-->

Header Ads

Η διαδικασία ακύρωσης του Προσυμφώνου

Ν. Λυγερός

Η διαδικασία ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών είναι εφικτή και έχει πολιτικό χαρακτήρα. Το Προσύμφωνο έχει πολλά νομικά και δομικά προβλήματα πάνω στα οποία μπορεί να πατήσει η πολιτική βούληση, η οποία μπορεί να εκφραστεί τόσο άμεσα από τη Βουλή των Ελλήνων όσο έμμεσα μέσω δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού. Διότι η νυν κυβέρνηση μειοψηφίας δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και πρέπει η επόμενη Βουλή να εκφραστεί ελεύθερα και μάλιστα τώρα που δεν έχει ολοκληρωθεί καν η όλη διαδικασία σε νατοϊκό πλαίσιο, επειδή πρέπει να περιμένουμε την απόφαση όλων των κρατών μελών της υπερδομής. Πρέπει λοιπόν οι 29 χώρες να το περάσουν από το κοινοβούλιό τους. Μάλιστα αν μια από αυτές βάλει βέτο για οποιοδήποτε λόγο τότε λόγω του Άρθρου 2 του Προσυμφώνου, δεν ενεργοποιείται η συνταγματική αλλαγή των Σκοπίων και κατά συνέπεια ακυρώνεται το όλο Προσύμφωνο. Είναι λοιπόν καλό να το ξέρουν όλα τα κόμματα που καταψήφισαν το Προσύμφωνο για να λειτουργήσουν ανάλογα, διότι ο στόχος του Ελληνισμού είναι η ακύρωση του Προσυμφώνου κι όχι μόνο η αρνητική άποψη περί αυτού.
Η διαδικασία ακύρωσης έχει νόημα και το αποτέλεσμά της θα έχει επιπτώσεις και για το ΝΑΤΟ, αφού τα Σκόπια θα μπορούν να ενταχθούν μόνο με το όνομα FYROM κι όχι με κάποιο άλλο.


Το Άρθρο 2 του Προσυμφώνου ως boomerang για την κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Επειδή η κυβέρνηση ήθελε να εξασφαλίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ πριν κάνουν τις τροπολογίες του Συντάγματός τους, έβαλε το Άρθρο 2 μέσα στο Προσύμφωνο ως ασφαλιστική δικλείδα. Με αυτόν τον τρόπο ενσωμάτωσε μέσα σε μία διμερή σχέση, ολόκληρη νατοϊκή υπερδομή με 29 κράτη μέλη που πρέπει να συμφωνήσουν για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να ενεργοποιηθεί το Προσύμφωνο και να γίνει Συμφωνία. Όμως αυτό το Άρθρο 2 σημαίνει ότι το Προσύμφωνο δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ και γι’ αυτόν τον λόγο περιμένουν όλοι τις 29 αποδοχές. Βλέπουμε επιπλέον ότι οι πρώτες χώρες που το έκαναν εκτός από την Ελλάδα είναι οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Δηλαδή καμιά από τις υποτίθεται χώρες που έχουν ασκήσει πιέσεις. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο αγώνας όχι μόνο έχει νόημα για την ακύρωση αλλά ότι επί της ουσίας θα βασιστεί και πάνω στο Άρθρο 2 που έρχεται ως boomerang πάνω στην κυβέρνηση διότι δεν είχε υπολογίσει την αντίσταση του ελληνικού λαού κι ότι αυτός δεν θα ξεχνούσε το έγκλημα που έχει διαπράξει ενάντια του Ελληνισμού. Αλλά το χειρότερο γι’ αυτήν είναι ότι πλέον περνά στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται για την Ακύρωση του Προσυμφώνου επειδή το αξίζει.


Η προστασία της Μακεδονίας

Ν. Λυγερός

Όσο και να θέλει να πείσει το κοινό της η κυβέρνηση, η προστασία της Μακεδονίας δεν γίνεται βέβαια από ακραία στοιχεία αλλά από απλούς πολίτες που είναι πατριώτες και δεν θέλουν να ξεχάσουν τις θυσίες των προγόνων τους, τόσο για την ιστορία της Μακεδονίας, όσο και για την απελευθέρωσή της. Αντιθέτως θα ήταν καλό να αναρωτηθούμε γιατί ο κομματικός μηχανισμός της κυβέρνησης και ειδικά ο σκληρός πυρήνας της είναι τόσο ενάντια στη Μακεδονία και γενικότερα στον Ελληνισμό. Διότι η εξήγηση είναι απλή, όταν βρίσκουμε στελέχη που πιστεύουν ακόμα στον Στάλιν ενώ ήταν γενοκτόνος, που τιμούν τον Κάστρο ενώ ήταν ένας δικτάτορας, που υποστηρίζουν τον Μαδούρο ενώ καταπατά τον ίδιο τον λαό του είναι λογικό να θεωρούν όλους τους άλλους ακραίους. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι ακραίοι είναι οι ίδιοι, διότι πολύ απλά ακολουθούν μία νέα μορφή σταλινισμού ενώ αυτή έχει καταρρεύσει όπου έχει εμφανιστεί στον κόσμο. Άλλωστε το Προσύμφωνο είναι περισσότερο ενάντια στον Ελληνισμό και μόνο, κατά συνέπεια λειτουργεί θετικά για τα Σκόπια. Οι υποστηρικτές του Προσυμφώνου δεν πιστεύουν ούτε στην έννοια του Έθνους, ούτε σε αυτή της ιστορίας. Εξετάζουν τα πάντα και με τρόπο αποκλειστικό μέσω της ιδεολογίας και θέλουν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα σε αυτή, αλλά μάταια, διότι υπάρχει και ο Ελληνισμός.


