-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Οι Δήμοι του Νέου Μακεδονικού Αγώνα - Οι σταλινικοί δεν είναι δημοκράτες - Η αναγκαιότητα δημιουργίας επιτροπής σοφών για τη Μακεδονία - Η εξιλέωση δεν επαρκεί για το Σκοπιανό - Η μαχητικότητα της Κατερίνης

Οι Δήμοι του Νέου Μακεδονικού Αγώνα

Ν. Λυγερός

Λόγω των εκλογών σε όλα τα επίπεδα αλλά βέβαια και των δημοτικών, οι Δήμοι άρχισαν μια κίνηση που σηματοδοτεί μία νέα φάση στον Νέο Μακεδονικό Αγώνα. Από τώρα δηλώνουν επίσημα ότι εναντιώνονται στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και στο Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, διότι θεωρούν ότι είναι απαράδεκτα και κατάπτυστα. Έτσι δηλώνουν επίσης ότι θα αγωνιστούν για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Δηλαδή κάτι το οποίο θεωρήθηκε αδιανόητο αρχικά λόγω κυβερνητικής προπαγάνδας, τώρα έχει γίνει όραμα για τους Δήμους που δεν το βάζουν κάτω κι αντιθέτως αγωνίζονται δυναμικά κι επίσημα ενάντια στις αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος. Διότι αυτοί οι Δήμοι πιστεύουν και στην έννοια του Έθνους και στην Ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν ως μονάδες μίας νέας φιλικής εταιρείας, που δείχνει το έμπρακτο παράδειγμα αντίστασης στη βαρβαρότητα της συνειδητής πολιτικής λήθης. Είμαστε ένας λαός της μνήμης, έχουμε αξιοπρέπεια και δεν γεννηθήκαμε σκλάβοι κι ούτε πρόκειται να γίνουμε. Έτσι αυτοί οι Δήμοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αλλά και αρχή μιας διαδικασίας που πρέπει να συμμετέχει κάθε ελληνικός Δήμος.
Οι σταλινικοί δεν είναι δημοκράτες


Ν. Λυγερός

Επειδή το κυβερνών κόμμα αναμένει τη μεγάλη του ήττα, το έπιασε ο πόνος της συσπείρωσης των δημοκρατικών ψηφοφόρων. Μόνο που για ένα κόμμα σταλινικό, η έννοια της δημοκρατίας είναι σταλινική κι όχι βέβαια ελληνική. Η Σοβιετική Ένωση ήταν στην πραγματικότητα η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Αλλά αυτές οι «Δημοκρατίες» δεν είχαν καμιά σχέση με τη Δημοκρατία, όπως την εννοεί η Ανθρωπότητα. Όσοι ακούν για κάποια δημοκρατική ένωση τώρα πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για μία μπολσεβικική προσέγγιση. Κανένας δεν είναι δημοκράτης στο κυβερνών κόμμα με την ελληνική έννοια. Έτσι ένα σταλινικό κόμμα δεν μπορεί ξαφνικά να γίνει δημοκρατικό, διότι θεμελιακά μισεί τους δημοκρατικούς θεσμούς. Έτσι οι δημοκρατικοί ψηφοφόροι δεν πρέπει να πέσουν σε αυτήν την παγίδα. Το κυβερνών κόμμα θέλει απλώς να έχει υπό τον ζυγό του τους δημοκράτες, αλλά αυτοί είναι της ελευθερίας κι όχι βέβαια της καταπίεσης και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κανένα σταλινικό κομματόσκυλο δεν έγινε ποτέ δημοκράτης, διότι είναι ενάντια στη φύση του. Ας αντισταθούμε εθνικά ενάντια και σε αυτήν την κυβερνητική προπαγάνδα, διότι οι Έλληνες είναι δημοκράτες κι όχι σταλινικοί.


