ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

New York Times: Ελλάδα η χώρα της θλίψης


«Οι Έλληνες αυτοκτονούν και πέφτουν σε κατάθλιψη λόγω Μνημονίων» 

Άρθρο-καταπέλτης από τους New York Times για την "Ελλάδα την χώρα της θλίψης". Η εφημερίδα αναφέρεται στην ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που σημειώνονται στην χώρα μας από το 2015, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας.

Η εφημερίδα έχει πάρει συνεντεύξεις από εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας σημειώνοντας τα δεκάδες προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Το άρθρο των ΝΥΤ αναφέρει:


«Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονίας αυξήθηκαν ανησυχητικά κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα υγείας και μελέτες, καθώς οι πιστωτές της χώρας επέβαλαν αυστηρά μέτρα λιτότητας που μείωσαν τους μισθούς, αύξησαν τους φόρους και υπονόμευσαν την ικανότητα των υπηρεσιών υγείας να ανταποκριθούν σε μια κρίση μέσα στην κρίση».

Το άρθρο αναφέρεται στην ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών που σημειώνεται από το 2015, ενώ στη συνέχεια σημειώνει:
«Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ίδρυσε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ψυχική υγεία τον Νοέμβριο για να προετοιμάσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης καθώς και σχέδια για την εκπαίδευση των γενικών ιατρών για την καλύτερη ανίχνευση της κατάθλιψης και άλλων θεμάτων ψυχικής υγείας. Εν τω μεταξύ, οι αγώνες του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι εμφανείς.
Στον Ευαγγελισμό, ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας, δεκάδες ασθενείς αντιμετωπίζονται στους διαδρόμους του ψυχιατρικού τμήματος κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους τον Απρίλιο «μια απαράδεκτη κατάσταση», ανέφερε η επιτροπή κατά των βασανισμών του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Ιούνιο.
Το καλοκαίρι, η ένωση υπαλλήλων του νοσοκομείου παραπονέθηκε σε έναν εισαγγελέα ότι η κλινική φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό ασθενών από τη μέγιστη χωρητικότητα, με πτυσσόμενα κρεβάτια σε διάδρομους και στα ιατρεία».
ProNews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια