-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται παντού

Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται παντού

Ν. Λυγερός

Όσο και να θέλει να ξεπεράσει η κυβερνητική προπαγάνδα τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει απολύτως τίποτα. Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό της Ελλάδας με την ενημέρωση για το απαράδεκτο περιεχόμενο του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Βλέπουμε ακόμα ανθρώπους που ξαφνιάζονται από τις παραγράφους των άρθρων, γιατί μόνο τώρα μαθαίνουν τι έγινε και τι γίνεται πραγματικά. Είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η αντίδραση από άτομα που ψήφισαν το κυβερνών κόμμα και δεν ήξεραν πόσα πράγματα είχε ξεπουλήσει στα Σκόπια. Έτσι ακόμα και αυτοί που νιώθουν πλέον ενοχές και τύψεις για όσα έκαναν πριν, τώρα έχουν το ηθικό τους που αναπτερώνεται, γιατί μαθαίνουν όλους τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουν έμπρακτα στη διαδικασία της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Μαθαίνουν επίσης με αυτές τις ενημερώσεις ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει ούτε σε νατοϊκό πλαίσιο, αφού συνεχίζεται η διαδικασία με τις ψηφοφορίες στη Βουλή του κάθε κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ.
Με άλλα λόγια κατανοούν όλοι ότι έχουμε χρόνο για να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών και μάλιστα με τρόπο δημοκρατικό, πράγμα το οποίο νικά ακόμα και τη νοοτροπία του Προσυμφώνου.


Η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού

Ν. Λυγερός

Λόγω του νέου Μακεδονικού Αγώνα, φαίνεται όλο και περισσότερο η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού που αντιστέκεται στην προπαγάνδα της κυβέρνησης σε κάθε σημείο αναφοράς. Μπορεί η κυβέρνηση να προσπάθησε να ξεχαστούν τα λάθη της, αλλά είναι τόσα πολλά που δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί ακόμα και τον ελληνικό λαό είναι χαρακτηριστική για όλους μας. Θέλει ο καθένας με ελεύθερο τρόπο να αντισταθεί σε όλο αυτό το κομματικό ψέμα, που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Φτάνει πια αυτή η προπαγάνδα που δεν βοηθά σε τίποτα. Δεν μπορούν πια να κρυφτούν τα στελέχη της κυβέρνησης, γιατί ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα σε ατομικό επίπεδο. Όσο για τους υποψήφιους βουλευτές δεν πρόκειται ν' αφήσει κανένα ήσυχο ο ελληνικός λαός, γιατί δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί καμία προδοσία ενάντια στον Ελληνισμό και τώρα ενάντια στη Μακεδονία. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί κανείς δεν είχε υπολογίσει τέτοια αγωνιστικότητα. Δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση ότι ο ελληνικός λαός θα συνέχιζε τον αγώνα με τόση δύναμη και τόση ένταση. Έτσι σιγά σιγά η ορμή που δέχεται την στριμώχνει όλο και περισσότερο. Και τώρα βλέπει όχι μόνο πως θα φύγει και ζει τα τελευταία της, αλλά ότι θα την διώξει με τις κλωτσιές, για να μην ξαναέρθει στην εξουσία.


Η Αλβανία και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων

Ν. Λυγερός

Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι η Αλβανία θα υπερψήφιζε το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, αλλά τώρα έγινε και μάλιστα αμέσως μετά την Ελλάδα, για να μη χαθεί χρόνος για την ένωση με το αλβανικό στοιχείο στα Σκόπια. Η Αλβανία συνεχίζει να παίζει το δικό της παιχνίδι ανενόχλητη, λες και κανένας δεν καταλαβαίνει τι κάνει με το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας. Κάνει ήδη τις επαφές με όλα τα αλβανικά στοιχεία για να έχει ένα συντονισμό κινήσεων. Μετά την άρση εμπορικών συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, η υπερψήφιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων, είναι η δεύτερη επίσημη πράξη της Αλβανίας προς την ολοκλήρωση του οράματός της. Επίσης ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας λέει από τώρα ότι θέλει να ενώσει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο κι ότι μιλά με την Ελλάδα για τα σύνορά της με την Αλβανία. Προωθεί μάλιστα και την αλλαγή των συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου. Αυτό αποδεικνύει από μόνο του ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών μόνο σταθεροποίηση της περιοχής δεν έχει φέρει κι ότι αντιθέτως βοηθάει με την ύπαρξη του να δημιουργηθούν προβλήματα παντού, με το πρόσχημα ότι τα πράγματα είναι ρευστά σε όλη την περιοχή των Νότιων Βαλκανίων. Έτσι αντιθέτως έχουν ανοίξει οι ορέξεις άλλων κρατών που περίμεναν εδώ και καιρό να είναι επιτέλους υποχωρητική η Ελλάδα, για να μπορέσουν να αρπάξουν την ευκαιρία και να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους, πράγμα το οποίο βλέπουμε και τώρα με την υπερψήφιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων.


Ο αγώνας της ακύρωσης του Προσυμφώνου

Ν. Λυγερός

Ο αγώνας της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών φέρνει ήδη αποτελέσματα, αφού ήδη με την πίεση που δέχονται από τον ελληνικό λαό, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν από τώρα ότι είναι κάθετα εναντίον στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, με την ευκαιρία της κάθε εκδήλωσης στην οποία παραβρίσκονται. Έτσι μπορούμε και εμείς να τους πιέσουμε πιο αποτελεσματικά λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που αναγκάζουν την εκδήλωση κατά του Προσυμφώνου. Σε όλες τις πόλεις όπου έχουμε αποστολές στο εσωτερικό, έχει γίνει πιο έντονη η αντιπαράθεση, διότι εδώ δεν χωρούν οι διπλωματικές κινήσεις. Έτσι μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει στον αγώνα και μάλιστα σε πρακτικό επίπεδο, διότι η ψήφος μας θα είναι καθοριστική για τη μεγάλη αλλαγή. Και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του. Το 2019 είναι έτος πολιτικό, το οποίο θα αλλάξει πολλά από τα δεδομένα που θεωρούμε δεδομένα. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει την προπαγάνδα και τις κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος, εκτός βέβαια αν το πετάξουμε με τις κλωτσιές έξω από τη Βουλή των Ελλήνων. Διότι φαίνεται ότι ακόμα και για την ΕΥΠ θέλουν να βάλουν στοιχεία του Προσυμφώνου των Πρεσπών, άρα είναι σημαντικό να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και γι’ αυτόν τον λόγο θα τους βοηθήσουμε με έμπρακτο τρόπο στις εκλογές.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.