-->

Header Ads

Οι ελληνικές προοπτικές - Η δύναμη του Απόδημου Ελληνισμού - Μακεδονία και Ενέργεια ενάντια στην κυβέρνηση - Η προδοσία δεν συνηθίζεται - Τα σκοπιανά προβλήματα - Ο άθλος της Λερναίας Ύδρας - Ο άθλος των στάβλων του Αυγεία

Οι ελληνικές προοπτικές

Ν. Λυγερός

Οι ελληνικές προοπτικές θα υλοποιηθούν μόνο με το τέλος αυτής της κυβέρνησης της μειοψηφίας, που απέδειξε και με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και με το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πόσο ανθελληνική είναι και μάλιστα σε θεμελιακό επίπεδο. Θέλησε να πάρει την εξουσία όχι για το καλό του Ελληνισμού και της Ελλάδας, αλλά για ν' αποδείξει στον εαυτό της ότι είναι και κόμμα εξουσίας. Όμως αυτό δεν επαρκούσε και θέλησε με τη σφραγίδα της να εκδικηθεί τα γεγονότα του 1949, έτσι έκανε τα πάντα για να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας και για να πλήξει τον Ελληνισμό. Αυτό όμως ήταν ένα στρατηγικό λάθος αλαζονείας που θα της κοστίσει τις εκλογές και η ήττα θα είναι τεράστια, διότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτήν την προδοσία. Έτσι μόνο με τον διωγμό της από την εξουσία, θα αρχίσουν να φαίνονται οι ελληνικές προοπτικές τόσο σε επίπεδο στρατηγικό όσο και σε ενέργειας.
Διότι τα πάντα έχουν καθυστερήσει με αυτήν την κυβέρνηση, διότι ήθελε την εξουσία για την εξουσία και όχι για να υλοποιήσει κάποιο πρόγραμμα υποστήριξης του Ελληνισμού και την Ελλάδας. Κατά βάθος ήταν μια κυβέρνηση σε λάθος χώρα. Είχε και έχει τη νοσταλγία της γιουγκοσλαβικής ένωσης και της σοβιετικής ένωσης, κατά συνέπεια τι θα μπορούσε να κάνει στην Ελλάδα που είναι η πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.


Η δύναμη του Απόδημου Ελληνισμού

Ν. Λυγερός

Η δυναμική του Απόδημου Ελληνισμού δεν φαίνεται μόνο σ΄ ένα τομέα, διότι λειτουργεί σε πολλαπλό επίπεδο. Σίγουρα φάνηκε και με έμπρακτο τρόπο στον νέο Μακεδονικό αγώνα που ακόμα συνεχίζεται, παίζει όμως και ένα τεράστιο ρόλο για το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και φέτος επειδή έχουμε την επέτειο για τα 100 χρόνια, αυτός θα είναι ακόμα πιο σημαντικός. Διαχρονικά υπάρχει και ο αγώνας για την απελευθέρωση της Κύπρου. Σε όλους αυτούς τους αγώνες η δυναμική του Απόδημου Ελληνισμού, έχει αλλάξει τα πράγματα με ριζικό τρόπο. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εξετάζει τα εθνικά θέματα μ' έναν τρόπο πιο ξεκάθαρο. αφού δεν έχει ν' ασχοληθεί με την καθημερινότητα και την μικροπολιτική. Ο Ελληνισμός της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Ευρώπης είναι παραδειγματικός κι έχει δείξει με τους αγώνες του, πόσο σημασία δίνει στη συνέχεια του έργου εντός και εκτός Ελλάδος, αφού δεν έχει σύνορα. Όμως θα έπρεπε να μπορεί να παίζει ένα ρόλο ακόμα πιο ενεργό και στις εκλογές στην Ελλάδα αφού αυτή είναι ο πυρήνας όλων αυτών των επεκτάσεων. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των τεχνασμάτων μιας ιδεολογίας, που δεν πιστεύει καν στα θεμέλια του Ελληνισμού και πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του ακάθεκτα δίχως να σταματά σε κανένα εμπόδιο.


Μακεδονία και Ενέργεια ενάντια στην κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Δεν είναι μόνο λόγω Μακεδονίας που πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση της μειοψηφίας, υπάρχει και το ενεργειακό θέμα. Αυτή η δομική ανικανότητα σε συνδυασμό με τη βάρβαρη ιδεολογία είναι τρομερή για την Ελλάδα. Διότι μας έχει πάει τόσο πίσω όσο ποτέ, ενώ έχουμε τεράστιες προοπτικές στον τομέα της στρατηγικής ενέργειας. Όμως όταν η κυβέρνηση θέλει να σβήσει το όνομα της Μακεδονίας και θέλει να σταματήσει κάθε ενεργειακό πρόγραμμα, πώς να προχωρήσουμε δυναμικά; Οι τρεις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης όπου έχουν υποβάλλει αιτήσεις οι δύο κοινοπραξίες Repsol-Ελληνικά Πετρέλαια και ExxonMobil-Total-Ελληνικά Πετρέλαια, ακόμα περιμένουν να περάσουν από το ελεγκτικό συνέδριο και στη συνέχεια να υπάρξει κύρωση των συμβολαίων στη Βουλή των Ελλήνων. Όταν όμως η κυβέρνηση της μειοψηφίας ασχολείται με τόσο φανατικό τρόπο για το θέμα της Μακεδονίας, πώς να ενεργοποιηθεί για κάτι το οποίο δεν πιστεύει εξαρχής. Η όλη καθυστέρηση έχει ξεκινήσει από την αρχή κι έχει πάει όλο το ελληνικό πρόγραμμα πίσω. Ενώ το κυπριακό πρόγραμμα προχωρά δυναμικά και εκθετικά μέσω της πρόσφατης ανακάλυψης φυσικού αερίου, αλλά και πετρελαίου στα θαλάσσια οικόπεδα 6,10 και 12. Με το τέλος αυτής της κυβέρνησης η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Ας γίνει λοιπόν όσο πιο γρήγορα γίνεται.


Η προδοσία δεν συνηθίζεται

Ν. Λυγερός


Μπορεί μερικοί να μας εξηγούν ότι η μάζα θα συνηθίσει ακόμα και το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά μάλλον επειδή αλλάζουν συνεχώς άποψη και δεν έχουν συνηθίσει να δίνουν σημασία σε κάποιες αξίες, έχουν ξεχάσει ότι η προδοσία δεν συνηθίζεται. Άλλωστε δεν θα υπάρξει ανάγκη να συνηθίσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, με τον ανάλογο τρόπο που δεν συνηθίσαμε το Σχέδιο Ανάν γιατί το απορρίψαμε, γιατί θα το ακυρώσουμε. Όλα όσα έκανε η κυβέρνηση της μειοψηφίας, δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό. Και αυτό θα αποδειχθεί με τις επόμενες εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Διότι είναι θέμα καθαρά πολιτικό, η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, και αυτή μπορεί να γίνει τόσο στη Βουλή των Ελλήνων με τη νέα σύνθεση της Βουλής όσο και με λαϊκό δημοψήφισμα. Δεν είναι οι τρόποι που δεν υπάρχουν. Η ακύρωση θα βασιστεί πάνω σε όλους τους αγώνες που θα γίνουν στα επίπεδα του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή και του Ευρωβουλευτή, διότι ο καθένας έχει να παίξει τον ρόλο του σε αυτήν την εθνική υπόθεση. Γι αυτό τον λόγο δεν υπάρχει πλαίσιο να συνηθίσουμε κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Όλος ο τωρινός αγώνας έχει ως κλειδωμένο στόχο την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Και αυτός θα επηρεάσει πάρα πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε αυτό το διάστημα. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για αυτόν τον νέο αγώνα για τον Ελληνισμό υπέρ της Μακεδονίας.


Τα σκοπιανά προβλήματα

Ν. Λυγερός

Από τη στιγμή που η Ελλάδα, τουλάχιστον η επίσημη, δηλαδή το κυβερνών κόμμα, υπερψήφισε το Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, τα σκοπιανά προβλήματα με τις εσωτερικές τριβές θα αρχίσουν και πάλι, διότι τον Απρίλιο του 2019 έχουν προεδρικές εκλογές και θα είναι το πλαίσιο για τη μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Και σε αυτό το επίπεδο θα φανεί πόσο ευάλωτο είναι το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αφού δεν θα μπορεί να ηρεμήσει ούτε τις εσωτερικές τριβές. Και το πρόβλημα θα είναι πιο επώδυνο και λόγω της ύπαρξης του αλβανικού στοιχείου που αδιαφορεί παντελώς για το θέμα του ονόματος, απλώς το εκμεταλλεύεται για δικό του όφελος. Η αντιπαράθεση θα είναι μεγάλη, διότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αν ζητούσαν ακόμα περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση η Αλβανία έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα με το Κοσσυφοπέδιο και σίγουρα θέλει να κάνει το ίδιο με το Τέτοβο. Έτσι θα υπάρξει και αυτό το ζήτημα, μαζί με αυτό της ονομασίας. Με αυτήν την έννοια το πρόβλημα όχι μόνο δεν είναι απλό, αλλά θα είναι και εκρηκτικό. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών θα δείξει την ανικανότητά του όσον αφορά στο θέμα σταθεροποίησης. Αυτό θα έχει κόστος και στην Ελλάδα για όσους το υποστηρίζουν, διότι θα φανεί η αναξιοπιστία τους και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Έτσι και να ήθελαν ν’ αλλάξουν την ατζέντα για να ξεμπερδέψουν με το θέμα του Σκοπιανού, πάλι με αυτό θα πρέπει να διαχειριστούν τα προβλήματα τους.


