-->

Header Ads

Το βάρβαρο όνειρο του κυβερνώντος κόμματος

Ν. Λυγερός

Το κυβερνών κόμμα είναι τόσο ανιστόρητο που έχει ως όνειρο τη Βαλκανική Ένωση, διότι έχει ταυτόχρονα τη νοσταλγία της Γιουγκοσλαβικής Ένωσης και της Σοβιετικής Ένωσης. Για αυτό το κόμμα το θέμα των Σκοπίων είναι ιδεολογικό πείραμα που έπρεπε να πετύχει σώνει και καλά, για ν’ ακολουθήσουν και άλλες χώρες της περιοχής, έτσι ώστε ο Ελληνισμός να περιοριστεί στην Ελλάδα και να εξαφανιστεί από όλες τις άλλες περιοχές, για να λειτουργήσει καταλυτικά εναντίον του. Το κυβερνών κόμμα εκμεταλλεύτηκε τη συγκυβέρνηση για να προετοιμάσει το έδαφος αυτών των αλλαγών, για να λειτουργήσει το όλο θέμα ως Δούρειος Ίππος εντός ΝΑΤΟ και στη συνέχεια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θέλει το κυβερνών κόμμα να κάνει το ίδιο που έκανε και στην Ελλάδα για να μετατρέψει έναν σκληρό πυρήνα σε ιδεολογικό επίπεδο σε κόμμα ικανό ν’ αλλάξει τις υπάρξεις των Ελλήνων, χάρη στην καταπάτηση της Ιστορίας. Δεν είχε προβλέψει όμως ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα ακολουθούσε πιστά και τυφλά τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων. Αντιθέτως είναι αυτός που έδωσε το παράδειγμα της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Έτσι το όνειρο του κυβερνώντος κόμματος θα τελειώσει με αυτό.


Η κυβερνητική απαγόρευση

Ν. Λυγερός

Η κυβερνητική απαγόρευση θα είναι όλο και πιο πιεστική προς όλες τις κατευθύνσεις και τα επίπεδα για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες που αντιστέκονται, εφαρμόζοντας όλο και πιο σκληρά τα τρία εδάφια του Άρθρου 6 του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Όμως δεν έχει υπολογίσει σωστά το κυβερνών κόμμα πώς λειτουργούν οι Έλληνες. Έτσι το πρώτο του πρόβλημα θα είναι η αντιδραστικότητά τους. Διότι όσο πιο πολλές θα είναι οι απαγορεύσεις τόσο πιο πολλές θα είναι οι εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια κατά του Προσυμφώνου. Διότι πολύ απλά το κυβερνών κόμμα δεν έχει την αυτοδυναμία και δεν μπορεί να επιβάλλει από μόνο του τα θέλω του. Κι όταν χρησιμοποιεί κι εκμεταλλεύεται πρόθυμους βουλευτές πάλι δεν έχει τη θεσμική πλειοψηφία. Κατά συνέπεια ξέρει από τώρα ότι το Προσύμφωνο είναι ευάλωτο κι ότι θα το ακυρώσουμε εξ ολοκλήρου για να μη μείνει τίποτα από αυτό στην ιστορία της Ελλάδας αφού αποτελεί ιδεολογικό πλήγμα για τον Ελληνισμό. Κι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Έτσι με όλες μας τις δυνάμεις και χάρη στην κυβερνητική απαγόρευση, θα νικήσουμε γιατί το φως πάντα νικά το σκοτάδι.


Η συμφωνία των Πρεσπών ενάντια στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Παιδεία

Ν. Λυγερός

Η συμφωνία των Πρεσπών προέρχεται από ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που δεν σχετίζεται με το Έθνος και την Ιστορία και γι’ αυτό τον λόγο το Άρθρο 8 Εδάφιο 5 προσπαθεί να αναθεωρήσει την Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Παιδεία με μια κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δίνει σημασία αποκλειστικά στη γεωγραφία για την επιχειρηματολογία του και η ρητορική του βασίζεται σε μια ριζοσπαστική αντίληψη των πραγμάτων, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι δεν υπάρχει συνέχεια. Έτσι κατά τους δημιουργούς της το Προσύμφωνο μπορεί να λειτουργήσει με το μαθηματικό μοντέλο της αλυσίδας του Markov, όπου το μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από το παρόν και κατά συνέπεια δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν. Αυτοί που υπέγραψαν το Προσύμφωνο κανόνισαν να λειτουργεί το Άρθρο 8 Εδάφιο 5 χάρη στο Άρθρο 20 Εδάφιο 4 ακόμα και πριν την κύρωση από τις δύο χώρες έτσι ώστε να προλάβει η επιτροπή ν’ αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας για τον Σεπτέμβριο του 2019. Και αυτή η βιασύνη συμπίπτει και με όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το κυβερνών κόμμα για να περάσει το απαράδεκτο κείμενο και να το εφαρμόσει όσο πιο γρήγορα γίνεται πριν πέσει λόγω εκλογών σε βουλευτικό επίπεδο.


