-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η γεωγραφική ασχετοσύνη του Πρωθυπουργού - Η Μακεδονία κατηγορεί

Ν. Λυγερός

Ξέρουμε ήδη ότι ο Πρωθυπουργός είναι ανιστόρητο αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αφού ανήκει σε μία ιδεολογία που πιστεύει ότι η ιστορία έχει πεθάνει, συνεπώς γιατί να την μάθει. Είχαμε επίσης υποψίες ότι έχει κάποια θέματα με τη γεωγραφία, αλλά αυτό ήταν παράξενο αφού είναι της γεωγραφικής προσέγγισης και όχι της ιστορικής. Δεν περιμέναμε όμως να είναι τόσο άσχετος και για τις Πρέσπες, αφού ήταν επιλογή του να υπογράψει το Προσύμφωνο εκεί και όχι στη Νέα Υόρκη, όπως έγινε με την Ενδιάμεση Συμφωνία το 1995. Τώρα φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ξέρει ότι η Μικρή Πρέσπα δεν είναι αποκλειστικά ελληνική, αφού υπάρχει όντως αλβανικό μέρος και κοινά σύνορα εντός της λίμνης, αλλά αγνοεί επίσης ότι η Μεγάλη Πρέσπα ανήκει σε τρεις χώρες δηλαδή την Αλβανία, τα Σκόπια και την Ελλάδα και δεν μπορεί να είναι βέβαια με μία μοιρασιά του τύπου 50%-50% όπως νόμιζε. Τέτοια ασχετοσύνη για τα σύνορά μας, ειδικά μετά από διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και τόσο ντόρο που γίνεται από αυτό το θέμα είναι επικίνδυνο. Αν σκεφτούμε επίσης ότι ήταν ταυτόχρονα Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, κατανοούμε σε ποια κρίσιμη φάση βρίσκεται η χώρα μας.
Το πρόβλημα είναι ότι οι ψηφοφόροι αγνοούσαν ότι έχει τόση άγνοια για τέτοια θέματα που απασχολούν τους Έλληνες για τη Μακεδονία. Τώρα τουλάχιστον το έμαθαν και αυτό.


Η Μακεδονία κατηγορεί

Ν. Λυγερός

Η Μακεδονία ήδη κατηγορεί όλους όσους συνέβαλαν στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, είτε με έμπρακτο τρόπο είτε με ανοχή. Διότι η Μακεδονία δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί το απαράδεκτο, ειδικά όταν αυτό γίνεται εκ μέρους της κυβέρνησης. Και γι’ αυτόν τον λόγο έχει περάσει στην αντεπίθεση και προετοιμάζεται δυναμικά για τις εκλογές, επειδή δεν θέλει ν’ αφήσει καμία λεπτομέρεια στην άκρη για ν’ αλλάξει όλα τα δεδομένα σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι όσοι νομίζουν ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία είχε τελειώσει, βλέπουν τώρα με τον πιο έντονο τρόπο ότι θα περάσουμε στο πολιτικό στάδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για ν’ ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Και αυτή η τάση φαίνεται ήδη από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πολιτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος στη Μακεδονία. Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί για όλα όσα έγιναν, όσο και να προσπαθεί. Και ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι πρέπει να μετατρέψει την οργή του σε μια δυναμική, για να καταφέρει να ξεπεράσει τα απαράδεκτα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της μειονότητας. Η διαδικασία ολοκλήρωσης του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χρειάζεται έναν χρόνο, και στο ενδιάμεσο θα έχουμε τις τετραπλές εκλογές σε επίπεδο του Δήμου, της Περιφέρειας, της Βουλής και της Ευρωβουλής. Η Μακεδονία θα είναι παρούσα σε όλα, για να ανατρέψει το απαράδεκτο. Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε, διότι ο αγώνας θα είναι ισχυρός και χωρίς συμβιβασμούς.


Η σωστή πλευρά της ιστορίας

Ν. Λυγερός

Όταν ένα άτομο δηλώνει ότι βρίσκεται από τη σωστή πλευρά της ιστορίας, ενώ όλοι ξέρουμε και με αντικειμενικό τρόπο μάλιστα ότι είναι και ανιστόρητος και αγεωγράφητος. Αυτό σημαίνει ότι μιλά για ένα αντικείμενο που όχι μόνο δεν έχει μελετήσει, αλλά είναι και περήφανος που το αγνοεί. Με άλλα λόγια τι κύρος μπορεί να έχουν τα λόγια του σε τέτοια θέματα, ειδικά όταν έχει αποδείξει ότι δεν έχει γνώσεις στρατηγικής. Δεν είναι λοιπόν ανάγκη να δίνουμε και πολύ μεγάλη σημασία σε αυτήν την ασχετοσύνη και είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε με το πώς να την ξεφορτωθούμε, διότι είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα. Είναι όμως σημαντικό να μην πέσουμε σε αυτό το λάθος και πάλι μετά από όσα τραβάμε ακόμα και τώρα. Έτσι ο Μάιος θα πρέπει να είναι ο μήνας της απελευθέρωσης από αυτήν την επικίνδυνη ασχετοσύνη, διότι το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού περιμένει το επόμενο στάδιο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί και να ακυρώσουμε της απαράδεκτες αποφάσεις, έτσι ώστε να σβήσουμε κάθε ίχνος του περάσματος αυτής της ασχετοσύνης που θα ξαναπάρει τη θέση της εκτός ιστορίας, αφού ποτέ δεν προσέφερε τίποτα σε αυτήν, εκτός βέβαια από δυνατότητα γενοκτονίας και εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.


Τριάδα Γενοκτονιών και Δυναμική της Βέροιας

Ν. Λυγερός

Με την οργάνωση μίας εκδήλωσης για την Τριάδα Γενοκτονιών δηλαδή των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων, η Βέροια έδειξε τη δυναμική της και σε αυτόν τον τομέα στο πλαίσιο της εκατονταετίας της επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Επίσης έδειξε με αυτόν τον τρόπο ότι όχι μόνο πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα της διεθνοποίησης, αλλά και με την αναγνώριση από την Ελλάδα της γενοκτονίας των Ασσυρίων, έτσι ώστε η Τριάδα Γενοκτονιών να είναι πλήρης και να μην μπορεί κάποιος να επηρεάσει αρνητικά τις θέσεις της Ελλάδας σε αυτό τον τομέα. Tώρα που έχουμε αυτές τις αιωνόβιες γενοκτονίες μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες γενοκτονίες, που δεν έφτασαν ακόμα σε αυτό το επίπεδο λόγω μη συμπλήρωσης της χρονοστρατηγικής μονάδας. Είναι μία νέα μορφή υπενθύμισης ότι ο ίδιος ο Raphael Lemkin που επινόησε την έννοια της γενοκτονίας, η οποία έγινε αποδεκτή στα Ηνωμένα Έθνη το 1948, είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις γενοκτονίες ως εξηγηματικό παράδειγμα για τους άλλους. Είναι λοιπόν μια δικαίωση και για αυτό το ουσιαστικό έργο για την Ανθρωπότητα. Στη Βέροια ακούστηκε με δυναμικό τρόπο πόσο θεμελιακή είναι η σχέση του παραδείγματος με το αιωνόβιο κι έτσι ο καθένας που ήταν παρών κατάλαβε πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλλει σε αυτό το συλλογικό έργο των θυμάτων κατά της βαρβαρότητας των γενοκτόνων.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.