-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Από το Άγιο Φως στον νέο διωγμό

Ο Χριστός ενοχλούσε και συνεχίζει να ενοχλεί τους ισχυρούς. Ενοχλούν το πρόσωπό Του, οι διδαχές στην ανθρωπότητα, το προσωπικό παράδειγμα, ο βίος, τα έργα, τα θαύματα και, φυσικά, η ιδιότητά Του. Ο Υιός του Θεού ήρθε στη Γη για να θυσιαστεί και να άρει τις αμαρτίες του κόσμου, να νικήσει τον θάνατο και να λυτρώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του Αδη αλλά και της πλάνης. Με αλήθεια, γνώση, αγάπη και πίστη ποτίστηκε το δέντρο της αιώνιας ζωής, κι εμείς, αν το επιθυμούμε, μπορούμε να στηρίξουμε εκεί τον βίο μας.

Όλα τα του Χριστού ενοχλούν τους ισχυρούς, τους παραδομένους άνευ όρων στο κακό και τα θλιβερά υποπόδιά του.

Και το Άγιο Φως, αυτό που η Ελλάδα υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους, το καθαγιασμένο στον τόπο απ' όπου ανέβλυσε ο χριστιανισμός για να φωτίσει τα σκότη της άγνοιας, του ψεύδους και του φόβου, ενοχλεί τους προαναφερθέντες.

Κάνουν ό,τι μπορούν για να θαμπώσουν τη λάμψη του, για να αποστρέψουν οι Έλληνες το βλέμμα απ' όσα συμβολίζει. Αυτά που μπορούν είναι λίγα γιατί λίγο, ανεπαρκές και ανήμπορο είναι το κακό που εκπροσωπούν.

Ακριβώς επειδή δεν ξεριζώνεται ο σπόρος που φύτρωσε από το πέρασμα του Χριστού από τη Γη, προσπαθούν να αφανίσουν τους χριστιανούς.


Εν έτει 2019, με μια Δύση που υποτίθεται ότι είναι ισχυρή και τάχα παραμένει χριστιανική, ο χριστιανισμός βρίσκεται υπό διωγμό.

Στην Κίνα γκρεμίζουν εκκλησίες και ρίχνουν στα δεσμωτήρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους πιστούς, στις ισλαμικές χώρες οι χριστιανοί ξυλοδέρνονται, φιμώνονται, παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, δολοφονούνται.

Στην Αφρική, οι χριστιανοί είναι τα θηράματα ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως η Μπόκο Χαράμ. Στις «χριστιανικές» χώρες, ο διωγμός είναι εξίσου σκληρός, αλλά κάπως υπόγειος: Εκεί, η πίστη μας αποκαλείται «ρατσισμός» και οι χώρες εξισλαμίζονται μέσω του εποικισμού των «θρησκευτικά ουδέτερων» κρατών.

Ο νέος διωγμός των χριστιανών είναι μια ζοφερή πραγματικότητα - και ευθύνη όσων το γνωρίζουν είναι να το λένε και να προσπαθούν να σταματήσουν το κακό.Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.