ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ οι χορηγίες στα social media

Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή στα social media για ηθοποιούς, τραγουδιστές και διάσημους
Αγριεύουν τα πράγματα για τους στάρ καθώς στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, θα χρησιμοποιεί πλέον η ΑΑΔΕ σε μια προσπάθεια να πιάσει όσους ξεφεύγουν από την εφορία με διάφορους τρόπους.

Στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον και τα social media, οι αναρτήσεις, οι κρυφές διαφημίσεις και ό,τι πιστεύουν οι φορολογούμενοι πως μπορεί να ξεφύγει από το μάτι της εφορίας.

Με αφορμή την προσπάθεια χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων να μη δηλώσουν τις μισθώσεις μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb η ΑΑΔΕ επιστρατεύει νέα, εξελιγμένα όπλα. Για παράδειγμα θα ελέγχονται ακόμη και οι διάσημοι που κάνουν γκρίζα διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, τηλεοπτικά πρόσωπα υψηλής προβολής και γενικώς celebrities που διαφημίζουν απευθείας καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, ρούχα, παπούτσια ή ακόμη πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια ή άλλα νυχτερινά κέντρα, μπαίνουν στο στόχαστρο.

Πρόκειται επί της ουσίας για κρυφή διαφήμιση από την οποία βγάζουν λεφτά τα οποία δε δηλώνουν ποτέ.

Όπως αναφέρει το news247, έλεγχος θα γίνεται και σε διάσημους με παρουσία στα social media ή πήραν κάποια στιγμή μέρος σε ένα reality show. Λόγω αυτής της εφήμερης δημοσιότητας ανέβασαν σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο ειδικών, blog για ταξίδια, μόδα, ποιότητα ζωής, μαγειρική κτλ που έχουν διαφήμιση ή διαφημίζουν οι ίδιοι οι κάτοχοι και διαχειριστές έμμεσα ή άμεσα προϊόντα και υπηρεσίες.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολλοί από αυτούς βρίσκονται εδώ και καιρό να γίνονται διαφημιστές επώνυμων και λιγότερο επώνυμων προϊόντων και υπηρεσιών με αμοιβή η οποία καθότι «μαύρη» βρίσκεται εκτός του δόκανου της εφορίας.

Η ΑΑΔΕ θα ελέγξει αν όλοι αυτοί έχουν ανοίξει βιβλία, αν πληρώνουν ΦΠΑ, αν δηλώνουν γενικά τα εισοδήματά τους.

Η έρευνα μέσω των social media θα επεκταθεί και στους μη επώνυμους μετά την λειτουργία του περιουσιολογίου το οποίο έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο. Με την δήλωση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων θα μπορούν να γίνονται πιο γρήγορα και πιο αυτόματα έλεγχοι για την πραγματική περιουσία του καθενός.

Κάποιος που εμφανίζεται ως φτωχός στην φορολογική του δήλωση αλλά αναρτά ωτογραφίες σε πανάκριβα θέρετρα θα μπαίνει στο στόχαστρο.

fimotro

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια