-->

Header Ads

Η Μακεδονία ως κριτήριο εκλογών -Μακεδόνες επιχειρηματίες ενάντια στη κυβέρνηση - Η Μακεδονία ενάντια στην κυβέρνηση - Η σταλινική κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Όσο απίστευτο κι αν είναι για όσους μελετούν τις εκλογικές αναμετρήσεις για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση, η Μακεδονία θα λειτουργήσει ως κριτήριο εκλογών και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι η κυβέρνηση που θεωρούσε ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει το Σκοπιανό και θ' ασχοληθεί μόνο με αυτά που θέλει, έκανε και πάλι λάθος εκτίμηση. Κανείς δεν ξέχασε αυτό το έγκλημα που διέπραξε το κυβερνών κόμμα, ενώ ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού η συγκυβέρνηση είχε φύγει. Κανένας δεν έχει ξεχάσει τους βουλευτές που υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων. Έτσι όπου και να κρυφτούν θα υποστούν το κόστος των επιλογών τους σε όλα τα επίπεδα. Διότι οι πράξεις τους είναι απαράδεκτες για τον Ελληνισμό. Έτσι με τις εκλογές οι ψηφοφόροι μπορούν να εκφράσουν όχι μόνο τη δυσαρέσκειά τους, αλλά και να λειτουργήσουν εποικοδομητικά ασκώντας πιέσεις προς την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία σε νατοϊκό επίπεδο.
Υπάρχουν ακόμα και οι εξελίξεις στα Σκόπια με τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου που θα υπενθυμίσουν στους ψηφοφόρους τι έχει γίνει και ποιες είναι οι επιλογές. Έτσι η Μακεδονία συνεχίζει το έργο της μέσω του νέου Μακεδονικού Αγώνα και συμβάλλει ενεργά στην απελευθέρωση της Ελλάδας από ένα σταλινικό καθεστώς λογοκρισίας επειδή είναι εκ φύσης αντιδημοκρατικό.


Η Μακεδονία ενάντια στην κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Η Μακεδονία είναι πλέον ανοιχτά ενάντια στην κυβέρνηση και θέλει να την τιμωρήσει πολιτικά για το έγκλημα που διέπραξε μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έτσι ακόμα και ο πρωθυπουργός προσπαθεί μάταια να υποστηρίξει τα στελέχη του για τις επερχόμενες εκλογές. Όμως όποιον και όποια να πλησιάσει, στην ουσία τον καίει διότι αυτός είναι ο κύριος αυτουργός, έτσι οι άλλοι είναι συνεργοί του, αν δεν εκφραστούν ξεκάθαρα υπέρ της ακύρωσης του Προσυμφώνου. Με την απεγνωσμένη κίνησή του δείχνει ότι έχει ήδη χάσει όσα είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη και το κόμμα του στο οποίο δίνει περισσότερη σημασία από την πατρίδα μας, θα υποστεί το τεράστιο κόστος της ιδεολογικής επιλογής του. Διότι τίποτα δεν μπορεί να ηρεμήσει τους Μακεδόνες εκτός από τον ίδιο τον διωγμό του από την εξουσία. Επειδή κανένας Έλληνας δεν μπορεί ν΄ αποδεχθεί αυτή την πράξη που αποτελεί απόπειρα ενάντια στον Ελληνισμό. Έτσι όσο και να χτυπιέται η κυβέρνηση που δεν θέλει να παραδεχτεί την μελλοντική της ήττα λόγω του ιδεολογικού της λάθους, η Μακεδονία θα ψηφίσει εναντίον της σε τρομερό ποσοστό, όποιος και να είναι ο υποψήφιος του κόμματος επειδή όλοι οι Μακεδόνες ξέρουν ότι είναι σταλινικός όσο και να κρύβεται.


