ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην… Θεσσαλονίκη έθεσε η Άγκυρα

Ζήτημα δικαιωμάτων των... «Τούρκων» στη Θεσσαλονίκη έθεσε για πρώτη φορά επίσημα η Άγκυρα, διά στόματος του νεοκλεγέντος προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ!

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο εκφράστηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».

Εν προκειμένω, ο Σεντόπ στην ομιλία του στη 14η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) εκανε ειδική αναφορά, τόσο στην «παραβίαση δικαιωμάτων» στην Ελλάδα, όσο και στο Κυπριακό

«Στην Ελλάδα η μουσουλμανική - τουρκική μειονότητα υφίσταται άδικες πρακτικές. Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα δεν παραβιάζονται μόνο στη Δυτική Θράκη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά της Ρόδου και της Κω», δήλωσε ο Σεντόπ.

"Θα μας στηρίξει ο μουσουλμανικό κόσμος"

Μιλώντας για το Κυπριακό, τόνισε ότι το Κυπριακό δεν έχει ακόμη λυθεί εξαιτίας της Δύσης που επιμένει να στηρίζει τους Ελληνοκύπριους. «Τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι θα αναζητήσουν ειρηνική λύση με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του μουσουλμανικού κόσμου», σημείωσε του κόσμου δηλαδή που η Ελλάδα δέχεται απροβλημάτιστα παράνομους μετανάστες.

www.pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια