-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η Μακεδονία ως όραμα αντίστασης του Ελληνισμού

Ν. Λυγερός

Το όνομα της χώρας, η ταυτότητα και γλώσσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και δεν πρέπει να αποδεχόμαστε διαφοροποιήσεις μόνο και μόνο επειδή βολεύει μερικούς πολιτικούς. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τους υποστηριχτές μιας μοναδικής λέξης για τα Σκόπια, οι οποίοι συμβιβάστηκαν με δύο λέξεις για να μην τους πάρει σβάρνα το κύμα των Συλλαλητηρίων. Έτσι ξέραμε από πριν τι ήθελαν και δεν μας ξάφνιασαν με την επιλογή τους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν όριο για τη δράση τους ενάντια στον Ελληνισμό. Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας είναι μόνο η αρχή αφού θα ήθελαν ιδανικά να αφανίσουν την θρησκεία λόγω ουδετερότητας, να βγάλουν τις εικόνες, να αφαιρέσουν τον σταυρό από τη σημαία, να αλλάξουν το όνομα και της ίδιας της Ελλάδας.
Το μόνο όριο είναι αυτό που θα βάλουμε εμείς για να τους σταματήσουμε. Το έγκλημα που διέπραξαν με το Προσύμφωνο των Πρεσπών πρέπει να τιμωρηθεί και σε πρακτικό επίπεδο είναι στις εκλογές. Τώρα όλοι ξέρουμε τι είναι το πρόγραμμά τους και τι είναι έτοιμοι να κάνουν ενάντια στον Ελληνισμό. Πρέπει λοιπόν να φανεί από τα εκλογικά αποτελέσματα ότι δεν τους θέλει πια ο ελληνικός λαός γιατί έχει σιχαθεί αυτή την απαράδεκτη πολιτική και στη συνέχεια να ακυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων ακόμα και μέσα από Δημοψήφισμα αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της νατοϊκής διαδικασίας.


Η αντίσταση του Ελληνισμού στην πράξη

Ν. Λυγερός

Δεν θα γράφουμε μόνο τις ιδέες μας για τον Ελληνισμό αλλά θα τις υλοποιούμε διότι υπάρχει ανάγκη για τον ελληνικό λαό. Η μόνη πίεση που δεχόμαστε είναι η λογοκρισία της κυβέρνησης πάνω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στα στρώματα του λαού που είναι ευαίσθητα. Όμως ο Ελληνισμός αντέχει και τέτοιες πιέσεις και δεν πρόκειται να ξεχάσει την υπόθεση της Μακεδονίας. Όπως δεν πρόκειται να λησμονήσει τα θύματα στο Μάτι, λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς της Κυβέρνησης. Πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις σε όλα τα επίπεδα τόσο για τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες, τους Βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές. Διότι ο καθένας θα έχει να παίξει ένα ρόλο για το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Είναι λοιπόν καλό να έχουμε μελετήσει το κείμενο και να διαδώσουμε τις γνώσεις μας στον ελληνικό λαό, αλλά και να τον ενημερώνουμε για τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε για την ακύρωση. Δεν πρέπει να έχουμε κανένα πολιτικό που να έχει δικαιολογίες για να μην πάρει θέση για αυτό το θέμα. Διότι ο ελληνικός λαός θα συμφωνήσει μόνο και μόνο με αυτούς που θα παλέψουν για την ακύρωση. Είναι θέμα αξιοπρέπειας για τον Ελληνισμό και βέβαια αξιοπιστίας για όσους λένε ότι διαχειρίζονται το μέλλον του ελληνικού λαού. Η αντεπίθεση έχει αρχίσει και θα είμαστε όλο και περισσότεροι.


Από την άρνηση στην ακύρωση του Προσυμφώνου

Ν. Λυγερός

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι εγκληματικό για τον Ελληνισμό, αλλά κι άλλοι που είναι ενημερωμένοι και βλέπουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, καταλαβαίνουν πλέον ότι η άρνηση δεν επαρκεί κι ότι πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της ακύρωσης. Μάλιστα αυτή η ακύρωση πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο για τα κόμματα που δεν συμφωνούν με το Προσύμφωνο. Στην αρχή περάσαμε από την αντίδραση στην αντίσταση με τα Συλλαλητήρια και τώρα από την άρνηση πρέπει να περάσουμε στην ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι αυτό το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθεί για να σταματήσουν και οι ουρές που προκαλεί με την ύπαρξη του ενώ δεν λειτουργεί ακόμα επίσημα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η νατοϊκή διαδικασία. Πρέπει λοιπόν ο ίδιος ο ελληνικός λαός να ενημερώσει σε προσωπικό επίπεδο τα πολιτικά επιτελεία, διότι φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη σε αυτό το επίπεδο. Διότι πρέπει να υπάρξει και ένας συντονισμός λόγω των εκλογών, για να διωχθούν οι βουλευτές που υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενώ έβλεπαν από πριν ότι είχε προβλήματα αυτό το απαράδεκτο κείμενο για τον Ελληνισμό.


Ο αγώνας του Μακεδονικού Οίνου

Ν. Λυγερός

Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν ξέρουν ότι δεν λειτουργεί ακόμα, αφού δεν έχει τελειώσει η νατοϊκή διαδικασία με τα 29 κράτη μέλη και κατά συνέπεια δεν ξέρουν τι γίνεται ακριβώς. Όμως τα Σκόπια ήδη δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταπατήσουν και την έννοια του μακεδονικού οίνου, παρόλο που είναι προστατευμένη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόβλημα είναι ότι τα Σκόπια δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν δεσμεύονται από τις συμφωνίες που έχουμε σε αυτήν την υπερδομή. Έτσι αξιοποιούν το κενό που υπάρχει στο Προσύμφωνο για να κάνουν τα δικά τους και να παρουσιάζουν τα κρασιά τους ως κρασιά της Μακεδονίας. Και εδώ βλέπουμε πάλι ένα δομικό πρόβλημα του Προσυμφώνου, αφού προβλέπει μία επιτροπή που θα λειτουργήσει τρία χρόνια για να επιλυθούν αυτές οι διαφορές, χωρίς όμως οι ελληνικές εταιρείες να είναι προστατευμένες στο ενδιάμεσο. Έτσι και αυτό το πρόβλημα δεν το έχει λύσει αυτή η δήθεν διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση και είναι λογικό αφού κατά βάθος θα ήθελε να ονομάσει τα Σκόπια μόνο Μακεδονία χωρίς τίποτα, άρα για τον αγώνα του Μακεδονικού οίνου καλά κρασιά! Ας το μάθουν τώρα και οι παραγωγοί γιατί πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το Προσύμφωνο και γι' αυτούς.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.