ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πολεμική κίνηση Τσίπρα σε Καμμένο: Του "δέσμευσε" άλλους δύο βουλευτές

Της Νίκης Ζορμπά

Με την δήλωση πρόθεσης των έξι βουλευτών που στήριξαν την Κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης ότι εκχωρούν πρακτικά την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ στα νομοσχέδια, ο Α. Τσίπρας σήκωσε το "γάντι" των απειλών Καμμένου επιχειρώντας να απαντήσει και στα περί "εκβιαζόμενου πρωθυπουργού", όπως τον χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση.

Με την επισήμανση ότι οι έξι βουλευτές ( Κουντουρά- Δανέλλης- Κόκκαλης- Παπακώστα- Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) δεν προσχωρούν τυπικά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από το Μαξίμου μιλούν για "κατάρρευση του αφηγήματος περί κυβέρνησης κουρελού".

Οι δύο από τους έξι ωστόσο που παραχωρούν a priori την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν ακόμη στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου.

Κώστας Ζουράρις ( διευκρίνισε ότι η ψήφος του δεν αφορά ψηφοφορία για πΓΔΜ) και Θανάσης Παπαχριστόπουλος , ανήκουν ακόμη στην υπό κατάρρευση Κ.Ο των ΑΝΕΛ, με τον δεύτερο μάλιστα να τελεί υπό παραίτηση ( εάν το πράξει η έδρα παραχωρείται στον επιλαχόντα Τερενς Κουικ , ο οποίος δεν πρόκειται να την επιστρέψει στους ΑΝΕΛ).

Στις διαρκείς "ρουκέτες" του πρώην κυβερνητικού του εταίρου, ο κ. Τσίπρας απάντησε με κίνηση επίδειξης ισχύος, προκαλώντας τον επί της ουσίας να ...υλοποιήσει τις απειλές του. Εάν μπορεί δηλαδή, γεγονός που από την κυβέρνηση, διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Αυτή τη στιγμή, αναμένεται η αντίδραση του ...μαινόμενου Πάνου ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πότε πιάνοντας στασίδι στα κανάλια και πότε "πυροβολώντας" δια του προσφιλούς του twitter, πότε απειλεί την κυβέρνηση ότι δεν θα προλάβει να ...κάνει παρέλαση στις 25 Μαρτίου εάν διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα και πότε οιμώζει ότι ο Τσίπρας τον "πούλησε" 100 φορές παίρνοντάς του τους βουλευτές.

Θεωρητικώς, για τον Π. Καμμένο οι δρόμοι είναι δύο: Ή να διαγράψει τους βουλευτές ( πριν να προλάβει καν να παραιτηθεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος) ή να οδηγηθεί σε ισπανική υποχώρηση προκειμένου να μη χάσει τα κοινοβουλευτικά του προνόμια εφόσον πλέον δε θα πληροί την προυπόθεση του ορίου των πέντε βουλευτών για διατήρηση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ.

Προς ώρας , επιδίδεται σε ...κανονιστικές ερμηνείες, μιλώντας για "αντιδημοκρατική μεθόδευση" και υποστηρίζοντας ότι καλύπτεται από γνωμοδότηση του 2013 της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής και όχι από το άρθρο 15 του Κανονισμού της.

Η γνωμοδότηση του 2013, προβλέπει ότι οι βουλευτές δηλώνουν οι ίδιοι ενυπόγραφα σε ποια κοινοβουλευτική ομάδα ανήκουν.

Τι "άναψε" το φυτίλι Τσίπρα

Από το πρωί, ο πρωθυπουργός, με επιστολή του ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση να μην προχωρήσει σε αλλαγές του κανονισμού της Βουλής ( βάσει των οποίων θα διασωζώταν και ο Π. Καμμένος διατηρώντας τα προνόμια του αρχηγού κόμματος).

Και τούτο, γιατί μετά από πέντε ημέρες που εμφανιζόταν να σύρεται πίσω από τις απειλές Καμμένου, η αντιπολίτευση τον χαρακτήρισε "εκβιαζόμενο πρωθυπουργό".

Εξ ΄ού και στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση, ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Με έκπληξη, όμως, παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες, κυρίως τη μείζονα αντιπολίτευση, αλλά και αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί με μερίδα μέσων ενημέρωσης να αντιμετωπίζουν με απίστευτη επιθετικότητα μια εύλογη δημοκρατική ευαισθησία. Και να φτάνουν μάλιστα στο σημείο ορισμένοι να επιχειρηματολογούν και να παρουσιάζουν τον Πρωθυπουργό ως δήθεν εκβιαζόμενο.

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν, και δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να επιτρέψω σε κανέναν να αξιοποιεί τη δημοκρατική μου ευαισθησία για να με συκοφαντεί, σας ζήτω να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης".

Capital

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια