-->

Header Ads

Η ΝΔ πριν δώσει την μάχη για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, καλά θα κάνει να μην την θεωρεί δεδομένη την εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα

Ν. Λυγερός

Δεν υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα με το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι πολύ απλά δεν έχει ψηφιστεί καν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Δεν είναι λοιπόν ανάγκη η αξιωματική αντιπολίτευση να μας εξηγεί πώς θα το διαχειριστεί. Ας παλέψει πρώτα με όλη τη δύναμη για να καταψηφιστεί το Πρωτόκολλο, διότι με την καταψήφιση σταματάει η όλη διαδικασία, διότι οι τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων ενεργοποιούνται μόνο μέσω του Πρωτοκόλλου. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να μιλούμε ήδη για το θέμα της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα 35 κεφάλαια του ευρωπαϊκού κεκτημένου, διότι ξέρουν ακριβώς πώς λειτουργεί το όλο πλαίσιο και αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από το ΝΑΤΟ. Δεν είναι ανάγκη να μιλούμε για άλλο θέμα την ώρα που παλεύουμε ενάντια στο Πρωτόκολλο. Άλλωστε το ευρωπαϊκό θέμα δεν αποτελεί conditio sine qua non για τη λειτουργία του Προσυμφώνου. Με αυτήν την έννοια είναι καλό για την αξιωματική αντιπολίτευση να μη θεωρεί δεδομένη την εφαρμογή του, ειδικά πριν δοθεί η τελική μάχη, αλλιώς μπορεί να παρερμηνευτεί αυτή η θέση και να θεωρηθεί ότι αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διαφορά ουσίας. Ενώ ο στόχος μας δεν είναι ούτε η διαχείριση τετελεσμένων, ούτε η διόρθωση λαθών, αλλά η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών.


Νέα παιχνίδια πλαστής κυβέρνησης

Ν. Λυγερός

Η ενσωμάτωση των έξι πρόθυμων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς όμως να είναι πραγματικά στελέχη της, είναι άλλο ένα βουλευτικό παιχνίδι που εφηύρε η κυβέρνηση για να μη χάσει την εξουσία. Αλλά φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι οι δυσκολίες της κυβέρνησης για να σταθεί στα πόδια της, είναι αφόρητες. Και δεν μπορεί πια να λειτουργήσει παρά μόνο οριακά. Έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα καλό timing για οτιδήποτε, αφού δεν υπάρχουν καλές συνθήκες. Όλα είναι θέμα διάσωσης και τίποτα άλλο δεν έχει πια σημασία για την κυβέρνηση. Και γι' αυτόν τον λόγο ο Πρωθυπουργός λειτουργεί και αυτός ως πρώην, αφού ήδη ετοιμάζει την αποχώρησή του αλλά συντεταγμένα για να παραμείνει πρόεδρος του κόμματός του, ακόμα και μετά την τεράστια ήττα που θα υποστεί. Αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημά μας. Εμείς θέλουμε να σωθεί η Μακεδονία από αυτή την βαρβαρότητα του ψεύτικου κόκκινου, όπου όλα είναι φτιαχτά ακόμα και η ιδεολογία, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει καν θεωρητικό υπόβαθρο για να υποστηρίξει κάποια πολιτική βούληση. Η εκμετάλλευση που γίνεται με τους έξι βουλευτές είναι καθαρά ευκαιριακή και δεν πρόκειται να κρατήσουν αυτή τη σχέση άμα δεν την έχουν ανάγκη. Μιλάμε για διπλή εξάρτηση που έχει ήδη δείξει τα όριά της. Αλλά με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται μια απαράδεκτη παρουσία στην κυβέρνηση ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, έτσι δίνεται η εντύπωση ακόμα κι αν είναι πλαστή ότι υπάρχει αυτή που συνεχίζει να κυβερνά αλλά χωρίς να έχει κάποια ουσία. Είναι λοιπόν απαραίτητο να συνεχίζουμε να πιέζουμε με τα Συλλαλητήρια, με τις παρατηρήσεις στους βουλευτές και με την παρότρυνση στρατηγικών επιλογών για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για ν’ αλλάξει οριστικά αυτό το απεχθές τοπίο.


