-->

Header Ads

Άρχισαν διώξεις για να σπάσουν τα μπλόκα των αγροτών

Όταν η αριστερά δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της, οι δικτάτορες κοκκινίζουν...
Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται 10 αγρότες της Νίκαιας

Ρεπορτάζ Γιώτα Φλώρου

Πρωτοφανείς στα χρονικά των κινητοποιήσεών τους χαρακτηρίζουν οι 10 αγρότες του μπλόκου που έχει στηθεί στη Νίκαια της Λάρισας τις διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών, οι οποίες τους ασκήθηκαν πριν καλά καλά βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους. Μάλιστα, όπως δηλώνουν, αυτή η κίνηση -την οποία χαρακτηρίζουν «μήνυμα τρομοκρατίας»- όχι μόνο δεν θα τους σταματήσει, αλλά θα τους οδηγήσει σε κλιμάκωση του αγώνα τους.

«Αυτό που συνέβη ήταν πρωτάκουστο και πρωτοφανές. Δεν έχει ξανασυμβεί σε αυτή τη διαδρομή των 25 ετών που είμαστε σε κινητοποιήσεις» λέει στη «δημοκρατία» ο Χρήστος Σιδερόπουλος, μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών και της Επιτροπής Αγώνα στον νομό Λάρισας, ένας από τους συνδικαλιστές που την Τρίτη έλαβαν κλήτευση ώστε την 1η Μαρτίου να παρουσιαστούν στο δικαστήριο, χωρίς προηγουμένως να έχουν απολογηθεί.

Όπως εξηγεί, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα. «Η προανάκριση γίνεται αφού αποχωρήσουμε από τα μπλόκα. Συγκεκριμένα, γίνεται μια ονομαστική πρόσκληση, κάνουμε επιβεβαίωση των προσωπικών μας στοιχείων και πηγαίνουμε να καταθέσουμε κατά πόσο συμμετείχαμε ή όχι σε κινητοποιήσεις. Η προανάκριση γίνεται σε διάστημα οκτώ μηνών. Η δίκη, αν και εφόσον ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να γίνει γιατί υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, διεξάγεται στον ενάμιση χρόνο». Την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας σχολίασε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, λέγοντας ότι είναι «νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο κ. Σιδερόπουλος θεωρεί ότι οι διώξεις έχουν έναν σκοπό: «Δεν πιστεύω ότι η εισαγγελέας ενήργησε από μόνη της. Απλά θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκρατίας, το οποίο δεν θα περάσει». Προσθέτει πως οι αγρότες έχουν ήδη σχεδιάσει να απαντήσουν δυναμικά, καθώς την ημέρα της δίκης έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. Την ίδια στιγμή, ρίχνοντας τα βέλη του, τονίζει: «Ας έρθει η κυβέρνηση εκείνη την ημέρα να μας υπερασπιστεί!»

Οι αγρότες βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας από τη Δευτέρα και, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, τις επόμενες ημέρες ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί. Το Σάββατο θα γίνει συγκέντρωση στο σημείο με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, και την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων. Σημειώνεται ότι στα αιτήματα που τους βγάζουν στους δρόμους περιλαμβάνονται η μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων, η μείωση του χρόνου αποζημίωσης στους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η άμεση πληρωμή αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, η φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, καθώς και η κατάργηση των τεκμηρίων και το αφορολόγητο ατομικό εισόδημα στα 12.000 ευρώ.

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.