Ο άθλος της Λερναίας Ύδρας

Ν. Λυγερός

Υπάρχουν πολλοί βουλευτές που δεν έχουν πια τη θέση τους στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο οι σκληροπυρηνικοί , οι ιδεολόγοι της βαρβαρότητας και οι πρόθυμοι, αλλά και οι άχρηστοι που δεν έκαναν τίποτα για ν’ ανατρέψουν τα πράγματα λόγω δειλίας. Όλοι αυτοί θα φύγουν με διάφορους τρόπους επειδή ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν δέχεται τους προσκυνημένους. Αλλά αυτό θα συμβεί και στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Διότι δεν μπορεί η Ελλάδα να βασιστεί σε τέτοια άτομα για να προχωρήσει. Όταν είσαι τόσο κατά του Ελληνισμού, τι νόημα έχει να λες ότι είσαι Έλληνας; Αυτό θα φανεί σε όλα τα επίπεδα διότι δεν είναι μόνο οι βουλευτές που είναι υπεύθυνοι για την προδοσία ενάντια στη Μακεδονία. Είναι πολλοί που βοήθησαν το όλο σύστημα με τις εργασίες τους και τη δουλοπρέπεια τους. Χωρίς να έχουν διαβάσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών, το υποστήριξαν για προσωπικά οφέλη και αυτό έγινε ακόμα και στην περιοχή της Μακεδονίας. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει κάθε υποψήφιος σε όλα αυτά τα επίπεδα να δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι υπέρ της ακύρωσης του Προσυμφώνου, για να έχει την έμπρακτη υποστήριξή μας αλλιώς θα παραμένει χωρίς προστασία και θα χάσει οποιαδήποτε ελπίδα να κερδίσει μία έδρα. Αυτή η μάχη που θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο θα έχει ως βάση τη Μακεδονία και τίποτα άλλο, γιατί θα είναι ο κυρίαρχος στόχος για το μέλλον του Ελληνισμού.


Ο άθλος των στάβλων του Αυγεία

Ν. Λυγερός

Αφού οι εργασίες της κυβέρνησης τελείωσαν, τώρα αρχίζει η αντεπίθεση του Ελληνισμού σε πρακτικό επίπεδο. Τώρα ξέρουμε πολλά στοιχεία από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα στις δύο ψηφοφορίες, αλλά βέβαια θα μάθουμε ακόμα περισσότερα λόγω της βρώμας που θα βγει από όσους την πάτησαν στις μυστικές διαπραγματεύσεις που έκαναν για να έχουν ανταλλάγματα. Έτσι θα ξέρουμε και τι έκαναν αυτοί που το παίζουν καθαροί σε αυτήν την υπόθεση. Διότι με μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν γινόταν αλλιώς. Επίσης όλοι οι βουλευτές που θα χάσουν τη βουλευτική τους έδρα και το ξέρουν από πριν, θα δείξουν θέλουν δεν θέλουν ποια θέση πήραν για να δεχτούν να υπερψηφίσουν το προσύμφωνο των Πρεσπών, ειδικά σε περιοχές που δεν έχουν πια πολιτικό μέλλον. Ό,τι και να λέγεται προς το παρόν, από την κυβερνητική προπαγάνδα, θα πέσουν οι μάσκες της προδοσίας. Τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα να σωθούν οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές, όποιες κι αν είναι αυτές. Με αυτά τα δεδομένα θα πολεμήσουμε για ν' αποδείξουμε ότι η ιδεολογία της βαρβαρότητας συνεργάστηκε με σκλάβους του συστήματος, που ήταν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα ακόμη και τη Μακεδονία, για να πάρουν μερικά ψίχουλα. Με αυτόν τον τρόπο θα φανεί και πόσο σαθρό είναι το σύστημα που αξιοποίησε το κυβερνών κόμμα για να περάσει τις ιδέες του, ενώ δεν είχε πια την πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτός θα είναι ο άθλος των στάβλων του Αυγεία.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.