-->

Header Ads

Η υποκρισία των προδοτών - Η ψήφος μας για τη Μακεδονία - Το Προσύμφωνο των Πρεσπών εξυπηρετεί μόνο την ιδεολογία του Σύριζα - Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί με το Σκοπιανό - Τα αιωνόβια βουνά της Μακεδονίας - Με το Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αρχίζει ο αγώνας

Η υποκρισία των προδοτών

Ν. Λυγερός

Δεν φτάνει ότι έχουμε προδότες που υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, θέλουν να μας πουν ότι δεν είναι σίγουροι κι ότι θα τους κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Ξεχνούν να πουν ότι θα μπορούσαν να μην υπερψηφίσουν αυτά τα κείμενα αφού δεν είναι σίγουροι. Αλλά στην πραγματικότητα ξέρουν τι έχουν κάνει και ψάχνουν απλώς δικαιολογίες για να μην υποστούν μια τεράστια ήττα στις εκλογές. Είναι όμως αργά και ο ελληνικός λαός δεν θα τους συγχωρέσει τον λαϊκισμό και τον δογματισμό τους. Διότι είδε το κείμενο και ξέρει τι εμπεριέχει. Επίσης ήξερε από πριν τι σημαίνει σταλινισμός, αλλά τώρα το είδε και πάνω στην ίδια την Μακεδονία. Τόλμησαν να θυσιάσουν ακόμα και τα θεμέλια της ιδεολογίας τους μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της μειοψηφίας, διότι τώρα κατάπιαν όλα τα αντινατοϊκά τους συνθήματα και το βουλώνουν ξαφνικά για να περάσει και το Πρωτόκολλο. Είναι τόσο σάπια η σκέψη τους που δεν μπορεί να σταθεί όρθια με τίποτα και για κάθε αλλαγή στάσης βρίσκουν κάτι άλλο για να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.
Όμως οι ψηφοφόροι τους δεν θα ξεχάσουν ότι απαρνήθηκαν όλα όσα έλεγαν ενάντια στο υποτιθέμενο ιμπεριαλιστικό και απάνθρωπο ΝΑΤΟ!


Η ψήφος μας για τη Μακεδονία

Ν. Λυγερός

Όσοι πρόδωσαν την Μακεδονία, θα δυσκολευθούν στις επόμενες εκλογές για να βρουν τον βηματισμό τους. Διότι όλοι όσοι προστατεύουν την Μακεδονία με τόλμη ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Ενώ οι γυρολόγοι πάλι θα αναρωτηθούν ποια θα πρέπει να είναι η στάση τους ειδικά γνωρίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα θα χάσει μαθηματικά πάνω από 50 βουλευτές και ότι δεν θα έχει τη στήριξη από κανένα άλλο κόμμα αφού όλα όσα είχε ανάγκη τα διέλυσε χωρίς τύψεις. Είναι λοιπόν μόνο τα κομματόσκυλα που θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και κανένας άλλος. Διότι ακόμα και οι παλιοί ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, κατάλαβαν επιτέλους ποια είναι η ιδεολογία του σκληρού πυρήνα και δεν πρόκειται να ξανακάνουν το ίδιο λάθος και να ψηφίσουν για μία νέα τεχνητή ελπίδα. Έτσι όλα τελειώνουν για το θέμα της εξουσίας. Άλλωστε τώρα το μόνο που απασχολεί πραγματικά το κυβερνών κόμμα είναι να διατηρήσει το κόμμα τον ίδιο πρόεδρο ακόμα κι αν έχει χάσει παταγωδώς στις εκλογές. Και όντως η ήττα θα είναι μεγάλη διότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται να χτυπούν τον Ελληνισμό και την Ιστορία του με τέτοιο ύπουλο τρόπο για να περάσει μία βάρβαρη ιδεολογία, η οποία για μέγιστο έργο έχει τη γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας σε κάθε σημείο της Γης όπου έγινε δικτατορία.


Το Προσύμφωνο των Πρεσπών εξυπηρετεί μόνο την ιδεολογία του Σύριζα

Ν. Λυγερός

Το Προσύμφωνο των Πρεσπών εξυπηρετεί μόνο την ιδεολογία του Σύριζα, ούτε καν πραγματικά τα Σκόπια, διότι αυτά θα ήθελαν τροποποίηση του ονόματος. Το θέμα είναι ότι οι φανατικοί του Προσυμφώνου ποτέ δεν πίστεψαν στον θεσμό του ΝΑΤΟ και τώρα πρέπει να συμβιβαστούν ακόμα και με την ανατροπή παραδοσιακών θέσεων, διότι δεν μπορούν πια να είναι αντινατοϊκοί. Δεν υπάρχει πια θέμα αξιοπιστίας ακόμα και για τους ίδιους τους ψηφοφόρους, τουλάχιστον σε αυτούς που παρέμειναν, που πιστεύουν ακόμα στο δικτάτορα της Βενεζουέλας. Βέβαια το πρόβλημα για τον Σύριζα είναι ότι η Ελλάδα παραμένει μία δημοκρατική χώρα που λειτουργεί με εκλογές και όχι σαν μια βάρβαρη δικτατορία. Κατά συνέπεια, όλοι οι Έλληνες ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν στις επόμενες εκλογές, γιατί δεν υπάρχει πια επιλογή. Ο μόνος τρόπος να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο είναι ν' αλλάξει η εξουσία, διότι αυτή θέλει μόνο την καταπάτηση της Μακεδονίας και γενικότερα του Ελληνισμού λόγω ιδεολογίας. Τώρα δεν μιλάμε πια για κομματικές αντιπαραθέσεις, είμαστε καθαρά σε μια εθνική αντιπαράθεση λόγω Σκοπιανού, που δεν είχε προβλέψει η κυβέρνηση ότι θα αποτελούσε κριτήριο για τους ψηφοφόρους.


Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί με το Σκοπιανό

Ν. Λυγερός

Ό,τι και να λένε οι φανατικοί βουλευτές και οι πρόθυμοι, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί με το Σκοπιανό, διότι ο νέος Μακεδονικός Αγώνας λειτουργεί καταλυτικά για τους μεν και καθαρτικά για τους δε. Πρέπει τώρα να ξεσκεπαστούν ακόμα περισσότεροι και να φανεί μπροστά σε όλους ότι ήταν ανεξάρτητοι βουλευτές μόνο τυπικά , άλλοι έχουν γίνει σκλάβοι του συστήματος. Όλοι όμως δεν τολμούσαν να το πουν κατάματα στον Ελληνικό λαό. Ήθελαν να μας πείσουν ότι λειτουργούσαν αυτόβουλα. Αλλά τώρα θα δούμε διαταγές, οδηγίες ακόμα και ποσά. Έτσι θα δυσκολευτούν να μας πουν ότι όλα αυτά είναι για το καλό της πατρίδας. Μοιάζουν με αυτούς τους δημοσιογράφους που χρόνια το έπαιζαν πατριώτες, αλλά μόλις στριμώχτηκαν τα πράγματα έγιναν κυβερνητικοί πράκτορες έτοιμοι σαν ειδικοί μακεδονικών σπουδών να μας εξηγήσουν πόσο έντιμος είναι ο συμβιβασμός του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Όμως ο Ελληνισμός δεν πέφτει σε αυτές τις παγίδες. Διότι τα ίδια έκαναν για το Σχέδιο Ανάν το 2004, για το βιβλίο ιστορίας το 2006. Και εκεί αντισταθήκαμε έως το τέλος κι ξεμπροστιάσαμε όλους τους φανατικούς και μαθεύτηκε πώς ο καθένας προώθησε όλα αυτά τα σχέδια ενάντια στην Κύπρο, στην Ελλάδα και γενικότερα στον Ελληνισμό. Και τώρα θα τους διώξουμε από την εξουσία με αποδεικτικά στοιχεία για όλα όσα έκαναν και όλα όσα πήραν.


Τα αιωνόβια βουνά της Μακεδονίας

Ν. Λυγερός

Αν έβλεπες από κοντά τα χιόνια πάνω στα αιωνόβια βουνά της Μακεδονίας, δεν μπορούσες πια να έχεις κάποιο άγχος για όλα όσα ζούσαμε τα τελευταία χρόνια, διότι συνειδητοποιούσες ότι η κόκκινη βαρβαρότητα δεν μπορούσε ν’ αφήσει το στίγμα της πάνω τους. Μόνο ο γαλάζιος ουρανός και το κατάλευκο χιόνι είχαν το δικαίωμα να προσφέρουν το χρώμα τους, όλα τα άλλα ήταν κοινωνικές λεπτομέρειες που δεν μπορούσαν ν’ αφήσουν ούτε ίχνος πάνω στην ιστορία. Το θέαμα από ψηλά άλλαζε τα πάντα, διότι ανακάλυπτες πόσο ανθεκτική είναι η ουσία. Βέβαια μερικοί νόμιζαν ότι μπορούν να αλλοιώσουν όλα όσα υπήρχαν με την ιδεολογία τους, ακόμα και αν αυτή δεν είχε κανένα στρατηγικό υπόβαθρο. Νοσταλγούσαν άλλες δομές του αυταρχισμού κι ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για όλα όσα δεν είχαν ζήσει, γιατί η ελευθερία του Έθνους είχε νικήσει την προπαγάνδα της βαρβαρότητας τους και αυτή δεν είχε πέραση πια. Το θέαμα της φύσης σε γέμιζε γαλήνη γιατί δεν είχε τίποτα το βρώμικο ή ακόμα και λερωμένο. Όλα ήταν όπως τα είχαν βρει οι πρώτοι Μακεδονομάχοι την ώρα της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό και τους βούλγαρους κομιτατζήδες, τίποτα δεν είχε αλλάξει ό,τι και να έλεγαν όλοι όσοι δεν είχαν αγωνισθεί. Και οι λίμνες είχαν την ίδια ομορφιά όσο και να είχαν προσπαθήσει να τις λερώσουν μέσω της ιδεολογίας της φρίκης. Κανένα έγκλημα δεν τις είχε αγγίξει. Πρόσεχαν με τον ίδιο τρόπο τα νησιά και τα ερείπια του Χιλιόχρονου ιερού ναού. Αυτή η αρμονία γέμιζε κάθε ψυχή των αγωνιστών λες και ήταν φτιαγμένες γι’ αυτόν τον ανθρώπινο λόγο. Έτσι η φύση και η ανθρωπιά λειτουργούσαν συμπληρωματικά και αδιαφορούσαν παντελώς για τα τεχνάσματα μιας πολιτικής που δεν είχε μέλλον επειδή δεν είχε αποκτήσει ποτέ παρελθόν. Εδώ στη Μακεδονία όλα είχαν ρίζες, όλα ήταν μια συνέχεια κι όλα είχαν μια παράδοση. Δεν ήταν μόνο η λεβεντιά των χορών, ήταν το όλο πνεύμα που είχε καρφωθεί σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή του Ελληνισμού. Ακόμα και η θέση της κοντά στα σύνορα δεν είχε τίποτα το τυχαίο, διότι όλη η δομή της ήταν πολιορκητική, λες και ήταν φτιαγμένη για να λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στις βάρβαρες εισβολές ενός βορρά που είχε χάσει την ανθρωπιά του λόγω επιβολής μιας παράλογης και καθυστερημένης ιδεολογίας. Έτσι η Μακεδονία με τα βουνά και τις λίμνες ήταν η απόδειξη ότι η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο.


