-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τεράστιο "έγκλημα" η μειονοτική εκπαίδευση στη Θράκη και ο Κυριάκος θέλει να το μεγαλώσει

Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα

Το ζήτημα της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη είναι πραγματικά ανεξάντλητο, μας έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν και φοβάμαι πως μετά εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Η ύπαρξη μειονοτικών σχολείων στη Θράκη προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης ενώ με τα μορφωτικά πρωτόκολλα που υπέγραψαν αργότερα Ελλάδα και Τουρκία, ορίσθηκε η τουρκική ως δεύτερη γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία.

Ωστόσο τόσο από τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και από τα προαναφερόμενα μορφωτικά πρωτόκολλα, μειονοτική εκπαίδευση προβλέπεται μόνο για τα δημοτικά σχολεία σε αμιγώς μουσουλμανικούς οικισμούς.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όμως υποσχέθηκε να εισάγει την τουρκική γλώσσα σε όλο το φάσμα της παρεχόμενης στα μουσουλμανόπαιδα εκπαίδευσης, δηλαδή σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από καμία συμφωνία.
Επίσης δεσμεύτηκε για εισαγωγή της τουρκικής ως ξένη γλώσσα ακόμα και στα δημόσια, δηλαδή στα μη μειονοτικά σχολεία; Θα υποχρεώσει δηλαδή και τα χριστιανόπουλα να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα; Είναι σοβαρός ή άρχισε να πίνει κι αυτός από αυτό που πίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ακόμα και ως μάθημα επιλογής να μπει η τουρκική γλώσσα στα μη μειονοτικά σχολεία είναι εντελώς παράλογο. Από που κι ως που θα μπει μια μη ευρωπαϊκή γλώσσα στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση; Πλάκα μας κάνουν;

Για τη συνέχεια Xanthinet
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.