-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Απαράδεκτη διαταγή από την ΑΣΔΕΝ για τους πρόσφυγες - λαθρομετανάστες.


Η διοίκηση της Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο για τα θέματα των μεταναστών, πέραν της τεράστιας συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του προβλήματος, σε σημείο μάλιστα παρεξηγήσεως από την ταύτιση απόψεων με την αριστερή ιδεοληψία της κυβέρνησης.

Έφτασε στο σημείο να εκδώσει διαταγή και να εγκαλέσει ούτε λίγο ούτε πολύ τα στελέχη και τους στρατιώτες που χρησιμοποιούν τις λέξεις «λαθρομετανάστης» ή «παράνομος μετανάστης», γιατί θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Καλό είναι να υπάρχει ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά η ΑΣΔΕΝ έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί.

Μην ξεχνάμε ότι ο μείζον αυτός σχηματισμός έχει υπό την ευθύνη του όλες τις μονάδες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, απέναντι από τα οποία καραδοκούν οι Τούρκοι για να προκαλέσουν και να αμφισβητήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Τα στελέχη και οι στρατιώτες υπηρετούν την πατρίδα, και όχι τους μετανάστες ή τους πρόσφυγες.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, η διοίκηση της ΑΣΔΕΝ να μην το παραγνωρίζει αυτό και, αντί να εκδίδει διαταγές για να φανεί -ενδεχομένως- αρεστή στους πολιτικούς προϊσταμένους της, ας παραμείνει προσηλωμένη στο εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό έργο της.

Όσον αφορά, δε, το θέμα της διαταγής, στην οποία γίνεται λόγος για «αδόκιμους όρους» εκ μέρους του στρατιωτικού προσωπικού προς τους ανθρώπους που αποβιβάζονται στα νησιά ή διαμένουν στις δομές φιλοξενίας, καλώντας στελέχη και στρατιώτες να τους αποκαλούν «πρόσφυγες ή μετανάστες για να αποτυπώνεται η πραγματική διάσταση του φαινομένου χωρίς να θίγεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια», γιατί παραλείπεται ο όρος «παράνομος μετανάστης»;

Γνωρίζει η ΑΣΔΕΝ εκ των προτέρων πως οι Τούρκοι διακινητές αποβιβάζουν στα ελληνικά νησιά μόνο «πρόσφυγες ή μετανάστες» και όχι «πράκτορες ή ισλαμιστές με συγκεκριμένη αποστολή»;

Δημοκρατία

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.