-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ο εφιάλτης των «απόλυτα τίποτα»

Ελευθερία η ομπρελοκρατούσα

Το να προστατεύει μια γυναίκα τον πρωθυπουργό είναι, φαίνεται, δείγμα της γυναικείας απελευθέρωσης, αλά ΣΥΡΙΖΑ. Ανατρέπει στην πράξη τη θεωρία του ασθενούς φύλου.

Να υπενθυμίσω πως στον αστικό πολιτισμό πάντα ο άνδρας προστατεύει την γυναίκα, όταν χρειαστεί. Είναι ένας από τους κανόνες της αστικής ευγένειας, κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Φυσικά το ομπρελοκράτημα δεν είναι το μόνο προσόν της νέας υπουργού. Τα υπόλοιπα τα έχουμε διαβάσει στο «πλούσιο» βιογραφικό της. Δεν είναι και λίγο στις ημέρες μας να περπατά μια κοπέλα στους δρόμους διαφόρων ευρωπαϊκών πόλεων. Απεναντίας, είναι τόσο σημαντικό, ώστε αρκεί για να γίνει ο περιπατητής, υπουργός στην Ελλάδα.

Πριν από δύο χρόνια, όταν ο κ. Καρανίκας τέθηκε επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, στην αρχή οι περισσότεροι νόμισαν πως ήταν μια λάθος επιλογή του πρωθυπουργού. Δεν ήταν όμως έτσι. Αποδείχθηκε στην συνέχεια πως ήταν μια συνειδητή επιλογή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκτοτε, μεθοδικά και σταθερά, αποδομεί το σύστημα αξιών με το οποίο διαπαιδαγωγήθηκαν και διακρίθηκαν γενιές Ελλήνων. Εχει καταργήσει τους τίτλους σπουδών, ως απαραίτητο στοιχείο προσφοράς στον δημόσιο βίο, και τους έχει αντικαταστήσει με τους τίτλους των «κοινωνικών αγώνων» και της κομματικής προσφοράς. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει την απέχθεια του σε όλους αυτούς που επιζητούν την προσωπική τους βελτίωση μέσω της απόκτησης γνώσεων και κλείνει πονηρά το μάτι στους οκνηρούς και στους χαβαλέδες, λέγοντας πως «κι εσύ ακόμα μπορεί να γίνεις υπουργός».

Και είναι λογικό. Άνθρωποι που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο, αλλά το κύμα των γεγονότων τους έφερε στην εξουσία, να θέλουν να αναδείξουν ως συνεργάτες τους άτομα του ιδίου και πολλές φορές κατωτέρου επιπέδου. Δεν θα πρέπει να εκπλησσόμαστε γι΄αυτό. Μπορούν και συνεννοούνται μέσα από τους κοινούς «αξιακούς» κώδικες.

Ευτυχώς, η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Έμεινε ακόμα λίγος καιρός. Ούτως ή άλλως οι ευρωεκλογές θα λάβουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη και το γνωρίζουν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σαρωθεί και όλο το σύστημα αξιών που αυτός προσπάθησε να επιβάλλει στην πατρίδα μας. Αναμφίβολα η ζημία που έγινε στα τέσσερα αυτά χρόνια είναι πολύ μεγάλη, αλλά ανατάξιμη.

Συγκρούεται το προφανές κακό που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με το προφανές πολύ καλύτερο που εκπροσωπεί το δημοκρατικό τόξο.

Είναι κοινός τόπος—το ακούω παντού—πως με τον ΣΥΡΙΖΑ «πιάσαμε πάτο». Γι΄αυτό και οι εκλογές θα διεξαχθούν κάτω από το σύνθημα «φύγετε».

Όσες προσπάθειες και αν έκανε ο πρωθυπουργός για να αλλάξει το κλίμα όχι μόνον απέτυχαν, αλλά το επιδείνωσαν κιόλας.

Ευτυχώς η εποχή που οι ομπρελοκρατούσες γίνονταν υπουργοί πλησιάζει προς το τέλος της.

Ο εφιάλτης των «απόλυτα τίποτα» φεύγει.


Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.