Η αναγκαιότητα δημιουργίας επιτροπής σοφών για τη Μακεδονία

Ν. Λυγερός

Η εξέλιξη του νέου Μακεδονικού Αγώνα δείχνει ότι υπάρχει η αναγκαιότητα της δημιουργίας μίας επιτροπής σοφών για την Μακεδονία. Δηλαδή ανθρώπων που έχουν διάφορες ειδικότητες που συμπληρώνονται κι έχουν αποδείξει ότι είναι μαχητές που γνωρίζουν τα δεδομένα του Σκοπιανού και είναι ικανοί να εμπνεύσουν με το έργο τους τον ελληνικό λαό, πάνω σε αυτό το εθνικό θέμα. Ο αγώνας δεν είναι μόνο πρακτικός σε επίπεδο τακτικής, χρειάζεται και στρατηγικό βάθος για ν' αποκτήσει μια εμβέλεια ικανή να αποτρέψει παράξενα πολιτικά δεδομένα, που δεν έχουν καμία σχέση με μια εθνική προσέγγιση. Επίσης λόγω των επερχόμενων εκλογών πρέπει να υπάρξουν κατευθυντήριες γραμμές που να υποστηρίζουν την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών είτε άμεσα με καταψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, είτε με λαϊκό δημοψήφισμα που θα δείξει την πραγματική θέση του ελληνικού λαού απέναντι σε αυτό το θεμελιακό εθνικό θέμα. Ο συντονισμός των κινήσεων αντίστασης πρέπει να γίνει από μια επιτροπή σοφών που να λειτουργεί ως εθνικό think tank. Διότι ο αγώνας είναι μακροχρόνιος και η στρατηγική είναι απαραίτητη και για τη συνέχεια και για το απαιτούμενο αποτέλεσμα, για ν' απελευθερωθεί η Μακεδονία αλλά γενικότερα και η Ελλάδα από αυτόν τον αυταρχικό ζυγό μιας κυβέρνησης βαρβαρότητας.


Η εξιλέωση δεν επαρκεί για το Σκοπιανό

Ν. Λυγερός

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους στο Σκοπιανό σχετικά με το Προσύμφωνο και το Πρωτόκολλο Εισδοχής, η εξιλέωση δεν επαρκεί για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, διότι το έργο είναι απαραίτητο. Δεν θα ακυρώσουμε το Προσύμφωνο μόνο με το συγγνώμη, όταν δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση κι έκαναν λανθασμένες στρατηγικές επιλογές. Ας επικεντρωθούν στον νέο Μακεδονικό Αγώνα κι ας αγωνιστούν μαζί μας για το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου, βάζοντας σε αυτήν την αποστολή όλες τους τις δυνάμεις. Διότι εμείς θα αγωνιστούμε σε κάθε περίπτωση ακόμα και μόνοι μας, διότι δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Έτσι όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα μας είναι καλοδεχούμενοι, αλλά δεν τους έχουμε ανάγκη αν είναι να μας πουν απλώς πόσα λάθη έχουν κάνει στο παρελθόν. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι τι θα κάνουν στο μέλλον και ποια θα είναι η απόδοσή τους. Ας ξεκινήσουν αυτήν την πορεία τους, με την αντεπίθεση στις εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, διότι χρειαζόμαστε μια κάθετη αλλαγή για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της ακύρωσης του Προσυμφώνου. Όλοι όσοι παλεύουμε για τη Μακεδονία, θα ψηφίσουμε για τη Μακεδονία δηλαδή θα υποστηρίξουμε όλα τα κόμματα που θα δώσουν μάχη για την ακύρωση, κανένα άλλο.


Η μαχητικότητα της Κατερίνης

Ν. Λυγερός

Μετά την ψήφιση του Προσυμφώνου και την ψήφιση του Πρωτοκόλλου εισδοχής, πολλοί πίστεψαν ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν υπάρχει πια τίποτα. Όμως η Κατερίνη και ο λαός της δεν γονάτισε και συνέχισε ακάθεκτη τον αγώνα για την Μακεδονία, χωρίς να επηρεαστεί από την κυβερνητική προπαγάνδα. Σιγά σιγά με τέτοια παραδείγματα αντίστασης αναπτερώθηκε το ηθικό του ελληνικού λαού, διότι ταυτόχρονα μάθαινε και τι εμπεριείχαν τα 20 Άρθρα του Προσυμφώνου. Έτσι φτάσαμε στο επίπεδο τώρα να παλεύουμε για την ακύρωση του Προσυμφώνου και αυτό θα γίνει από την επόμενη βουλή των Ελλήνων που θα είναι ικανή να καταγγείλει τις πράξεις της προηγούμενης που λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο λόγω καθυστερημένης ιδεολογίας. Δεν μας φοβίζει όμως η βαρβαρότητά της που προσπαθεί να πληγώσει τον Ελληνισμό, διότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Στην Κατερίνη ο αγώνας συνεχίζεται και δίνει το παράδειγμα σε όλους όσους οργανώνονται πια για αυτή τη νέα φάση. Ο νέος Μακεδονικός αγώνας είναι μία πραγματικότητα και τώρα αρχιζει να γράφει ιστορία. Το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος της ήττας του, αλλά μάταια διότι ο ελληνικός λαός το έχει σιχαθεί και έχει εντοπίσει όλους τους εχθρούς του. Γι’ αυτόν τον λόγο άρχισε και ο αγώνας της απελευθέρωσης μέσω των εκλογών.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.