Ο ρόλος του Ποταμιού για το Προσύμφωνο

Ν. Λυγερός

Όσο και να θέλει να το κρύψει η ηγεσία του Ποταμιού, ο ρόλος του κόμματος ήταν σκοτεινός για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Ακολουθήθηκε από την αρχή μια συνωμοσία με το κυβερνών κόμμα για να περάσει το Προσύμφωνο. Απλώς το ίδιο το Ποτάμι δεν μπόρεσε ν' αντέξει τις αποκλίσεις εντός του. Στην πραγματικότητα δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι δυνάμεις που υπήρχαν και οι πιέσεις που ασκήθηκαν. Πάντως αν το Ποτάμι έχασε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, οφείλεται στην ίδια του τη λανθασμένη στρατηγική. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίζει, αφού τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για ένα κόμμα που δεν είχε εθνική αντίληψη και λειτουργούσε μόνο οπορτουνιστικά. Επίσης το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του κόμματος είχε δηλώσει ότι θα είχε υπερψηφίσει ακόμα και το Σχέδιο Ανάν, πάλι καλά που δεν είναι Κύπριος και δεν μπορούσε να κάνει κακό στον Κυπριακό λαό και στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Όμως αυτό έγινε με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και δεν πρόκειται να το ξεχάσει ακόμα και μετά την ακύρωσή του. Έτσι όσοι πίστεψαν σε αυτό το κόμμα ας σκεφτούν ότι έπεσαν σε μια παγίδα από την οποία πρέπει να ξεφύγουν τώρα, για να συμμετέχουν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.


Καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε για τη γλώσσα

Ν. Λυγερός

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ομολόγησε ανοιχτά πλέον ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση για το θέμα της γλώσσας. Με αυτήν την δήλωση διευκρίνισε επί της ουσίας ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι αυτονόητο ότι έχουν τη δική τους γλώσσα κι είναι αυτό που κατέγραψε το Άρθρο 1 του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έχουμε λοιπόν μια επιπλέον απόδειξη ότι το κυβερνών κόμμα ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της Κομμουνιστικής Διεθνούς τις οποίες υιοθέτησε το ΚΚΕ από το 1924 έως το 1949. Τότε μάλιστα είπε στις Πρέσπες και πάλι ότι η Ελλάδα καταπατά τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες. Στη συνέχεια το ΚΚΕ απέσυρε από το δόγμα αυτή τη θέση, αλλά φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την υποστηρίζει ακόμα και τώρα. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα ο Ελληνισμός αποτελεί εχθρό για αυτό το κόμμα, διότι είναι το αντιπαράδειγμα της θεώρησης του, αφού αυτή δεν εμπεριέχει ούτε την έννοια του Έθνους, ούτε της Ιστορίας. Έτσι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ομολογεί σε όλους χωρίς φοβίες το ιδεολογικό υπόβαθρο του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Άλλωστε και ο ίδιος προέρχεται από τον ίδιο χώρο, αφού είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Μακεδονίας που αποτελεί μετεξέλιξη της Ένωσης Κομμουνιστών Μακεδονίας τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Έτσι το θέμα της γλώσσας των Σκοπίων δεν είχε λόγο να μπει σε διαπραγματεύσεις με τέτοιο ιδεολογικό υπόβαθρο.


Η Βουλγαρία υποχωρεί και παίρνει πόντους

Ν. Λυγερός

Όσες αντιδράσεις και να είχε η Βουλγαρία για το θέμα της γλώσσας των Σκοπίων, είδαμε με την απόφασή της να υπογράψει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ότι τελικά τα λόγια σε διπλωματικό επίπεδο δεν έχουν καμία αξία και μόνο τα κείμενα παραμένουν στην Ιστορία. Έτσι όσοι είχαν ποντάρει πάνω στην αντίσταση της Βουλγαρίας ενώ η ίδια μας η κυβέρνηση προωθούσε το όλο θέμα, αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν νόημα αυτές οι ζαριές διότι τα Βαλκάνια είναι μία γεωπολιτική σκακιέρα κι όχι βέβαια ένα ελληνικό τάβλι με πούλια. Οι χώρες εξετάζουν τα δικά τους συμφέροντα πρώτα και μετά το θέμα των συμμαχιών. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι η Βουλγαρία δεν έχει σοβαρό θέμα επειδή μέσω διαβατηρίων που εκδίδει για τους Σκοπιανούς τους μετατρέπει όλο και περισσότερο σε Βούλγαρους. Και μάλιστα θεωρεί ότι κάνει και αποτελεσματική άμυνα ενάντια στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας μέσω της Μεγάλης Βουλγαρίας αφού η επίσημη Ελλάδα φαίνεται να έχει όχι μόνο παραιτηθεί από την περιοχή αλλά και να έχει αποφασίσει να ονομάσει με σκοπιανά ονόματα τις ελληνικές περιοχές και πόλεις των Σκοπίων μέσω του Άρθρου 8 του Προσυμφώνου των Πρεσπών.
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.