-->

Header Ads

Πως οι εθνοπροδότες ξύπνησαν τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως έκανε και μερικά καλά.

Για να είμαστε αντικειμενικοί, τώρα που φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως έκανε και μερικά καλά.

Ποια είναι αυτά;

1.Ευτέλισε πλήρως την έννοια της Αριστεράς. Ένας σημαντικός αριθμός πολιτών πίστευε πως οι αριστεροί είναι πιο μορφωμένοι, πιο φιλάνθρωποι, πιο δημοκράτες. Όλα αυτά τελείωσαν. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μια διακυβέρνηση ανθρώπων ημιμαθών και αστοιχείωτων, σαν οδοστρωτήρας τα σάρωσε όλα.
Και αυτό ακόμα το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», το τελευταίο καταφύγιο των ρομαντικών και καλοπροαίρετων αριστερών, κατέρρευσε.

Τι μένει από τον τυφώνα ΣΥΡΙΖΑ; Ερείπια σε όλους τους τομείς που φέρουν την σφραγίδα της Αριστεράς.

2.Αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος από τον μνημονιακό. Δικαιώθηκαν πλήρως οι κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά –Β.Βενιζέλου που τήρησαν, με όλες τις αντιφάσεις και τις καθυστερήσεις, μια συνεπή πολιτική γραμμή, και τελικά το 2015 η πατρίδα μας θα έβγαινε από την κρίση.

3.Το μεγαλύτερο όμως καλό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως με την εθνομηδενιστική πολιτική του ξύπνησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων που βρισκόταν σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη.

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, όχι για τους μισθούς και για τις συντάξεις, αλλά για την Μακεδονία.

Ήταν κάτι, που όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν παροδικό. Έλαβε μόνιμα χαρακτηριστικά και διαμόρφωσε το πολιτικό κλίμα.

Ο απλός Έλληνας πολίτης ξαφνικά θυμήθηκε την γαλανόλευκη, τραγούδησε πατριωτικά τραγούδια, ξαναπήγε στις παρελάσεις.

Η προχθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα γιορτής και διαμαρτυρίας. Γιορτάζαμε όχι μόνον την Εθνική Παλιγγενεσία, αλλά και την Παλιγγενεσία του πατριωτισμού μας.

Ήταν μια ημέρα πανηγυριού και οργής που αποτυπώθηκε στους δρόμους και στις πλατείες όλης της Ελλάδος. Ήταν μια γαλανόλευκη ημέρα.

Αυτή η λέξη, ο πατριωτισμός, στην εποχή που ηγεμόνευε η Αριστερά, ήταν σημαδεμένη με αρνητικό πρόσημο. Αυτοί που αγαπούσαν την πατρίδα τους, τα σύμβολα και τα σύνορα της, αισθάνονταν ένοχοι γι΄αυτό, γιατί αυτό υπαγόρευε η Αριστερά.

Οι αριστεροί, οι ροζέ αριστερούληδες και κάποιοι γραφικοί φιλελέδες, τους χαρακτήριζαν συλλήβδην «ακροδεξιούς» κι εθνίκια. Η υπεράσπιση των συνόρων και της σημαίας οφειλόταν σε πατριωτικό παροξυσμό. Αυτά έλεγαν μέχρι και πρόσφατα.

Ήρθε όμως η συμφωνία των Πρεσπών και ξύπνησε συνειδήσεις. Αναδιαμόρφωσε όλο το σύστημα των αξιών της Μεταπολίτευσης.

Ο πατριωτισμός, που η Αριστερά τον είχε εξοβελίσει, αναδείχθηκε στο κυρίαρχο ιδεολόγημα της εποχής μας.

Και οι εθνομηδενιστές καλούνται τώρα να καταβάλλουν το τίμημα για τα πεπραγμένα τους.

Έτσι, γύρω από την σημαία μας και την έννοια της πατρίδος μας συσπειρώθηκε το 75% περίπου του Ελληνικού λαού, σχηματίζοντας μια συμπαγή πλειοψηφία, αποτρεπτική παρόμοιων μελλοντικών μεθοδεύσεων.

Έχει αναπτυχθεί μια εθνική δυναμική μέσα στην κοινωνία που κανένα σοβαρό κόμμα δεν μπορεί να την αγνοήσει, πολύ δε περισσότερο να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση.

Όσοι αφελώς πιστεύουν πως το «Μακεδονικό» έκλεισε, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Μόλις άνοιξε. Ας το έχουν υπ΄όψη τους οι πρώην και οι επόμενοι.

Την φράση « η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική» δεν την είπε κανένα εθνίκι. Την είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δακρύζοντας.


Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.