-->

Header Ads

Πολλαπλασιάζοντας τους άρτους

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως πρόκειται για μικρό θαύμα. Όχι με τη χριστιανική έννοια του όρου, αλλά με την πολιτική.

Η κυβέρνηση κατάφερε να πολλαπλασιάσει τους δημόσιους υπαλλήλους, όπως τους πέντε άρτους και τα δύο ψάρια, και έχει βάλει ως στόχο να τους αυξήσει και άλλο μέχρι τις εκλογές. Όσους δεν μπορέσει να προσλάβει τώρα, είτε ως μόνιμους είτε ως μετακλητούς ή συνεργάτες, θα φροντίσει να τους δελεάσει με την ελπίδα ότι εκείνοι θα είναι οι επόμενοι. Πάρτε για παράδειγμα, το περίφημο σχέδιο συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας που παρουσίασε.

Οι 10.000 κληρικοί παραμένουν μεν μισθοδοτούμενοι από το κράτος, όχι όμως με άμεση μισθοδοσία, αλλά εμμέσως διά του Ταμείου που θα συσταθεί. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι και τα χρήματα θα βγαίνουν από τον κρατικό κορβανά και οι κληρικοί δεν θα λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή θα απελευθερωθούν ισάριθμες θέσεις, σε αντίθεση με τα κονδύλια που θα παραμείνουν δεσμευμένα.

Αν προστεθούν οι 8.500 προσλήψεις στους δήμους, οι 4.500 στην ειδική αγωγή και όλες εκείνες που αγγίζουν είτε το στενό πυρήνα του κράτους είτε τον ευρύτερο, τότε καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση παίζει το ισχυρότερο όπλο της: Τους διορισμούς. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν το φωνάζει, αντιθέτως προσπαθεί να το συγκαλύψει.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως έγραφε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής (ρεπορτάζ Γιάννη Καμπουράκη), ότι η ιστοσελίδα apografi.gov.gr, όπου αναγράφονται υποχρεωτικά οι προσλήψεις, μετακινήσεις και απομακρύνσεις υπαλλήλων στην κεντρική κυβέρνηση και τα υπουργεία, έχει σταματήσει να ενημερώνεται από τον περασμένο Οκτώβριο!

Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για να καλύψει το κόστος μισθοδοσίας συμβασιούχων του Δημοσίου. Ετσι, αντί τα χρήματα να κατευθυνθούν σε αναπτυξιακές δράσεις για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, χρησιμοποιούνται για τη μισθοδοσία συμβασιούχων.

Αντίστοιχο σκηνικό και στις ΔΕΚΟ, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι μισθοδοσίες ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα, αλλά οι προϋπολογισμοί εμφανίζονται θετικοί μόνο και μόνο επειδή δίνουν κρατικές επιχορηγήσεις.
Βέβαια αυτά δεν αρκούν για να αποτρέψουν την επερχόμενη ήττα, ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετριάσουν τις απώλειες.
Άλλωστε τα «θαύματα» στην πολιτική κρατούν τρεις μέρες.

Δέσποινα Κονταράκη
ProNews
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.