Για τον Εμμανουήλ, ρε γαμώτο!

Ν. Λυγερός

Η αποβολή ενός στρατιώτη επειδή δήθεν δεν λειτούργησε με τους κανονισμούς ασφάλειας είναι απλώς ένα ακόμα πρόσχημα. Διότι η πραγματικότητα είναι ότι τιμωρήθηκε επειδή είπε το Μακεδονία Ξακουστή την ώρα του άλματός του στη Θεσσαλία. Δεν κατηγορήθηκε άμεσα για αυτόν τον λόγο βέβαια, διότι τώρα έμαθε η ηγεσία ότι δεν είναι ακόμα σε ισχύ το Προσύμφωνο των Πρεσπών και φοβήθηκε να μην υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις. Αλλά και πάλι αυτό που έκανε είναι απαράδεκτο και πάλι θα υποστεί κόστος, διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά αυτούς που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα. Έτσι ο Εμμανουήλ είναι πλέον δικός μας άνθρωπος διότι πολύ απλά ανήκει στον Ελληνισμό που αντιστέκεται. Δεν θα δεχτούμε καμία δικαιολογία από την ηγεσία και θα συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό του μέχρι ν’ απελευθερωθούμε από το καθεστώς του παραλόγου. Έτσι δεν είναι μόνος ούτε απομονωμένος, διότι δεν αφήνουμε κανένα πίσω. Ο αγώνας της απελευθέρωσης συνεχίζεται έως την επίτευξη του στόχου για να πούμε επιτέλους ελεύθερα το Μακεδονία Ξακουστή χωρίς να υποστούμε το παράλογο.


Τα προβλήματα του Προσυμφώνου

Ν. Λυγερός

Τα προβλήματα του Προσυμφώνου εμφανίζονται και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι βέβαια στα ίδια σημεία. Το αληθινό πρόβλημα από τη Σκοπιανή πλευρά είναι το θέμα του ονόματος, αφού δεν θέλουν επί της ουσίας να προσθέσουν το Βόρεια μπροστά από τη λέξη Μακεδονία. Διότι στα άλλα σημεία έχουν μόνο κέρδος. Ακόμα και για τον διαχωρισμό που προβλέπει το έβδομο άρθρο, για το οποίο είναι περήφανη η κυβέρνηση της Ελλάδας, είναι γελοίο γιατί οι Σκοπιανοί το ξέρουν ήδη και έδωσαν αυτό που δεν είχαν ήδη. Από την πλευρά της Ελλάδας τα προβλήματα είναι βέβαια πολλά και θεμελιακά, γι’ αυτό το Προσύμφωνο είναι απλώς απαράδεκτο. Όμως υπάρχει κι ένας κοινός πυρήνας διαφωνίας. Είναι ότι και οι δύο λαοί έχουν υποστεί αυτή τη συμφωνία λόγω ενός ιδεολογικού κοινού υπόβαθρου, και αυτό είναι ο σταλινισμός. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι σταλινικό και δημιουργήθηκε από τέσσερα άτομα, δύο και δύο, που έχουν τα ίδια πιστεύω, παρόλο που δεν πιστεύουν. Έτσι αν βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό το πλαίσιο, καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν προσπάθησε να σεβαστεί τα Έθνη, διότι πολύ απλά κανείς από αυτούς δεν πιστεύει στην έννοια του Έθνους, και γι’ αυτό μιλούν για πολίτες που είναι απλώς κάτοικοι στην ιδεολογία τους.


