-->

Header Ads

Θέλουν να εξαπατήσουν τους Έλληνες του εξωτερικού

Ν. Λυγερός

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θέλουν να εξαπατήσουν τους Έλληνες του εξωτερικού μέσω ενός απαράδεκτου μοντέλου ψηφοφορίας, το οποίο είναι εξ αρχής αντισυνταγματικό. Δεν τους φτάνει να χειραγωγούν τους Έλληνες της Ελλάδας, θέλουν να πάρουν στο λαιμό τους και τους άλλους. Επειδή φοβούνται τους Έλληνες του εξωτερικού, που είναι πιο ευαισθητοποιημένοι με τα εθνικά θέματα, επειδή δεν ασχολούνται με την καθημερινότητα της Ελλάδας, δεν θέλουν να τους δώσουν το δικαίωμα να ψηφίζουν ελεύθερα αλλά μόνο περιορισμένα. Πιο συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα δίνει μόνο τρεις έδρες για ψηφοφορία. Με άλλα λόγια δημιουργεί δύο ανεξάρτητες ψηφοφορίες: μια με 297 έδρες για τους Έλληνες του εσωτερικού και μια με 3 έδρες για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Μόνο που ακόμα και ένας μη ειδικός αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό μέτρο, που αποτελεί ύβρις για τη νοημοσύνη μας. Αυτό το έκτρωμα παραβιάζει την αρχή της ισότητας και της αναλογίας με τρόπο τόσο εμφανή, που αναρωτιέται κανείς ποιος συμβούλεψε την κυβέρνηση να προωθήσει ένα μέτρο τόσο άσχετο για την επίλυση του προβλήματος της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού. Σε κάθε περίπτωση και αυτή η αντιδημοκρατική πράξη δεν πρέπει να τους περάσει. Οι Έλληνες του εξωτερικού αξίζουν πολύ περισσότερο από αυτά τα απαράδεχτα τεχνάσματα και δεν πρόκειται να εξαπατηθούν.
Πρόθυμοι και Ανεπιθύμητοι

Ν. Λυγερός

Οι βουλευτές που ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν το κυβερνών κόμμα με την ψηφοφορία περί Προσυμφώνου Πρεσπών δεν υπολόγισαν σωστά το κόστος ακόμα και το πολιτικό. Διότι θεώρησαν ότι θα ψηφίσουν μόνο μία φορά για να σώσουν τη θέση τους, όμως ότι αυτή η ψηφοφορία θα τους στιγματίζει για όλη την καριέρα τους, δεν το είχαν σκεφτεί και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον ελληνικό λαό εντός Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, διότι όλοι έμαθαν για αυτήν την πράξη προδοσίας που επέτρεψε στη βαρβαρότητα να περάσει τα θέλω της, για να υποστηρίξει και την ιδεολογία της. Αυτοί οι πρόθυμοι που πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος και δεν έχουν καμία συγκεκριμένη ιδεολογία παρά μόνο το ατομικό τους όφελος θα υποστούν μεγάλη ήττα όπου και να βρεθούν. Ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν ξεχνά, αλλά τιμωρεί και επί του πρακτέου διότι εκτιμά τους προδότες ακόμα λιγότερο κι από τους εχθρούς του. Και εδώ λόγω Προσυμφώνου Πρεσπών έχει κάνει τις επιλογές του και είδε τις επιλογές των άλλων. Αυτή η διαφοροποίηση έχει ανοίξει μία ψαλίδα που για να κλείσει θέλει θυσία και αυτή θα είναι των προθύμων. Δεν είναι πια πρόθυμοι για τον ελληνικό λαό, αλλά ανεπιθύμητοι κι όχι μόνο στον πολιτικό χώρο, αλλά και σε κάθε γωνία του Ελληνισμού. Οι πρώτοι που θα το αντιμετωπίσουν δεν θα το πιστεύουν αλλά οι δεύτεροι θα ξανασκεφτούν την επόμενη ψηφοφορία πολύ πιο σοβαρά.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.