Η σταλινική κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Η σταλινική κυβέρνηση έχει την τάση λόγω προπαγάνδας να μιλά για αντιδημοκρατικά χτυπήματα που δέχεται. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η ερμηνεία των πραγμάτων προέρχεται από το γεγονός ότι η δημοκρατία πρέπει να είναι σταλινική για να είναι ορθή. Λόγω ιδεολογίας, δημοκρατικές χώρες είναι μόνο αυτές που σχετίζονται με τον κομμουνισμό. Οι άλλες δημοκρατίες θεωρούνται ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές. Με τέτοια δομικά λάθη πώς να μην ερμηνεύουν με λανθασμένο τρόπο και την αντίσταση του ελληνικού λαού. Για την κυβέρνηση το μόνο δικαίωμα που έχει ο λαός είναι να συμφωνήσει μαζί της. Κάθε διαφωνία θεωρείται από αντιδραστική έως αντιστασιακή. Έτσι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν ακούμε πώς εκφράζεται. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το κόμμα δεν έχει κανένα κοινό και έχει συνηθίσει η εξουσία να λειτουργεί μόνο με άτομα που συμφωνούν με τα πάντα. Με το θέμα της Μακεδονίας, θα ήθελε η κυβέρνηση αν μπορούσε, να μας βάλει όλους φυλακή, να μας εξορίσει ή ακόμα καλύτερα σε δικά της γκουλάγκ. Όμως η Ελλάδα είναι η πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας με την έννοια του Ελληνισμού και κάθε κυβέρνηση που θέλει να καταπατήσει το λαό είναι ενάντια στον Ελληνισμό.


Μακεδόνες επιχειρηματίες ενάντια στη κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά τώρα έγινε. Μπορεί η κυβέρνηση να καθυστέρησε να παρουσιάσει τις επιπτώσεις του απαράδεκτου Προσυμφώνου, αλλά οι Μακεδόνες επιχειρηματίες τις έχουν πλέον αντιληφθεί και δεν προσπαθούν μόνο να τις διαχειριστούν, αλλά ήδη θέλουν να τις ακυρώσουν με κάθε τρόπο και γι' αυτόν τον λόγο δεν θέλουν να συμμετέχουν στην κυβερνητική αποστολή στα Σκόπια, διότι ξέρουν ότι θα εκτεθούν και αυτοί με τα τρομαχτικά λάθη της κυβέρνησης που έχει στελέχη τα οποία δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί ο επιχειρηματικός κόσμος. Έτσι το θέμα της επιτροπής, η οποία υποτίθεται θα επιλύσει τις διαφορές με τα σήματα όσον αφορά στο εμπορικό καθεστώς, δεν επαρκεί με τίποτα. Επίσης κατάλαβαν οι Μακεδόνες επιχειρηματίες ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ανατροπή της πρόθεσης ψήφου που δεν είναι υπέρ της, και όχι βέβαια να τους βοηθήσει σε πρακτικό επίπεδο. Η κυβέρνηση έχει ποντάρει στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχνούσε το τραγικό της λάθος και ήλπιζε να αλλάξει η συμπεριφορά της Μακεδονίας όσον αφορά στους ψηφοφόρους, όμως πρέπει να παραδεχθεί ότι τα πράγματα έχουν απλώς χειροτερέψει κι ότι δεν ελέγχει πια την κατάσταση.Η ελληνοαμερικανική αντεπίθεση

Ν. Λυγερός

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική μας Επέτειο στις 7 Απριλίου στη Βοστώνη και στις 14 Απριλίου στη Νέα Υόρκη θα γίνουν παρελάσεις που θα τιμήσουν ενεργά τη Μακεδονία και θα δώσουν το στίγμα του αγώνα ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών για τη συνέχεια της διαδικασίας της ακύρωσής του. Μπορεί στην Ελλάδα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης να λογοκρίνει πολλά και να δίνει την εντύπωση ότι ελέγχει την κατάσταση με τα κονδύλια που μοιράζει, αλλά είναι ανίκανη να επηρεάσει την Αμερική. Και αυτό αποδεικνύει και την εμβέλεια της Παμμακεδονικής Αμερικής. Μάλιστα αυτό φαίνεται και από τις μακεδονικές οργανώσεις στην Ελλάδα που θέλουν να υπάγονται άμεσα σε αυτή χωρίς ενδιάμεσο. Είδαμε επίσης ότι αντιστάθηκε η Αυστραλία στις πιέσεις της κυβέρνησης. Αλλά για την Νέα Υόρκη δεν τολμά καν να ασκήσει πιέσεις, γιατί ξέρει ότι θα είναι μεγάλο το κόστος. Άλλωστε στην Αμερική γίνονται άμεσα επαφές στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, διότι υπάρχει πλαίσιο αντίστασης. Ενώ είμαστε σε προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και όλοι νιώθουν ευάλωτοι λόγω των ψηφοφόρων, η Αμερική συνεχίζει τον αγώνα κι ενισχύει τις πατριωτικές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιεί μία αντεπίθεση και περνά στο επόμενο στάδιο της αντίστασης που προετοιμάζει την ακύρωση του Προσυμφώνου.


Περί Πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ

Ν. Λυγερός

Albania, Bulgaria, Croatia, Denmark, Greece, Lithuania, Montenegro, Romania, Slovenia αυτές είναι οι χώρες που υπερψήφισαν το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κι έχει ενδιαφέρον να αντιληφθούμε ποιες είναι μέσα στο νατοϊκό πλαίσιο διότι όλο ακούμε για άλλες χώρες που υποτίθεται μας πιέζουν τρομαχτικά ενώ η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι η όλη διαδικασία είναι δική της πρωτοβουλία, αλλά δεν τις βλέπουμε ακόμα σε αυτόν τον κατάλογο. Εκτός από την Δανία που είναι το μόνο ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ σε αυτήν τη λίστα, και τη Λιθουανία που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2004, όλες οι άλλες χώρες είναι της περιοχής. Δηλαδή είμαστε ακόμα στο τοπικό πλαίσιο των Βαλκανίων. Και εδώ βλέπουμε το παράδοξο του όλου θέματος τουλάχιστον όπως μας παρουσιάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διότι τοπικά μας εξηγούν ότι υπάρχουν αντιρρήσεις και τελικά δεν τις βλέπουμε και ολικά υπάρχουν πιέσεις που και αυτές δεν τις βλέπουμε σε πρακτικό επίπεδο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υπάρχει μία αναμονή και σε νατοϊκό επίπεδο διότι ξέρουν όλα τα κράτη μέλη ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι ανάγκη να εκτεθούν πριν τα αποτελέσματα και γι’ αυτό συνεχίζεται ο αγώνας.


Ο Πρωθυπουργός χωροφύλακας

Ν. Λυγερός

Η επιλογή των λέξεων του Πρωθυπουργού σίγουρα δεν είναι στρατηγική, αλλά είναι ενδεικτική. Όταν ο γνωστός οινοποιός Γεροβασιλείου του έδειξε υλικό που αποδεικνύει ποια χρήση κάνουν τα Σκόπια του ονόματός τους, είπε ότι “ δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα”. Με άλλα λόγια θεωρεί ότι πρόκειται για μια παράβαση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, το οποίο όμως δεν έχει ολοκληρωθεί αφού δεν έχει τελειώσει η ψηφοφορία των 29 κρατών μελών του ΝΑΤΟ για το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνταγματικές τροπολογίες, με την έννοια ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Έτσι θα ήταν καλό για τον πρωθυπουργό χωροφύλακα να αποφασίσει να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά, αλλιώς θα πρέπει να κρύψει με καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι δεν έχει τελειώσει την όλη διαδικασία, για να μην έχει τριβές με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ο οποίος έχει αποφασίσει να είναι Πρωθυπουργός διαφημιστής για τη χώρα του. Και πάλι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει συντονισμός κι ότι η παραπληροφόρηση συνεχίζεται γιατί πρέπει να φανεί ότι μιλούμε για ένα τελικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν υπάρχει.

lygeros
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.