Δεν υπάρχει άνοιγμα για την κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Η κυβέρνηση μπορεί ν’ αλλάξει ακόμα και όνομα για να προσπαθήσει να περάσει για κάποια άλλη, αλλά όλοι ξέρουν ακόμα και ονομαστικά τι έχει κάνει ο καθένας και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα σε μεγαλύτερο φάσμα. Διότι οι άλλοι δεν είναι ηλίθιοι να καούν με αυτόν τον συνδυασμό και ειδικά σε αυτές τις συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να ηρεμήσει η οργή του ελληνικού λαού. Διότι το έγκλημα που έγινε με το θέμα της Μακεδονίας αλλά και στο Μάτι, δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανείς διότι και τα δύο μπήκαν βαθιά μέσα στην καρδιά μας και δεν πρόκειται να συγχωρέσουμε σε κανένα αυτό που έκανε ή δεν έκανε για αυτούς τους ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν για να είναι θύματα μιας κυβέρνησης ασχετοσύνης. Κι όσον αφορά στη Μακεδονία όχι μόνο το θέμα δεν έχει λήξει, αλλά βλέπουμε όλο και περισσότερο ανθρώπους που θέλουν να ακυρωθεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Κι όσοι λένε ότι δεν υπάρχουν Συμφωνίες που ακυρώνονται, ας εξετάσουν την ιστορία όσο δεν έχουν αλλάξει τα προγράμματα κι ας δουν τι έγινε με τη Συμφωνία του Αγίου Στεφάνου και τη Συμφωνία του Βερολίνου το 1878, τι έγινε με τη Συμφωνία των Σεβρών και με τη Συμφωνία της Λωζάννης το 1923 ακόμα και με τη Συμφωνία Ζυρίχη - Λονδίνο το 1960.


Από το εθνικό έγκλημα στην κομματική ήττα

Ν. Λυγερός

Η κυβέρνηση θέλει δεν θέλει βλέπει ότι ο νέος Μακεδονικός Αγώνας της προκαλεί μια πολιτική καταστροφή. Έτσι από το εθνικό έγκλημα της υπογραφής του Προσυμφώνου των Πρεσπών, η κυβέρνηση οδηγείται σε μια κομματική ήττα η οποία θα είναι τόσο τεράστια που από τώρα υπάρχουν εσωτερικές επαναστάσεις, άλλωστε είναι οι μόνες που ξέρουν να κάνουν τα στελέχη της, επειδή σε αυτήν την περίπτωση χάνουν την καρέκλα τους. Διότι από τώρα καταλαβαίνουν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι λόγω της τεράστιας ήττας δεν θα χαθούν μόνο οι 50 έδρες του bonus λόγω έλλειψης πρωτιάς, αλλά και πολλοί άλλοι που θα χάσουν την εξουσία που είχαν συνηθίσει τόσο καιρό. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε βλέπουμε την κρίση πανικού των στελεχών της κυβέρνησης. Έτσι τα κλασικά μαχαιρώματα των πολιτικών οικογενειών εμφανίστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο γιατί ο καθένας θέλει να σώσει το τομάρι του, αφού βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν σώζεται κι ότι το κόμμα είναι ήδη έτοιμο να θυσιάσει τους περισσότερους για να μην αγγίξει τον σκληρό πυρήνα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τεράστια περιθώρια. Είναι λοιπόν λογικό να πανικοβάλλονται πολλοί και κανένας ειρηνοποιός δεν πρόκειται να τους καθησυχάσει, διότι όλοι ξέρουν πώς λειτουργεί όταν πρέπει να θυσιάσει συνεργάτες.


Στις εκλογές δεν ξεχνάμε

Ν. Λυγερός

Στις εκλογές όσο και να το θέλει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη Μακεδονία και το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Όμως δεν το θυμόμαστε μόνο ως ένα έγκλημα κατά του Ελληνισμού αλλά και ως μία αποστολή που έχουμε για την ακύρωσή του. Διότι δεν έχουμε πρόβλημα μόνο με το όνομα, με την ταυτότητα και την γλώσσα. Υπάρχουν και άλλα απαράδεκτα στοιχεία στο Προσύμφωνο όπως είναι η ιστορία, η αρχαιολογία, η παιδεία, η λογοκρισία, η πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ και η παραχώρηση για τα ενεργειακά με αγωγούς φυσικού αεριού και αγωγούς πετρελαίου. Για τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται μόνο για ένα έγκλημα, αλλά για αυτό που πρέπει να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση που αποδέχτηκε κάτι που δεν δέχτηκαν έξι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Το θέμα δεν είναι μόνο η βιασύνη αλλά η ύπουλη ιδεολογία που προώθησε με φανατισμό την υπογραφή του απαράδεκτου Προσυμφώνου. Έτσι πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να ακυρώσει το Προσύμφωνο διότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει και μέσω της Βουλής των Ελλήνων αλλά και μέσω δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού, για να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται μόνο για μια κομματική ή ακόμα πολιτική απόφαση, αλλά για μια λαϊκή που προέρχεται από τον ίδιο τον Ελληνισμό που σκέφτεται και τους νεκρούς και τους αγέννητους, διότι μιλάμε για την Ιστορία μας.

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.