Άλλο ΝΑΤΟ κι άλλο όνομα

Ν. Λυγερός

Με την υπογραφή στις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ δηλώνει επίσημα ότι τα Σκόπια πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ. Αλλά να ξέρουμε όλοι ότι προς το παρόν αυτό γίνεται μόνο και μόνο με την υποψηφιότητα με το όνομα FYROM. Δεν είναι ούτε ως Μακεδονία ούτε ως Βόρεια Μακεδονία που εντάσσονται προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα αλλά και από τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που πρέπει να κυρώσουν στα κοινοβούλιά τους το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, έτσι ακόμα και τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Και αυτή είναι η ουσία του θέματος διότι η κυβερνητική προπαγάνδα θα ήθελε να περάσει το απλοϊκό μήνυμα ότι όλα τελείωσαν και ότι δεν υπάρχει πια αγώνας για τίποτα άλλο. Η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική. Αντιθέτως όλα παίζονται ακόμα και μετά το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, διότι και αυτό είναι προβληματικό για τη Βουλή των Ελλήνων, αφού αποτελεί ξεκάθαρο εθνικό θέμα και πρέπει θεσμικά να έχει μεγάλη υποστήριξη για να περάσει κι όχι απλώς μια πλειοψηφία στο τσακ. Μπορεί επίσης ο Πρωθυπουργός να θεωρεί ότι πηγαίνοντας στην Τουρκία, στη Σχολή της Χάλκης και στην Αγία Σοφία ότι έχει την ικανότητα ν’ αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αλλά και εδώ κάνει ένα τρομερό στρατηγικό λάθος, αφού θα τον πλήξουν και πάλι προβλήματα που δεν ξέρει να διαχειριστεί λόγω άγνοιας ιστορίας. Δεν ξέρει ότι η Σχολή δεν λειτουργεί από το 1971 λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν ξέρει ότι η Αγία Σοφία είναι Μουσείο από το 1934, λόγω του δικτάτορα Κεμάλ κι ότι το 1951 έβαλαν ξανά οι Τούρκοι τα τεράστια πανό που αναφέρονται στον Αλλάχ και τον Μωάμεθ, ενώ τα είχε βγάλει ο Κεμάλ. Απλώς είναι άσχετος με το όλο θέμα και θεώρησε ότι θα είχε την ικανότητα να απασχολήσει την κοινή γνώμη με κάτι άλλο από το Σκοπιανό, αλλά και πάλι τα έκανε θάλασσα.


Το Σκοπιανό επηρεάζει όλο το πολιτικό σκηνικό

Ν. Λυγερός

Το Σκοπιανό δεν είναι πια ένα απομονωμένο θέμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τώρα πια επηρεάζει τους πάντες και σε κάθε επίπεδο της πολιτείας. Δεν είναι πλέον περιορισμένο στο επίπεδο των βουλευτών. Αφορά και τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες και τους Ευρωβουλευτές. Κανένα επίπεδο δεν μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητο και αυτό από μόνο του είναι μια ήττα για την κυβέρνηση που θεωρούσε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο ελληνικός λαός θα παίξει τον ρόλο του ψηφοφόρου με πολλαπλό τρόπο και αυτό βέβαια δεν είναι ένα καλό σημάδι για το κυβερνών κόμμα, που προώθησε φανατικά το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Διότι ακόμα κι αν προσπάθησε μέσω προπαγάνδας να φιμώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν κατάφερε να περάσει το μήνυμα της και όλοι οι Έλληνες έμαθαν τι εμπεριείχαν τα 20 άρθρα του Προσυμφώνου. Ήρθε λοιπόν η ώρα της αντεπίθεσης του ελληνικού λαού για όσα έχει αντέξει η Μακεδονία και κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί. Διότι θα ψηφίσει μαζικά και στρατηγικά μόνο τα κόμματα που θα ακυρώσουν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και κανένα άλλο. Διότι τώρα δεν υπάρχουν πια ψεύτικες ελπίδες και ψευδαισθήσεις, αφού όλοι έχουν αποκαλυφθεί με όλα τα παιχνίδια που έχουν παιχθεί εντός και εκτός Βουλής, για να επηρεαστούν οι πάντες και τα πάντα με κάθε τρόπο. Δεν μένει λοιπόν τίποτα άλλο στον ελληνικό λαό παρά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να διώξει κάθε πρόθυμο προδότη από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.


Από το Σκοπιανό στους Δήμους της Ελλάδας

Ν. Λυγερός

Παρόλο που το Σκοπιανό έχει γίνει ένα επίκαιρο θέμα για όλη την Ελλάδα, πολλοί σε επίπεδο Δήμων θεωρούσαν ότι δεν τους αφορούσε άμεσα και κατά συνέπεια απέφυγαν να πάρουν μία επίσημη θέση για να μην εκτεθούν. Τώρα όμως πολλοί από αυτούς αντιλήφθηκαν ότι η απουσία τοποθέτησης άρχισε να προκαλεί κόστος στην υποψηφιότητά τους, διότι εκλαμβάνεται ως θετική προς το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Έτσι νιώθουν την ανάγκη να εκδηλωθούν άμεσα και αμέσως για να μην υποστούν κάποιο πολιτικό κόστος. Αυτό σημαίνει ότι ήδη ο νέος Μακεδονικός Αγώνας έχει φέρει αποτελέσματα διότι παλαιότερα τον θεωρούσαν ως ένα γραφικό θέμα, χωρίς πρακτικές επιπτώσεις στην εθνική πολιτική και ειδικά στο επίπεδο των Δήμων της Ελλάδας. Ακόμα και ο Δήμος της Αθήνας έχει επηρεαστεί στο έπακρο με το Σκοπιανό. Και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έκανε ένα στρατηγικό λάθος στις εκτιμήσεις της, διότι θεωρούσε ότι θα το περάσει εύκολα κι όχι μόνο δεν θα έχει πολιτικό κόστος, αλλά θα το εκμεταλλευόταν ως μια διπλωματική επιτυχία για το μέλλον. Όμως η πραγματικότητα νίκησε την προπαγάνδα και αυτό φάνηκε ακόμα και για τους Δήμους. Διότι το κυβερνών κόμμα δυσκολεύεται να βρει αξιόλογους υποψήφιους, διότι κανένας από αυτούς δεν θέλει να θυσιαστεί σε μια προγραμματισμένη ήττα, η οποία δεν θα προέρχεται από τον ίδιο αλλά από το κόμμα που θα του έχει δώσει το χρίσμα και αυτό λόγω της εξέλιξης του Σκοπιανού. Έτσι όχι μόνο κανένας δεν μπορεί πια να είναι αδιάφορος στον νέο Μακεδονικό Αγώνα, αλλά αν δεν το έκανε ακόμα, θα πρέπει να πάρει θέση τώρα και μάλιστα αρνητική προς το Προσύμφωνο των Πρεσπών, για να μπορέσει να έχει κάποιες ελπίδες για να νικήσει στον Δήμο του. Και αυτό είναι ήδη μια νίκη για την Μακεδονία και τον Ελληνισμό.


Η ιστορική ασχετοσύνη του Πρωθυπουργού

Ν. Λυγερός

Ξέρουμε ήδη ότι ο Πρωθυπουργός μπερδεύει τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ότι δεν ήξερε ότι ο Κάστρο ήταν δικτάτορας και ο Στάλιν γενοκτόνος. Στη συνέχεια μας απέδειξε ότι έχει άγνοια για τον Μακεδονικό Αγώνα και γενικότερα για το Σκοπιανό. Δεν μας έφταναν όλα αυτά, μιλά και για την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και χωρίς να ξέρει ακολουθεί τα λόγια του Κεμάλ του 1934, όταν είπε ότι κάνει δώρο αυτό το κτίριο στην Ανθρωπότητα. Βέβαια ήταν διαφορετικό το πλαίσιο, αλλά ακόμα και αυτό δεν το έμαθε στα τεχνητά βιβλία ιστορίας της κόκκινης προπαγάνδας. Προσπάθησε, ο Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα ο Υπουργός Εξωτερικών να αλλάξει λίγο αέρα πηγαίνοντας στην Τουρκία ενώ δεν υπήρχε κανένας αντικειμενικός λόγος, εκτός βέβαια από το να μην ακούει πια για το Σκοπιανό, αλλά και πάλι απέδειξε θεαματικά μετά από τέσσερα χρόνια, ότι και πάλι δεν έχει την ικανότητα να μας αντιπροσωπεύει στο εξωτερικό, αφού δεν έχει ίχνος ιστορίας πάνω του παρόλο που επίσημα θα πρέπει να εξετάζει την κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων από τα Σκόπια και την Ελλάδα για τα θέματα της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της παιδείας. Έτσι αποδείχθηκε και πάλι ότι οι πολιτικοί που δεν έχουν ιστορικό υπόβαθρο δεν μπορούν να διαχειριστούν θέματα στρατηγικής. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να ήθελε να ξεκουραστεί από το Σκοπιανό, μόνο που δεν είχε κάνει κράτηση στις Μαλδίβες και πήγε στην Τουρκία. Τι άλλο μπορούσε να κάνει; Στην Κούβα πήγε ήδη και στην Βενεζουέλα δεν πρόλαβε...


Η μνήμη του ελληνικού λαού ενάντια στην κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει με τον δικό της τρόπο το Σκοπιανό στο ψυγείο, για να μην την επηρεάζει άλλο για τις επερχόμενες εκλογές, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση για αυτή. Διότι όλος ο ελληνικός λαός μιλάει πια για το θέμα και κανείς, ακόμα και τα μέσα της μαζικής προπαγάνδας δεν μπορούν να του πουν να το βουλώσει. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και αυτόν που δήλωσε παρών, ενώ έλεγε ότι θα το καταψηφίσει. Ούτε πρόκειται να ξεχάσει όσους το προωθούν ακόμα και με τέτοιο φανατικό τρόπο, ενώ όλοι μας ξέρουμε πια τι εμπεριέχουν αυτά τα είκοσι απαράδεκτα άρθρα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέμα του ονόματος, της εθνότητας, της γλώσσας; Ποιος θα μπορεί να ξεχάσει την κοινή επιτροπή που θ’ αλλάξει τα ελληνικά ονόματα των Σκοπίων, την ιστορία, την αρχαιολογία, την παιδεία, τους ιστορικούς άτλαντες; Ποιος δεν θα ξέρει για την απαγόρευση εκδηλώσεων που θα αφορούν τη Μακεδονία, δηλαδή τη βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους; Ποιος δεν θα μάθει ότι θα δώσουμε πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια για το θέμα της αλιείας, ενώ δεν την έχουμε θεσπίσει καν; Ποιος δεν θα δει τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα κατασκευάζουμε για τα Σκόπια; Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα δώσουμε στα Σκόπια, για να τα σώσουμε από την αναζήτηση καθαρής ενέργειας; Ποιος άλλος από την κυβέρνηση θα τους δώσει τεχνογνωσία και την εμπειρία στον ενεργειακό τομέα; Ποιος άλλος θα βοηθήσει τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Διεθνείς Οργανισμούς και Περιφερειακούς; Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει τίποτα και αυτό θα φανεί σε όλες τις εκλογές.


