝ ,ΘΙΓΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ,ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ , ΟΥΤΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΥΜΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ .

Μετά την υπογραφή της «περίφημης» Συμφωνίας των Πρεσπών ,-που κατά την ταπεινή μου άποψη , δεν υποστηρίζει τα Εθνικά μας Συμφέροντα ,τα δώσαμε όλα στους Σκοπιανούς , κυρίως τους δόθηκε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας και εκεί βρίσκεται το «κέντρο βάρους» του θέματος και όχι σε δευτερεύοντα θέματα , πίσω από τα οποία επιχειρούν ορισμένοι νεόκοποι «νέο πατριώτες» , οπαδοί της παγκοσμιοποίησης και του ραγιαδισμού στη χώρα μας , να καλυφθούν πολιτικά και ιστορικά – ,υπήρξαν ορισμένοι διεθνιστες και ανιστόρητοι που επιχείρησαν , όπως και στο παρελθόν , να επιβάλουν την απαγόρευση του εμβατηρίου – άσματος να απαγγέλεται στις διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο , για καθαρά ιδεοληπτικούς – πολιτικούς λόγους . Όμως το ΥΠΕΘΑ , πολύ ορθά , εξέδωσε πρόσφατα σχετική ανακοίνωση που τονίζει ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα . Πιστεύω ότι στην Εθνική μας εορτή ,όπως γίνεται κάθε χρόνο ,θα παιανίζει και το εμβατήριο για την Μακεδονία και στα στρατόπεδα μας θα τραγουδιέται το σχετικό άσμα . Η απαγόρευση του εμβατηρίου η η πολιτική εκμετάλλευση του θέματος , από ορισμένους « νέο πατριώτες» και «νεοταξικούς ουδετερόθρησκους» ,για να φτιάξουν πολιτική καριέρα ,δημιουργεί πρόβλημα στο φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων , σε μια πολλή δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, όπου απαιτείται ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ .
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.