-->

Header Ads

Η Αγγλία φεύγει νωρίς... η Ευρώπη να δούμε που θα καταλήξει

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Δημοσιεύτηκε χθες η είδηση ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί τραπεζίτες διαφωνούν για το πώς πρέπει να γίνει το BREXIT εξαιτίας των διαφορετικών στόχων που έχει η κάθε ομάδα. Οι Αμερικανοί θα ήθελαν ένα "φιλικό" BREXIT ώστε να έχουν μέσω της Μεγάλης Βρετανίας μια καλύτερη πρόσβαση στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά. Οι Βρετανοί τραπεζίτες αντίθετα, θέλουν ένα ξεκάθαρο BREXIT διότι όπως λένε δεν θέλουν να υποστούν τους νέους τραπεζικούς κανόνες που επιβάλει διαρκώς η Ευρώπη.

Η είδηση αυτή δείχνει πολλά για την Ευρώπη αλλά και για την Μεγάλη Βρετανία. Οι φανατικοί φιλοευρωπαίοι έλεγαν πάντα οτι η Βρετανία θα καταστραφεί φεύγοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως τώρα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται γιατί φεύγει η Βρετανία από την Ε.Ε. και τι θα κάνει αφού φύγει, με σκληρό BREXIT φυσικά.

Θα κάνει αυτό που ήταν νομοτελειακό από την αρχή, δηλαδή θα γυρίσει την οικονομία της σε off shore μοντέλο και οι τράπεζες της θα μαζέψουν όλο το χρήμα του κόσμου, όχι μόνο το Αγγλικό και των τρίτων χωρών, αλλά και το Ευρωπαϊκό. Και θα το μαζέψουν διότι δεν θα είναι αναγκασμένες να τηρούν τους βλακωδώς υπερβολικούς κανόνες που θέτει η Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Η οποία Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θέτει κανόνες παντού και όχι μόνο στις τράπεζες, κανόνες που πνίγουν τις οικονομίες, αφαιρούν εθνική ανεξαρτησία και απομακρύνουν τους λαούς από την Ευρωπαϊκή ιδέα και την Ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Η Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη γραφειοκρατία του κόσμου. Πρόκειται για μια τεράστια ομάδα υπερβολικά καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων η οποία λειτουργεί συνεργαζόμενη με ιδιωτικές εταιρίες "συμβούλων¨που κάνουν λόμπυ, δηλαδή προωθούν, τα συμφέροντα των πελατών τους, είτε οι πελάτες είναι κράτη (σπανιότατα) είτε μεγάλες εταιρίες είτε εκπρόσωποι κλάδων επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση οι εταιρίες αυτές επηρεάζουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζονται υποχρεωτικώς σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες πολύ περισσότερο από όσο τις επηρεάζουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί και οι μεγάλες ομάδες πολιτών. Μπορεί οι λαοί να ψηφίζουν Ευρωβουλευτές, αλλά οι Ευρωβουλευτές καθοδηγούνται απολύτως από τους Ευρωπαίους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί από τις εταιρίες λομπιστών.

Που καταλήγουμε;

Σε μια δυσλειτουργική και μη δημοκρατική Ευρώπη, πνιγμένη από ασφυκτικούς κανόνες σε όλους τους κλάδους, αυστηρότατα ελεγχόμενη από τη γραφειοκρατία και με διαρκώς αυξανόμενο κόστος που γεννά η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων που θέτει η γραφειοκρατία.

Οι Βρετανοί τραπεζίτες λοιπόν, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πόσο θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα τους αν δεν υπάγονται στους Ευρωπαϊκούς κανόνες τραπεζικής εποπτείας και πόσο θα αυξηθεί η πελατεία τους αν έχουν δικούς τους πιό χαλαρούς κανόνες. Και για αυτό, όσοι θεωρούν πως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το BREXIT θα ανέτρεπε το προηγούμενο αποτέλεσμα, κάνουν λάθος. Ένα νέο δημοψήφισμα θα έφερνε το BREXIT με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό διότι και άλλοι κλάδοι (όπως οι τραπεζίτες) θα θέλουν να απαλλαγούν από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.

Όσο και αν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες ότι τους συμφέρει μια μεγάλη και ισχυρή Ευρώπη. άλλο τόσο αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε λάθος δομή και ότι για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί πρέπει να αλλάξει μυαλά.

Οι πολιτικές ηγεσίες των Ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να αντιληφθούν ότι η τεράστια και πανίσχυρη γραφειοκρατία των Ευρωπαϊκών υπαλλήλων πρέπει να ελεγχθεί και η εξουσία της πρέπει να μειωθεί. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος Ευρωπαϊκής ενοποίησης, δηλαδή η μεταφορά της εξουσίας από τις εθνικές κυβερνήσεις στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ο σωστός τρόπος είναι η ενίσχυση των δημοκρατικών πολιτικών θεσμών της Ευρώπης και ο περιορισμός της εξουσίας της γραφειοκρατίας και των εταιριών λόμπυ.

Η Αγγλία λοιπόν που μπορεί, τραβάει το δικό της δρόμο, ο οποίος θα αποδειχθεί τελικά πολύ επικερδής για το τραπεζικό της σύστημα, ίσως και για άλλους κλάδους της οικονομίας. Η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος χαμένος, όχι επειδή η Αγγλία θα φύγει, αλλά επειδή θα πνιγεί από τη δική της γραφειοκρατία.

Reporter
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.