Με το Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αρχίζει ο αγώνας

Ν. Λυγερός

Όσοι αναρωτιούνται πότε αρχίζει ο αγώνας για την εθνική εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να περιμένουν το Κ.Ο. της Κ.Θ. των ΑΝΕΛ. Διότι όπως και να παρουσιάζεται, ακόμα και ως καθυστερημένη παραίτηση ή διαγραφή αυτό που έχει σημασία είναι ότι αρχίζει ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και πρώην συγκυβέρνησης και μάλιστα μετωπικός χωρίς χαρακώματα. Διότι οι ΑΝΕΛ σε αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αλλά αντιθέτως έχουν μόνο να κερδίσουν σε σχέση με την πολιτική τους επιβίωση. Δεν είμαστε πια στο τέλος της συνεργασίας, αλλά στο τέλος μιας προδοσίας που έγινε σε όλα τα επίπεδα για να κρατηθούν ανέγγιχτοι οι πρόθυμοι βουλευτές, όσο αφορά την ψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών και του Πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Τώρα όμως τελείωσε οποιοσδήποτε συμβιβασμός έντιμος ή ανέντιμος, αφού το όλο παιχνίδι φανερώθηκε και στο επίπεδο των βουλευτών των ΑΝΕΛ που πρόδωσαν τον ηγέτη τους και προσκύνησαν τον Σύριζα για να περάσουν μαζί όσα είχαν συμφωνηθεί με μυστικό τρόπο την προηγούμενη περίοδο. Έτσι το μέτωπο έχει πλέον ανοίξει και δεν πρόκειται να κλείσει πριν τις εθνικές εκλογές. Με αυτήν την έννοια οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πια να κρατηθούν και θα βγει επίσημα πια κάθε βρώμα που γνωρίζουν για τη διαχείριση της εξουσίας και όχι μόνο, από την κυβέρνηση. Ξέραμε ήδη ότι ο Σύριζα απέφευγε να περάσει σε αυτή τη φάση για να μην έχει εμπλοκές και στη συνέχεια επιπλοκές για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όμως τώρα δεν μπορεί ν’ αποφύγει τη ρήξη ούτε τον άμεσο ερχομό των εθνικών εκλογών. Αυτό σημαίνει ότι θα μάθουμε πολλά εσωτερικά παιχνίδια που έγιναν για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και ειδικά για το Σκοπιανό, αφού αυτό θα είναι το κυρίαρχο σημείο που θα προωθήσουν οι ΑΝΕΛ για να επιχειρήσουν τη διάσωση τους από την πολιτική καταστροφή που θα υποστούν λόγω συγκυβέρνησης με τον Σύριζα. Έτσι πολλά πράγματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό θα βγουν επίσημα στη φόρα και θα ξεκαθαρίσει το όλο τοπίο, ακόμα κι αν θα πρέπει να δούμε και αυτήν την πολεμική φάση. Αλλά κανένας από εμάς δεν είναι αθώος, ακόμα και οι πιο Δίκαιοι, έτσι ξέρουμε ότι θα ειπωθούν πολλά περισσότερα από ότι πρέπει, αλλά σημασία έχει να τελειώσουμε το όλο θέμα.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.