-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

ΥπΕξ Σκοπίων: «Οτιδήποτε περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία' είναι πλέον δικό μας»!


Oι οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους δημοσιογράφους των Σκοπίων για το πώς πρέπει να χειρίζονται την ονομασία της γειτονικής χώρας και των πολιτών της αποδεικνύουν πόσο εθνικά επιζήμια είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις οδηγίες προς τους δημοσιογράφους σημειώνεται ότι η υπηκοότητα είναι «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας σημειώνει, επίσης, ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει «Μακεδονική» γλώσσα και ότι αυτή η λέξη θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν μιλά κανείς «για τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, την κουλτούρας μας, την κληρονομιά μας, την περιοχή μας και άλλα γνωρίσματα» τονίζοντας ότι οι όροι αυτοί «είναι ξεκάθαρα διαφορετικοί από αυτούς που χρησιμοποιούνται και σχετίζονται με την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα».

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα για τη σωστή χρήση του όρου «Μακεδονία» το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων υποστηρίζει ότι περιλαμβάνουν την «Μακεδονική» εθνική ταυτότητα, τη «Μακεδονική» γλώσσα, τη «Μακεδονική» κουλτούρα, την «Μακεδονική» περιοχή, τον «Μακεδονικό» λαό, τη «Μακεδονική» ιστορία κτλ. υπογραμμίζοντας ότι το επίθετο «βόρεια» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις!

Τι καταφέραμε λοιπόν; Οτιδήποτε σχετίζεται με την Μακεδονία, ουσιαστικά δόθηκε στους Σκοπιανούς οι οποίοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα εμφανίζονται προς άπαντες ως οι μόνοι και μοναδικοί κάτοχοι και κληρονόμοι της Μακεδονίας.

Όσο για την Μακεδονία η οποία βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους θα περάσουν στην συνείδηση όλων ότι αποτελεί περιοχή «υπό αμφισβήτηση και ξένη κατοχή» αφού θα μοιάζει ως αποκομμένη από τους πραγματικούς «ιδιοκτήτες»

Εδώ φαίνεται και η μεγάλη αμάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να δεχτεί ένα όνομα με 2 λέξεις και όχι με μια σύνθετη. Οι δύο λέξεις πολύ εύκολα η μια μπορεί να παραληφθεί με το πέρασμα του χρόνου και να μείνει η «βασική», κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται.

Από όλα τα ονόματα πάντως το «Βόρεια Μακεδονία» ήταν ότι χειρότερο για να αποδεχτεί κάποιος μη έχοντας μάθει τίποτα από την ιστορία της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και του Βόρειου και του Νότιου Βιετνάμ (εκεί τουλάχιστον οι κάτοικοι ανήκουν στο ίδιο έθνος)

ProNews
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.