Η αιτιολογική έκθεση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου

Ν. Λυγερός

Παρόλο που η προπαγάνδα της κυβέρνησης συνεχίζει να λέει ότι όλα έχουν τελειώσει, η διαδικασία που προβλέπει το Προσύμφωνο των Πρεσπών συνεχίζεται χωρίς καθυστέρηση. Μετά την υπογραφή στις Βρυξέλλες από τους εκπροσώπους των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το επόμενο στάδιο είναι η αποδοχή από τις 29 χώρες αυτής της απόφασης μέσω των κοινοβουλίων τους. Μόνο μετά ο Γενικός Γραμματέας θα απευθύνει πρόσκληση στα Σκόπια. Όμως τα Σκόπια θα είναι συμβαλλόμενο Μέρος σε αυτή τη Συνθήκη, σύμφωνα με το Άρθρο 10 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, την ημερομηνία κατάθεσης του οργάνου προσχώρησης της, στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Για να τεθεί σε ισχύ το Πρωτόκολλο πρέπει το κάθε ένα από τα κράτη-μέλη να γνωστοποιήσει στις ΗΠΑ την αποδοχή του Πρωτοκόλλου. Το Πρωτόκολλο έχει δύο γλώσσες επίσημες, την αγγλική και τη γαλλική. Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι την υπογραφή της αιτιολογικής έκθεσης την έβαλε ο Γεώργιος Κατρούγκαλος αντί του απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπερησιακούς λόγους, Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών. Συνυπογράφουν το κείμενο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έτσι βλέπουμε ότι ο Πρωθυπουργός απέφυγε να υπογράψει ακόμα κι αυτό το κείμενο με το πρόσχημα ότι ήταν στην Τουρκία. Και δεν το υπέγραψε ούτε ο πρώην Υπουργός Άμυνας, αλλά αυτός που διορίστηκε μόλις τώρα. Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά ακόμα κι οι φανατικοί του Προσυμφώνου είναι όλο και πιο στριμωγμένοι.


Νατοϊκοί προβληματισμοί

Ν. Λυγερός

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα ήθελε να πάνε όλα ομαλά και να μην υπάρχουν εκπλήξεις από τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που πρέπει να κυρώσουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Και αυτό σημαίνει ότι και ο ίδιος δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει η όλη διαδικασία. Επίσης θέλει να πιστέψει ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, διότι ξέρει ότι αυτό θα προκαλέσει την ανατροπή της συνέχειας. Στην πραγματικότητα ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα παραμένει προβληματική, λόγω της αντίστασης του ελληνικού λαού για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Επίσης ξέρει ότι η Βουλή των Ελλήνων μόνο ανθεκτική δεν είναι, διότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πια κυβέρνηση πλειοψηφίας. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν καν στην Ελλάδα για να υπογράψει την αιτιολογική έκθεση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια στην Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο, η υπογραφή από τον νέο Υπουργό Άμυνας, ενώ παραιτήθηκε ο προηγούμενος που ήταν τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μη θετική εξέλιξη. Όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι επιπλέον επιχειρήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Το θέμα του ΝΑΤΟ δεν είναι η ονομασία, αλλά το έδαφος. Κατά συνέπεια το μπλοκάρισμα της όλης διαδικασίας μόνο και μόνο λόγω ονόματος είναι προβληματική για το ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να το αγνοήσει. Διότι θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί η όλη διαδικασία με άλλο όνομα, αφού η Ελλάδα δεν έχει κάποια αρνητική άποψη για το θέμα της ένταξης, όσο δεν υπάρχει πρόβλημα καταπάτησης της Μακεδονίας και του Ελληνισμού. Έτσι οι νατοϊκοί προβληματισμοί έχουν βάση, διότι τίποτα δεν είναι σίγουρο με την Ελλάδα και με τέτοια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Article 10
The Parties may by unanimous agreement, invite any other European State in a position to further the principles of this Treaty and to contribute to the security of the North Atlantic area to accede to this Treaty. Any State so invited may become a Party to the Treaty by depositing its instrument of accession with the Government of the United States of America. The Government of the United States of America will inform each of the Parties of the deposit of each such instrument of accession.Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.