-->

Header Ads

Καστελλόριζο και Συνθήκη Παρισίων

Ν. Λυγερός

Αντί να ασχολούμαστε με πολιτικούς που δεν έχουν ιδέα από στρατηγική και μας μιλούν για γεωγραφία και γεωλογία, θα ήταν καλό να κοιτάζουμε τις πηγές που αποτελούν σημεία αναφοράς. Το Καστελλόριζο ακόμη και να ήταν πιο πέρα από την Κύπρο δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Σημασία έχει ότι υπάρχει στο Άρθρο 14 της Συνθήκης Παρισίων του 1947. Διότι στο πρώτο εδάφιο που φαίνεται να αγνοεί και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, βρίσκεται στον κατάλογο των νησιών των Δωδεκανήσων που παραχωρεί εξ ολοκλήρου η δημοκρατική Ιταλία στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια στην ερώτηση αν το Καστελλόριζο βρίσκεται στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο, η ελληνική απάντηση που είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη που υπέγραψαν τη Συνθήκη Παρισίων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ότι το Καστελλόριζο ανήκει στα Δωδεκάνησα λόγω Άρθρου 14. Θα ήταν καλό να το ξέρουν όσοι κάνουν τους δικηγόρους της Τουρκίας και ειδικά χωρίς Δικαστήριο αφού η Τουρκία που δεν υπέγραψε το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν μπορεί να θεωρεί το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης αρμόδιο για τις διαφορές της.
Αντί λοιπόν να σπαταλάμε τον χρόνο μας με τους αγεωγράφητους και ανιστόρητους δικηγόρους χωρίς δικαστήριο, ας ασχοληθούμε με τις συμμαχίες που δημιουργούν η ελληνική και η κυπριακή ΑΟΖ.

Article 14

1. L’Italie cède à la Grèce, en pleine souveraineté, les îles du Dodécanèse ci-après énumérées, savoir : Stampalia (Astropalia), Rhodes (Rhodos), Calki (Kharki), Scarpanto, Casos, (Casso), Piscopis (Tilos), Misiros (Nisyros), Calimnos (Kalymnos), Leros, Patmos, Lipsos (Lipso), Simi (Symi), Cos (Kos) et Castellorizo, ainsi que les îlots adjacents.

2. Ces îles seront et resteront démilitarisées.

3. Les formalités et les conditions techniques du transfert de ces îles à la Grèce seront fixées par un accord entre les Gouvernements du Royaume-Uni et de la Grèce et des arrangements seront pris pour que le retrait des troupes étrangères soit terminé au plus tard quatre-vingt-dix jours après l’entrée en vigueur du présent Traité.


Οι δικηγόροι της Τουρκίας

Ν. Λυγερός

Δεν μας έφτανε ο κλασσικός ραγιαδισμός και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, έπρεπε να δούμε και τους δικηγόρους της Τουρκίας. Βέβαια πήραν ειδικότητα από τα Σκόπια και τώρα θέλουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο, ακόμα και τις ημέρες της Εθνικής μας Επετείου. Δεν μιλούν ποτέ για τη Μαύρη Θάλασσα ενώ εκεί βρίσκεται η ΑΟΖ του Πόντου, ενώ φέτος ζούμε τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν μιλούν ποτέ για την Καταστροφή της Σμύρνης, εκτός βέβαια όταν θέλουν να την χαρακτηρίσουν ως συνωστισμό, αλλά συνεχώς αναφέρονται σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Προσπαθούν να αλλοιώσουν το θέμα του Καστελλόριζου, για να δικαιολογήσουν τις τουρκικές θέσεις. Επιμένουν για το ανύπαρκτο μερίδιο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα έχουν βρει η Κύπρος, ο Λίβανος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ελλάδα. Μιλούν για τις θέσεις της Τουρκίας και καθυστερούν τον διαγωνισμό για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά της Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης ενώ περιμένουν η Exxon Mobil, η Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Θα ήταν καλό οι δικηγόροι της Τουρκίας να μάθουν ότι η τελευταία δεν αναγνωρίζει κανένα δικαστήριο ως αρμόδιο για τέτοια θέματα, διότι δεν έχει υπογράψει καν το Δίκαιο της Θάλασσας.


Η κυβέρνηση τρομοκρατεί την ασφάλεια

Ν. Λυγερός

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί την ασφάλεια και την αναγκάζει να παίρνει μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό. Στη μαθητική παρέλαση η κυβέρνηση έκοψε το εμβατήριο Μακεδονία Ξακουστή. Και η αστυνομία έκανε προσαγωγές κατά Ελλήνων επειδή φώναζαν συνθήματα κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Ακόμα και τα φυλλάδια που μοίραζαν κατά του Προσυμφώνου ενόχλησαν τις αρμόδιες αρχές. Προσπάθησαν βέβαια να πιάσουν και άλλους πολίτες αλλά υπήρξαν αντιδράσεις. Οι αρχές μετά από πιέσεις φοβούνται για την 25η Μαρτίου ακόμα και μπογιές με drone ή και μασκαρεμένων τσολιάδων και εδώ βλέπουμε όλο το γελοίο της κατάστασης. Η κυβέρνηση που είναι τόσο σίγουρη ότι έπραξε καλά αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν να ήταν τρομοκράτες. Απλώς δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει να είναι 70% ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Αλλά στη μεγάλη παρέλαση θα το καταλάβει θέλει δεν θέλει, γιατί θα είμαστε όλοι εκεί για να δηλώσουμε το παρόν και να φωνάξουμε μαζί το Μακεδονία Ξακουστή όπως το θέλει η παράδοση και μαζί μας θα είναι όλος ο Ελληνισμός που δεν φοβάται αυτήν την κυβέρνηση της μειοψηφίας.


Η δειλία της κυβέρνησης

Ν. Λυγερός

Αν η κυβέρνηση έκανε πίσω δεν είναι μόνο λόγω 25ης Μαρτίου, αλλά και λόγω δειλίας διότι φοβάται για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών. Έτσι δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά με τις κλασικές απαράδεκτες δηλώσεις ενάντια στον Ελληνισμό. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως κάποιος που είναι σταλινικός δεν γίνεται ξαφνικά δημοκράτης σε μερικές ημέρες ειδικά αν δέχτηκε πιέσεις μόνο από τον ελληνικό λαό. Αλλά εδώ φαίνεται ότι το κόμμα έβαλε μία νέα γραμμή πολύ πιο πίσω από τις κλασικές του θέσεις, για να φανεί τουλάχιστον στους πιο αθώους ότι δεν μηδενίζει την έννοια του Έθνους. Όμως οι πιο έμπειροι καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και προσπαθεί να σωθεί από παντού και με κάθε τρόπο, για να μην κυνηγάει παντού σε όλη την Ελλάδα, ο ελληνικός λαός κάθε βουλευτή της. Διότι μπορεί οι βουλευτές της να το παίζουν μάγκες εντός Βουλής, επειδή νιώθουν ασφάλεια όλοι μαζί αλλά έξω με τον λαό βλέπουν πόσο μόνοι είναι κι ότι όντως αντιπροσωπεύουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Είναι εύκολο να είσαι ακραίος και να μισείς τον Ελληνισμό, όταν είσαι με κομματόσκυλα, αλλά είναι δύσκολο να το πεις μπροστά στον ελληνικό λαό και ειδικά στην 25η Μαρτίου. Εκεί θέλει κότσια και βέβαια δεν έχουν.

http://lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.