-->

Header Ads

Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει (αφιερωμένο στους «πρόθυμους»)

Έφεραν οι Συριζαίοι στην Βουλή την πρόταση τους, κατά την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για τον τρόπο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως θα την υπερψηφίσει, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος για να αποφεύγονται πρόωρες εκλογές εξαιτίας της μη εκλογής.

Οι «συνταγματολόγοι» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλήφθηκαν την παγίδα στην οποία έπεσαν.

Γιατί το Σύνταγμα προβλέπει πως στην υπάρχουσα βουλή ορίζονται τα άρθρα που θα αναθεωρηθούν, ενώ στην επόμενη που θα προκύψει μετά από εκλογές, η πλειοψηφία θα δώσει το περιεχόμενο που αυτή θέλει και έχει θέσει υπό την έγκριση του εκλογικού σώματος.

Η Νέα Δημοκρατία με την φιλοσοφία της σταθερής κυβέρνησης τετραετίας θα απέκλειε συνταγματικά την προσφυγή στις κάλπες λόγω μη εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Και μάλιστα αυτό μπορεί να το πράξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (40 ημέρες) από την δεύτερη και οριστική ψηφοφορία. Έτσι, θα σχηματίσει κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ όταν διαπίστωσε πως η Νέα Δημοκρατία ψηφίζοντας σήμερα το προς αναθεώρηση άρθρο, εξασφάλιζε αύριο την απρόσκοπτη τετραετία, προχώρησε σε μια μεθόδευση ενδεικτική των προθέσεων του.

Επιχειρεί να δεσμεύσει την επόμενη βουλή από τώρα και για τον τρόπο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την λαϊκή βούληση που θα εκφρασθεί με τις εκλογές.

Το έσχατο όριο του ευτελισμού των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Μια αντιθεσμική συμπεριφορά που δικαιώνει όλους εμάς που υποστηρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κινείται εκτός του δημοκρατικού τόξου.

Είναι μια συμπεριφορά που ακυρώνει τον πολιτικό λόγο όλων αυτών που βλέπουν μια στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την σοσιαλδημοκρατία.

Αλλά ας δούμε τα πολιτικά κίνητρα αυτής της αντιθεσμικής συμπεριφοράς.

Προφανώς η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι επιδιώκουν μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, μια νέα εκλογική αναμέτρηση για να μην κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία.

Αδιαφορούν για τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτές οι αχρείαστες εκλογές στην οικονομία.
Αδιαφορούν για τις εντάσεις και τα πάθη που θα προκληθούν από τις συνεχείς εκλογές.

Προφανώς, είναι αμετανόητοι και σχεδιάζουν να κάνουν τα ίδια που έκαναν και την περίοδο 2011-2014. Αυτήν την φορά θα έχουν μαζί τους και τον στρατό των ερυθροτραμπούκων μπαχαλάκηδων που εξέθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν για μιαν ακόμα φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά είναι επικίνδυνοι για τους θεσμούς και για την Δημοκρατία.


Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.